NOWA Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2012 syczy gąsior do gąsiora widzisz laskę tę z jeziora pływa dumna jak królowa długa szyja kształtna głowa pływa dama ważna taka jakby lepsza była jaka kiedyś gdy ją podrywałem dziobem prosto w łeb dostałem strach jest podejść do niej blisko zaraz zła jest jak to psisko piękna jest jak miss gęsiowa każda inna niech się schowa lecz co z tego że jest piękna gdy dla innych niedostępna i co z tego że z niej dama kiedy może zostać sama
Alicja_Wysocka Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Ale Ci się sypią te rymy jak z rękawa. Jak rano wstajesz, to przez sen niezły stosik jak znalazł, myślę Pozdrawiam z uśmiechem :)
NOWA Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak Alu sypią się sypią, jak zwariowane. Dziękuję i pozdrawiam serdecznie:)))
marek_miros Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2012 I tak pływa ptak uroczy Lecz dla kogo kuper moczy? ;) Pozdrawiam
Magda_Tara Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2012 się uśmiałam nieźle z rana z gąsiorzego podrywania :)))))) buziak, Nowo!
innocenty_prędki Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2012 pomyślałem o takich z winem;( ale te też mogą być ;) na zagrychę dzięki Nowa pozdrawiam ze smakiem :))
Emmka_Szlajfka Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2012 no ten wierszyk do uśmiania, ale i z morałem! mało takich gąsek wokół nas?...cała masa! bravo Nowa! pozdrawiam:))
teresa943 Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2012 sypiesz rymem już od rana dowcip leci jak z rękawa kiedy widzę owe damy utożsamiam je z gęsiami ;-) rozśmieszyła mnie dziś NOWA ale morał z wiersza schowam ku przestrodze gdybym sama chciała "zgęsieć tak na amen cieplutko pozdrawiam :))) Krysia
Lilka_Laszczyk Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2012 ciężki los księżniczek i dam na świat z góry patrzą z ukosa pewnie znasz niejedną sam taką co zadziera nosa Fajne! No i prawdziwe Pozdrawiam ciepło Lilka
NOWA Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No, właśnie dla kogo moczy? o to jest pytanie. Dziękuję Marku za odwiedziny. Pozdrawiam serdecznie:)))
NOWA Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Najmilsze co mogłaś napisać Magdo, że się uśmiałaś, lubię gdy mogę kogoś rozweselić. Pozdrawiam z uśmiechem:)))
NOWA Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Prędki chłopcze za miłe odwiedziny. Pozdrawiam serdecznie:)))
NOWA Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziekuję Emm za brawo i za sympatyczny wpis. Pozdrawiam Cię serdecznie:)))
NOWA Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Krysiu nie zgęsiej, bo po co Ci potem takie morały słuchać, miło mi, że zajrzałaś, dziękuję za sympatyczne wierszyki. Pozdrawiam serdecznie:)))
NOWA Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
maria_bard Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2012 No i jest kolejna wierszowanka. Piszą komentatorzy, że się uśmiali. Czy ja wiem... Ale co takie śmieszne jest? Banalna bajeczka. Prosta, jak konstrukcja,...no...wiadomo. :). Troszkę wypełniaczowych zaimków (tę, ją, to...itd) i innnych słówek. Takie formy wymagają kunsztu językowego, aby zafascynować. Inaczej jest...jak mam napisać...norma. Pozdrawiam. E.
Nata_Kruk Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ELa ma trochę racji z tymi wypełniaczami, ale widzę, że zrobiłaś postępy w pisaniu. "Musisz" mi obiecać, żę będzie jeszcze lepiej.. ;) Ja w to wierzę. Wyżej to, co udało mi się w "locie" wyłapać. Pozdrawiam... :)
NOWA Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak droga Elu jest kolejna wierszowanka, prosta jak budowa cepa, takie mi się układają i takie publikuję, widocznie to jest mój styl. Mogą Ci się nie podobać, to normalne, ale nie możesz decydować za innych, czy im się ma coś podobać, czy nie. Przepraszam bardzo, ale wydaje mi się, że to nie Ty decydujesz co jest poezją i co powinno się czytać i co podobać. Każdy pisze inaczej, każdy przekazuje co chce, jak chce, dlaczego mnie nie wolno? Ja jak może zauważyłaś szanuję twórczość wszystkich jednakowo, nigdy nie piszę, że brzydko, źle , że mi się niepodoba. Wprost przeciwnie wpisuję się tylko wtedy, kiedy coś mi się podoba, niech to będzie nawet mały urywek, jeden wers, ale pochwalę. Bo moim zdaniem o tym co się ma podobać nie decyduje nawet najbardziej wytrawny i znający się na rzeczy poeta, tylko odbiorca tego co robimy. Widzę, że jedynym i największym Twoim zarzutem, nie jest nawet technika, tylko to, że jest to prosta konstrukcja. I niech taka będzie, a czy to bardzo boli i przeszkadza przeczytać zwykly prosty wierszyk? moim zdaniem nie, ale mogę sie mylić. Mimo wszystko dziekuję za zainteresowanie, za chęć czytania i komentowania. Pozdrawiam serdecznie:)))
NOWA Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ELa ma trochę racji z tymi wypełniaczami, ale widzę, że zrobiłaś postępy w pisaniu. "Musisz" mi obiecać, żę będzie jeszcze lepiej.. ;) Ja w to wierzę. Wyżej to, co udało mi się w "locie" wyłapać. Pozdrawiam... :) Dziękuję Nato za odwiedziny, a przede wszystkim za to, że widzisz postępy i za wiarę, że będzie lepiej. Szkoda, że nie mogę obiecać Ci, że będzie lepiej, ponieważ nie mam wpływu na to co mi się układa. Ale wierz mi, że bardzo bym chciała, aby było coraz lepiej i tylko lepiej, aż będzie całkiem dobrze. Chociaż zdaję sobie sprawę, że i tak nigdy wszystkich nie zadowolę. Pozdrawiam serdecznie:)))
maria_bard Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak droga Elu jest kolejna wierszowanka, prosta jak budowa cepa, takie mi się układają i takie publikuję, widocznie to jest mój styl. Mogą Ci się nie podobać, to normalne, ale nie możesz decydować za innych, czy im się ma coś podobać, czy nie. Przepraszam bardzo, ale wydaje mi się, że to nie Ty decydujesz co jest poezją i co powinno się czytać i co podobać. Każdy pisze inaczej, każdy przekazuje co chce, jak chce, dlaczego mnie nie wolno? Ja jak może zauważyłaś szanuję twórczość wszystkich jednakowo, nigdy nie piszę, że brzydko, źle , że mi się niepodoba. Wprost przeciwnie wpisuję się tylko wtedy, kiedy coś mi się podoba, niech to będzie nawet mały urywek, jeden wers, ale pochwalę. Bo moim zdaniem o tym co się ma podobać nie decyduje nawet najbardziej wytrawny i znający się na rzeczy poeta, tylko odbiorca tego co robimy. Widzę, że jedynym i największym Twoim zarzutem, nie jest nawet technika, tylko to, że jest to prosta konstrukcja. I niech taka będzie, a czy to bardzo boli i przeszkadza przeczytać zwykly prosty wierszyk? moim zdaniem nie, ale mogę sie mylić. Mimo wszystko dziekuję za zainteresowanie, za chęć czytania i komentowania. Pozdrawiam serdecznie:))) No, to mamy inaczej.:) Forum jest po to, aby dyskutować o wierszach - jednym się podobają, innym nie. Ja piszę także o tym, co mi się nie podoba. I dlaczego. Nie obrażam Ciebie, a wyrażam swoją opinię o pwierszu. Nie o NOWEJ! Nie potrafię słać słodkich buzioli. Piszę szczerze, co myślę i czuję "w sprawie" wiersza. Gdybym kadziła, wyglądać by mogło, że zależy mi na publiczności i rewanżach pod moimi wierszykami. A nie zależy. Skoro publikujesz wiersze, musisz liczyć sę z różnymi opiniami, różnymi ludźmi o różnej wrażliwości. Ale o wierszach! Nie o Tobie.! W życiu! Serdeczności, nie gniewaj się! Elka.
Rekomendowane odpowiedzi