Marusia aganiok Opublikowano 14 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2012 Malarstwo jest moim hobby i dodatkowym zajęciem, dlatego odnajduję tu przeżycia peelki tak delikanie muśnięte :) tak bardzo się łączące obrazami.Gratuluję wiersza:) Ma.
Baba_Izba Opublikowano 14 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. oj babo, jakbym widziała siebie w twoim wierszu, pięknie opisane życie dwojga:)))bardzo misie!!!! zabieram nawet!!!!z plusem:) Dziękuję Saszka za czytanie i zabranie! Może po latach, takie życie to zwyczajność? Cieszę się bardzo, że zajrzałaś, czytałaś! Ściskam, przesyłam uśmiechy - Iza
Baba_Izba Opublikowano 14 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No, to mamy podobne upodobania! Ja również lubię sobie od czasu do czasu pociągnąć pędzlem! Maźnę sobie czasami to i owo! Miło, że wiersz się spodobał! Serdeczności - baba
NOWA Opublikowano 14 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2012 Dobrze jest umieć odciąć to co boli i wyrzucić tak, aby już nie wróciło. Zaciekawił. Pozdrawiam:)
Baba_Izba Opublikowano 14 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za "zaciekawił"! Czasami można, niekiedy wymusza to potrzeba. Inaczej, by człowiek zwariował, albo uciekł na koniec świata! Peelka wybrała, co uznała za możliwe. Dziekuję za czytanie, serdecznie pozdrawiam - baba
Sylwester_Lasota Opublikowano 14 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2012 przeczytałem :) ładny wiersz o trudnych relacjach międzyludzkich pozdrawiam :)
Roklin Opublikowano 14 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak, wiemy co jest dzisiaj, zaskakuje nas jutro! Należy trenować uśmiechanie się do siebie, by można dać uśmiech innym! Po deszczu oczyszcza się atmosfera! Dziękuję, serdeczności - baba Trzeba mieć dość odwagi, i dość energii, by nieść uśmiech. Odwzajemniony uśmiech jest jak ścieżka w gęstym lesie - by ją znaleźć, trzeba mieć narzędzia.
Baba_Izba Opublikowano 15 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za czytanie, tak, ładnie to określiłeś! Serdecznie pozdrawiam - baba
Baba_Izba Opublikowano 15 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak, wiemy co jest dzisiaj, zaskakuje nas jutro! Należy trenować uśmiechanie się do siebie, by można dać uśmiech innym! Po deszczu oczyszcza się atmosfera! Dziękuję, serdeczności - baba Trzeba mieć dość odwagi, i dość energii, by nieść uśmiech. Odwzajemniony uśmiech jest jak ścieżka w gęstym lesie - by ją znaleźć, trzeba mieć narzędzia. Można też trenować postrzeganie; korzystać ze ścieżek już istniejących, pilnie ich wypatrywać! Najlepszym narzędziem (moim zdaniem), jest poczucie humoru, dystans do siebie samego, próby spoglądania na świat i ludzi z ich punktu widzenia. Las: jest od lat moim wyobrażeniem szczęścia! Lubię wędrówki ścieżkami, odkrywanie nowych miejsc, niekoniecznie dalekich. Serdecznie pozdrawiam - baba
Nata_Kruk Opublikowano 15 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2012 Blaski już były i.. ciągle są w pamięci, były też niechciane cienie, odrzucone, jak to bywa, w kuluminacyjnym punkcie, ale obie "warstwy" chyba pozwoliły peelce odzielić dobre ziarno od plew.. pomogły zrozumieć.. i tu puenta, bardzo wymowna, dająca nadzieję na dobre teraz i.. oby dobre, jutro. Bardzo ładnie to wyszło... :) Pozdrawiam.
Zbyszek_Dwa Opublikowano 15 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2012 Wzruszający... o tym co najważniejsze Retusz sam jakoś wychodzi intuicyjnieto wszystko - było inaczej nie umiałabym dzielić z tobą teraz Pozdrawiam serdecznie :)
Lilka_Laszczyk Opublikowano 15 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2012 Trudno nie dodać miłego komentarza pod tak delikatnym wierszem. Takie proste słowa, a tak pięknie oddające relacje między ludźmi w długim związku. Dobrze,że mamy wspomnienia pod powiekami, bo inaczej trudno byłoby czasami odnaleźć siebie w zwyczajności i szarości. Ale tylko czasami... Bardzo ładny wiersz! Pozdrawiam Lilka
Baba_Izba Opublikowano 16 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za czytanie, za wzruszenie, serdecznie Cię pozdrawiam Zbyszku - baba
Baba_Izba Opublikowano 16 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cieszy mnie Twoja opinia, wydaje mi się (w moim przypadku), że o pewnych ludziach i sprawach, które są nam szczególnie bliskie, możemy dopiero mówić, czy pisać, jak się już uporamy ze sobą. Spojrzeć z pewnej perspektywy. Dziękuję, ściskam - baba
Baba_Izba Opublikowano 16 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo mi przyjemnie, że wiersz się spodobał! Zapraszam na przyszłość, wszelkie uwagi mile będą widziane. Szczęśliwi są ludzie, którzy mają o czym myśleć, co wspominać, o czym marzyć. W trudnych chwilach szczególnie pomocna jest pamięć i wyobraźnia; wtedy szczęściem jest suma drobnych szczęść. Serdeczności - baba
teresa943 Opublikowano 16 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2012 urzeczona całością a szczególnie zakończeniem. jednym slowem - pięknie!!! serdecznie pozdrawiam, Izo ... z plusem :) Krysia
Baba_Izba Opublikowano 16 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję ślicznie za czytanie, za miłe słowa o wierszu również. Ściskam - Iza
Roklin Opublikowano 16 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak, wiemy co jest dzisiaj, zaskakuje nas jutro! Należy trenować uśmiechanie się do siebie, by można dać uśmiech innym! Po deszczu oczyszcza się atmosfera! Dziękuję, serdeczności - baba Trzeba mieć dość odwagi, i dość energii, by nieść uśmiech. Odwzajemniony uśmiech jest jak ścieżka w gęstym lesie - by ją znaleźć, trzeba mieć narzędzia. Można też trenować postrzeganie; korzystać ze ścieżek już istniejących, pilnie ich wypatrywać! Najlepszym narzędziem (moim zdaniem), jest poczucie humoru, dystans do siebie samego, próby spoglądania na świat i ludzi z ich punktu widzenia. Las: jest od lat moim wyobrażeniem szczęścia! Lubię wędrówki ścieżkami, odkrywanie nowych miejsc, niekoniecznie dalekich. Serdecznie pozdrawiam - baba Ciekawa sprawa. Ja wyobrażam sobie las jako symbol natury, schronienie przed betonowym światem, miejsce, w którym nikną troski. Też jestem zapalonym podróżnikiem. Lubię odkrywać ludzi, dowiadywać się, co czują. /jestem wiecznym poszukiwaczem/ Ale nie każdą bramę warto otwierać. Czasami lepiej poszukać dłuższych, lecz bezpieczniejszych i barwniejszych szlaków. Pozdrawiam ciepło - Roklin
Baba_Izba Opublikowano 17 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak, wiemy co jest dzisiaj, zaskakuje nas jutro! Należy trenować uśmiechanie się do siebie, by można dać uśmiech innym! Po deszczu oczyszcza się atmosfera! Dziękuję, serdeczności - baba Trzeba mieć dość odwagi, i dość energii, by nieść uśmiech. Odwzajemniony uśmiech jest jak ścieżka w gęstym lesie - by ją znaleźć, trzeba mieć narzędzia. Można też trenować postrzeganie; korzystać ze ścieżek już istniejących, pilnie ich wypatrywać! Najlepszym narzędziem (moim zdaniem), jest poczucie humoru, dystans do siebie samego, próby spoglądania na świat i ludzi z ich punktu widzenia. Las: jest od lat moim wyobrażeniem szczęścia! Lubię wędrówki ścieżkami, odkrywanie nowych miejsc, niekoniecznie dalekich. Serdecznie pozdrawiam - baba Ciekawa sprawa. Ja wyobrażam sobie las jako symbol natury, schronienie przed betonowym światem, miejsce, w którym nikną troski. Też jestem zapalonym podróżnikiem. Lubię odkrywać ludzi, dowiadywać się, co czują. /jestem wiecznym poszukiwaczem/ Ale nie każdą bramę warto otwierać. Czasami lepiej poszukać dłuższych, lecz bezpieczniejszych i barwniejszych szlaków. Pozdrawiam ciepło - Roklin Wiele mądrości jest w tym co wyrażasz, wiele ciepła i prawdy. Mamy podobne upodobania, więc doskonale Cię rozumiem. Mimo upływu wielu lat, jest to nadal mój sposób na życie. Przesyłam wiosenne pozdrowienia - baba
Jacek_Suchowicz Opublikowano 18 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2012 wpadłem i ładnie chociaż nie moja forma + pozdrawiam Jacek
Rekomendowane odpowiedzi