Bolesław_Pączyński Opublikowano 22 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2012 Wreszcie do nas zawitała, uśmiechnięta i w skowronkach w promieniach słonecznych cała, na bezdrożach i na łąkach. Ziemię całą przemarzniętą w swe ramiona przytuliła tę sadzawkę lodem ściętą swym oddechem rozmroziła. Zagościła na mazurach, idzie lasem i ogrodem na wybrzeżu jest i w górach, rozbudziła już przyrodę. Skowroneczka trel dochodzi i radośnie wróbel ćwierka, wiosnę polny wiatr uwodzi zapraszając do oberka. Niech na dobre się rozgości ozdobi kąt każdy kwiatem, naturze da moc wonności nim będzie się mijać z latem. Tak bardzo nas wiosna kręci pobudzając też duchowo, tchnęła radość, dała chęci, czujemy się odlotowo.
Sylwester_Lasota Opublikowano 22 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2012 wiosna, wiosna :) fajny wierszyk, szkoda, że w kilku miejscach rytm się nieco łamie. pozdrawiam i do poczytania :)
Spółka Opublikowano 23 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2012 poczułem się odlotowo, lecę. plusując uprzednio. pozdrawiam, Bolesławie! S.
maria_bard Opublikowano 23 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2012 Rytm się łamie, bo kry na rzekach pękają, to i trzeszczy trochę. Ale za to słonecznie i wonnie. Serdeczności. Elka.
innocenty_prędki Opublikowano 23 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2012 za:tę sadzawkę +1 pkt ; i dużo zdrowia :)
Baba_Izba Opublikowano 23 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2012 Przybyłam, przeczytałam, potwierdzam: wszędzie wiosna jest już z nami, a najbardziej za oknami! Dzisiaj wyszłam z domu bardzo wcześnie i mimo słonecznej pogody było nieco chłodnawo!Teraz za to jest już wiosna całą gębą! Jutro chyba popychamy czas! Milo u Ciebie, pozdrawiam - baba
NOWA Opublikowano 23 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2012 Choć się rytm troszeczkę łamie Piszę szybko na kolanie Że czytając ten Twój wierszyk czuję wiosny podmuch większy Pozdrawiam wiosennie i słonecznie tak jak dzisiaj jest:)
Rihtik Stempelek Opublikowano 23 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2012 Miło mi było i jest wiosennie... - niestety, tylko raz mogłem sobie plusnąć, choć miłoby mi było pluskać więcej... :)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 23 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki za czytanie i że fajny. Pozdrawiam wiosennie:)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 23 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki za miły komentarz:) Pozdrawiam wiosennie:)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 23 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Elu za te ciepłe odwiedziny:) Pozdrawiam serdecznie i wiosennie:)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 23 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Rzeczywiście już rozmrożona:) Dziękuje i pozdrawiam wiosennie:)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 23 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki mi też miło że zajrzałaś, tak mamy wiosnę a ten weekend jest naprawdę ładny tylko zrobić wypad gdzieś w plener:) Pozdrawiam serdecznie wiosennie:)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 23 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Późno jestem lecz dziękuję, wiosennie Ci odpisuję, chociaż nocka mnie zastała ale dzięki żeś zajrzała:) Pozdrawiam ciepło i wiosennie:)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 23 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mi także miło i dziękuję ślicznie za komentarz. Pozdrawiam wiosennie:)
Roklin Opublikowano 25 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2012 Radośnie, zielono, wiosennie... Miły wiersz, trza go uczcić plusem... Pozdrawiam, Bolesławie :)
Magda_Tara Opublikowano 25 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2012 uwielbiam o skowronkach, jemiołuszkach, pustułeczkach i o wróblach też! zabieram z całym ptactwem ten wierszyk, buziaki, Bolku, wiosenne. :))
Nata_Kruk Opublikowano 25 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2012 Wiosennie, radośnie, że tylko tej wiosny wyglądać... druga, trzecia... :) i czwarta, naprawdę wdzięcznie brzmią... w pozostałych troszeczkę jeszcze trzeszczy mroźny wiatr. Ale pozdrawiam już z duszkiem wiosny... ;)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 25 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję mi też miło . Z wiosennym pozdrowieniem:)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 25 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Magdo ślicznie ależ proszę zabieraj niech Ci ćwierkają:) Pozdrawiam cieplutko:)))
Rekomendowane odpowiedzi