Baba_Izba Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2012 wiem popełniłam błąd w jego oczach zawsze byłam fatalnym potknięciem o włosach blond wolał rude zmieniłam buldogotał pod nosem że są krótkie a zawsze były długie że każda ruda to siwa a jak nie siwa to głupia brunetka - to jest to odeszłam odrosły naturalnie płowe tej wiosny stracił dla mnie głowę jamnik szorstkowłosy
Oxyvia Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Świetny wiersz! Czasami osoba, której oczekiwania koniecznie chcemy spełnić, bo bardzo nam na niej zależy, okazuje sie kapryśna, grymaśna i sama nie wie, czego chce - a tak naprawdę po prostu nic jej się nie podoba. Wiecznie człowiek jest za chudy, za gruby, za niski, za wysoki, za mądry, za głupi, za taki, za siaki, za owaki. Wiecznie. Pozostaje tylko odejść. Dobrze, jeśli jeszcze trafi się na kogoś, kto będzie miał odwagę stracić dla nas głowę... Serdeczności, Izo!
Anna_Para Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Babo, niezwykle mnie rozbawił wierszyk. Nie cierpię spanieli. Jamniki szorstkowłose są także niefajne. To egoistyczne fochspece. Strzeż się:) a buldogotał jest świetne. Psia wróżka, z buziakami, Para:)
Oxyvia Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Każdego chłopa da się oswoić i wytresować. ;-) ;-))))) Tylko nie zawsze o to nam chodzi, prawda?
Emmka_Szlajfka Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2012 od początku do końca miałam uśmiech na twarzy. bardzo fajny! a treść? do wyciągania wniosków. nie ma co się dla kogoś zmieniać, najlepiej być sobą, siebie kochać, a jak ogląda się za innymi to i farbowanie na zielono nie pomoże. świątecznie pozdrawiam:))
Baba_Izba Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Oxyvio, nic dodać, nic ująć! Ładnie i trafnie to określiłaś. Dobrych, miłych Świąt! Uściski - baba
Baba_Izba Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Podobno ludzie upodabniają się do swoich podopiecznych zwierząt, czy jakoś tak, na odwrót, coś w tym rodzaju! Ja mam półdziką kotkę. Dzięki, spokojnych, miłych Świąt! - baba
Baba_Izba Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ano! Fakt! Ale zauważyłaś? Teraz ludzie już mniej ostro reagują na kolorowe włosy (zielone, fioletowe itp. zjadliwe barwy), myślę, że liczy się już bardziej co w głowie, a nie na głowie! No i dobrze! Serdecznie dziękuję, życzę, miłości i czułości w te Święta i potem! Miłych Świąt! - baba
Sylwester_Lasota Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2012 bardzo podoba mi się sposób w jaki został napisany ten wiersz :). a co do treści, to mówiąc szczerze, w pierwszej chwili nie zajarzyłem o co biega :))). komentarze i powtórne czytanie pomogło :) + Radosnych Świąt!
Pomyłek_Stokrotny Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Iza. Masz ironiczny, zdystansowany sposób postrzegania rzeczywistości. Buldogotał ma , wiem, że zamierzony wydźwięk pejoratywny; chyba zostało nam z bajek. Pozdrawiam.
Klara G Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Hm no powiem Ci,że końcówka zaskoczyła hehe;) miło było poczytać coś fajnego:) pozdarwiam:)
Staszek_Aniołek Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2012 ach te psy rasowe... lepszy kundel, brzydki, mieszany, ale wierny :) jak czytałem tytuł zanim przeczytałem wiersz, myślałem że będzie o spaniu ;) głodnemu chleb na myśli życzę takiego, któremu się będzie podobał każdy kolor :)
Baba_Izba Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki! Miłych Świąt! - baba
Baba_Izba Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za wszystko! Widać ciut za bardzo zabuldogoczyłam! Szczęśliwych Świąt! - baba
Baba_Izba Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pewnie jest jak mówisz, siedzę sobie za tymi siedmioma, siedzę w tej izbie, i tak sobie myślę: jak ja wszędzie mam daleko (stąd i dystans )! Dziękuję, serdecznie! Życzenia Świąteczne - Radosnych! - baba
Baba_Izba Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Renato, młlo mi że zajrzałaś, dzięki za słowa o wierszu, serdeczości, spokojnych, radosnych Świąt! - baba
Baba_Izba Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Idą Święta, będzie okazja do wyspania się (chyba?)! Sen jest chyba jeszcze bardziej potrzebny niż jedzenie. Dziękuję za czytanie, peelka również dziękuje za życzenia, możliwe, że już takiego znalazła! Zwierzaki są w porządku a - Josh Billings twierdził, że "„Pies jest jedynym stworzeniem na ziemi, które kocha cię więcej niż siebie samego.” Ja jeszcze do tego dodam kotki, rybki, żółwie itd. itp... Najlepsze życzenia z okazji Świąt, radości, zdrowia! - baba
maria_bard Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Ale milutka niespodzianka na święta!. Dowcip, pomysłowośc i finezja. Bardzo. Najmilszych Świąt. Elka.
Baba_Izba Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Elu, życzę wzajemnie szcczęśliwych, w zdrowiu, ciepłych, rodzinnych Świąt! Ściskam - Iza
Roklin Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Znakomity wiersz o ludzkiej małostkowości. Czasami patrzymy tylko na obrazek, nie zastanawiając się, co za nim zostało ukryte. A przecież zdarza się, że za niezbyt ładnym obrazem znajduje się pełen wartościowych przymiotów (nie przedmiotów!) sejf. E, żeby to każdy człowiek miał szczęście go znaleźć... Ciepło pozdrawiam, R. \ T.
Rekomendowane odpowiedzi