Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Wygaszacz

Rekomendowane odpowiedzi

słychać syk
drobne kropelki
gotują się na głowie
ależ żar
jakaż to głowa
na ćwierć głoski i chichocik
na przelew czadu
na nadciśnienie jadów

schładzam ten kocioł
absolutnie
schładzam
bo wybuchnie jak wojna

mówię:
ja ciebie chrzczę
in nomine patris
et filli
et spiritus sancti

chrzczę w pokoju
gdzie brak powietrza i światła

amen

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Sylwester_Lasota - ustalmy definicję, a zobaczymy, co może być.
    • @piąteprzezdziesiąte Cześć. Nie usuwam, bo brak reakcji - to nie jest dla mnie problemem :) Nie chcę, żeby zabrzmiało to niegrzecznie, ale po prostu nie zależy mi na budowaniu jakiejś cyfrowej tożsamości. Już dyskutowałem na ten temat w innym komentarzu – można powiedzieć, że to takie przyzwyczajenie, nie tylko na tym forum. Co do utworu, o którym wspominasz, ciężko mi teraz przypomnieć sobie, o który chodzi. Natomiast przez jakiś czas będę wrzucał jakieś wiersze (przynajmniej do kolejnego przewietrzenia ;)), więc może jeszcze się pojawi. Dziękuję za zainteresowanie! Pozdrawiam.
    • @Rafael Marius No co Ty? Krokusy już są... Ja po 20 stycznia zawsze hoduję szczypiorek z cebuli i patrzę jak zielenieje. Przynoszę też do domu gałęzie forsycji i czekam aż obsypią się kwiatami... jutro Ci pokaże zdjęcie gałązek...    A rzeczywiście, mam mniej czasu na pisanie, pracuję zawodowo i domowo

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• @Łukasz Jasiński Chodzi ci o grupę 'V4', czyli wyszehradzką? Bo jeśli tak, to ja jestem na tak! Jak te korzenie historii przejmowała stopniowo 'Kopuła', to warto moim zdaniem cofnąć się lekko wstecz! Można dzisiaj śmiało badać jeden wirus, zwolniony od podatku... 'Watykłam' (Jestem na etapie, aby przedstawić — kwestia paru tygodni)   Pozdrawiam cię serdecznie!
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Bardzo dziękuję za namiary, wysłuchałam. Nic mnie jakoś bardzo nie zaskoczyło, miłe się słuchało kulturalnej, żywej rozmowy. Zamiast dziennikarza pan profesor, który daje się wypowiedzieć, szacunek do rozmówcy, ciekawość i otwartość na drugiego człowieka, brak tego typowego telewizyjnego staczania się w jakieś bagienko. Bardzo dziękuję:) Skopiowałam jeden z komentarzy: Jestem w szoku - da się zrobić w obecnych czasach wywiad z politykiem, nie będąc z góry nastawionym pozywywnie lub negatywnie. Obecnie jest to naprawdę rzadkość. Mam nadzieję, że z kolejnymi kandydatami poziom będzie utrzymany. Brawo profesor Dudek!   Pozdrawiam :) Dziękuję:) Tak mi się jakoś napisało.  Zachęcam do wywiadu, o którym pisałam z Iwonką. Pzdr

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

(Aczkolwiek to nie był wiersz o panu Slawomirze, ale warto moim zdaniem :)
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...