efemeryda2 Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2012 to? - Reseda odorata choć z wyglądu niebogata to jej kwiatuszki pachnące warte są pochwal tysiące bo jak u ludzi w oprawie skromnej zdarza się czasem serce ogromne tak one nagle ni z tego owego są źródłem zapachu niebiańskiego to wziąwszy babcia przy ławeczce je siała tam - gdzie z dziaduniem odpocząć chadzała by w ich zapachu powoli jego i siebie sposobić do stałego pobytu w niebie
Sylwester_Lasota Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2012 mówiąc szczerze, nie znam kwiata, ale wiersz piękny. nawet gramatyczne rymy mi jakoś nie przeszkadzają. pozdrawiam i do poczytania :)
Roklin Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Barwnie, ciekawie... elegancko! Stawiam plusa. Podoba mi się temat, zgrabna treść, końcówka trąci smutkiem, ale i pogodzeniem się z naturą. W pewnym sensie ten smutek miesza się z nadzieją i radością. Miło i ciepło... wiosennie. Pozdrawiam :)
Filip_Nowak Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2012 z Resedy odoraty kwiatki w sam raz dla dziadka i babki
NOWA Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Miłe odchodzenie zgotowałaś dziaduniom, sympatyczny wiersz. Pozdrawiam:)
efemeryda2 Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. i to nie "dziwota" Sylwestrze, wielu już nie zna, lub nie pamięta, bo dzisiaj w ogrodach królują inne. O tamtych zapomniano , a szkoda. Dziękuję za poczytanie i pozdrawiam przed świątecznie.
efemeryda2 Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Roklin za tak ciepły i wrażliwy komentarz Serdeczności
efemeryda2 Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Oj nie tylko, nie tylko. Myślę, że chętnie każdy zanurzył by się w jej zapachu dzięki za koment. pozdrawiam
efemeryda2 Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak wyszło, nie ma tu mojej zaslugi. Serdeczne dzięki za poczytanie. Ślę przedświąteczne serdeczności, tym bardziej że u Ciebie ich atmosferą już pachnie
Filip_Nowak Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Filip Nowak napisał(a): z Resedy odoraty kwiatki w sam raz dla dziadka i babki Oj nie tylko, nie tylko. Myślę, że chętnie każdy zanurzył by się w jej zapachu dzięki za koment. pozdrawiam Dnia: 2012-04-04 15:00:41 napisał(a): efemeryda2 Każdy stosujący zasady pisowni zanurzyłby się w słowniku. Zapach kwiatków w wierszu jest skierowany do babci i do dziadka, a pomiędzy wierszami nikogo innego nie widać.
efemeryda2 Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki że zajrzałeś po raz drugi. Nie wiem,może każdy stosujący zasady pisowni zanurzyłby się w słowniku, lecz ja wolę zanurzać się w zieloność, w zapach, w mgłę i wodę, a do słownika raczej zaglądam Pozdrawiam
Emmka_Szlajfka Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2012 przywołałaś wspomnienia o ogrodzie mojej babci- tam królowały astry, pozdrawiam:)
efemeryda2 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Witaj Emm. Też piękne kwiaty, jeśli o tych samych myślimy (lacińska nazwa Callistephus chinensis), bo w zasadzie aster (łac. Aster sp), to tzw. marcinki..Przepraszam, że się "wymądrzam". Świątecznie pozdrawiam życząc dobrej pogody i ciepła zarówno od "we" jak i od "ze"
Rekomendowane odpowiedzi