Baba_Izba Opublikowano 14 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2012 pięknie ci w moich wspomnieniach maźniętych delikatnie tu i tam retuszem melancholii odcięłam co boli wyrzuciłam jak zużyty bilet z okna pociągu daleko by nie wpadło z powrotem pomnę słońce po burzach i ożywczych deszczach tęcze na tle chmurnego nieba na ziemi kałuże z bańkami powietrza zapach mokrych włosów zacisze ramion to wszystko - było inaczej nie umiałabym dzielić z tobą teraz
Oxyvia Opublikowano 14 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2012 Bardzo piękne i bardzo smutne. I bardzo prawdziwe.
Rihtik Stempelek Opublikowano 14 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2012 Iluzjonistka...! Mnie także jest miło dzielić teraz, tak by zawsze było...
pijaczyna_ok Opublikowano 14 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2012 No tak Izo - na zdjęciach najlepiej być z boku - można sie odciąć. Ale Tobie chyba chodzi o coś innego... :)
efemeryda2 Opublikowano 14 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2012 czytam podobnie jak Oksywia, ale bez "smutne" to dzięki dwuznaczności słowa "inaczej" "to wszystko było inaczej"- no i smutno "inaczej nie umiałabym dzielić z tobą teraz" - no i pogodnie Dzięki, pozdrawiam ,zapluszam'
maria_bard Opublikowano 14 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2012 Prawda, że bycie z kimś ważnym wymaga retuszu. Potrzebne jest wszystko; obraz musi z wyboru być prawdziwy. Nie kochamy za blaski jedynie. Wtedy mdli :). Pozdrawiam. E.
Roklin Opublikowano 14 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2012 Ładny utwór... nastrojowy... Wiele rzeczy trzeba zobaczyć, by być pewnym drugiej osoby... Pozdrawiam z deszczowego miasta R. \ T.
Baba_Izba Opublikowano 14 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzękuję Joasiu za odwiedziny i czytanie. Ściskam - Iza
Baba_Izba Opublikowano 14 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czary - mary - okulary?! To tylko arytmetyka, no i może odrobina czarów! Dziękuję za czytanie i słowa! Serdecznie pozdrawiam - baba
Baba_Izba Opublikowano 14 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zapamiętam, dobre! Można jeszcze negatyw rozjaśnić, pozytyw wyretuszować, ewentualnie zmienić fotografa! Albo zatrzymać się na etapie czarno-białym! Dzięki za obecność i czytanie! Pozdrawiam serdecznie - baba
Baba_Izba Opublikowano 14 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jesteś spostrzegawcza i masz analityczne spojrzenie! Można tak i tak, a czasem wprost inaczej, jak to w życiu! Bywa, że w końcu zwycięża przyzwoitość, przyrodnia siostra głupoty, a jednak uczciwa! Dziękuję za czytanie i odmienność spojrzenia, ściskam - baba
Magda_Tara Opublikowano 14 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2012 chciałam wybrać nie umiem, bo to:pięknie ci w moich wspomnieniach dotyczy wszystkich, jest uniwersalne, ale jeśli się kocha. to wtedy retuszować melancholią nietrudno. odciąć co boli można również z miłości :* zabrałabym to również, ale nie mogę się ruszyć, Izu przez puentę.to wszystko - było inaczej nie umiałabym dzielić z tobą teraz :*
Baba_Izba Opublikowano 14 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ważne, prawdziwe słowa! Bywają też od czasu do czasu zaćmienia i same ciemności - bez cienia, wtedy przydaje się dobra pamięć o pięknych, słonecznych pejzażach! Dziękuję za czytanie i podzielenie się prz3emyśleniami. Serdecznie pozdrawiam - baba
Baba_Izba Opublikowano 14 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak, wiemy co jest dzisiaj, zaskakuje nas jutro! Należy trenować uśmiechanie się do siebie, by można dać uśmiech innym! Po deszczu oczyszcza się atmosfera! Dziękuję, serdeczności - baba
Spółka Opublikowano 14 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2012 o wielkiej miłości, o nieobecności w obecności, o bólu, który trzeba oswoić. delikatnie, dyskretnie, w półtonach, pięknie, Babo Izbo. gratuluję i pozdrawiam serdecznie. S.
Baba_Izba Opublikowano 14 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Magduś za czytanie i przemyślenia! Miło mi, że Cię słyszę (czytam), ściskam i życzę jednak bardziej wiosennych burz, niż pluchy wiosennej! U mnie to już raczej późnojesienna! ;-) Ściskam mocno - Iza
Baba_Izba Opublikowano 14 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czuję się bardzo pogłaskana (tego mi było trzeba!), dziękuję za czytanie, przyjazne słowa o wierszu, ściskam - baba
Anna_Para Opublikowano 14 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2012 Ależ tu kulturalnie, słowa swobodnie nazywają stany i sytuacje. O dojrzałym, porządnym związku, ze spojrzeniem przez lekką tkankę melancholii. Inaczej - pewnie by się nie spodobało. Pozdrawiam cieplutko, Para:)
sława_zaczek Opublikowano 14 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. oj babo, jakbym widziała siebie w twoim wierszu, pięknie opisane życie dwojga:)))bardzo misie!!!! zabieram nawet!!!!z plusem:)
Baba_Izba Opublikowano 14 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ładnie to określiłaś, Aniu! Dziękuję za czytanie i odniesienia do wiersza. Bardzo mi miło, że jesteś! Serdeczności - Iza
Rekomendowane odpowiedzi