Liryczny_Łobuz Opublikowano 8 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2012 Chociaż codziennych spraw Oplata mnie gęstwina I o Niej zapominam To wcale nie zapominam Bo tam - w drugim pokoju Wciąż siedzi, z książką w dłoni Obok drink, popielniczka Kot się w pościeli wałkoni Lecz przecież wiem - gdzieś jest Nie z nami - bo jeszcze sama Na policzkach róż Na rzęsach tusz Delikatna jak porcelana Uśmiecha się i czeka Moja Mama.
Marusia aganiok Opublikowano 8 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2012 a w maju "Dzień Matki":) Jeśli pozwolisz zabiorę go do "ulu" ? Bardzo mi się podoba:) Pozdrawiam. Ma.
Liryczny_Łobuz Opublikowano 8 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2012 Oczywiście Marusiu - bierz jak swoje - dziś przecież Dzień Kobiet, a to taki inny - Dzień Matek . Trzymaj się ciepło - Marek
Grażyna_Kudła Opublikowano 9 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2012 Nie z nami - bo jeszcze sama Wierszyk bajkowo - życzeniowy. Są takie sfery naszego życia i nieżycia, że tylko wiara w czary, cuda - pomaga jeszcze twardo stąpać po ziemi. I nic, bardziej od bajek, nie przypomina nam dzieciństwa, bezpiecznego, bo pod najcudowniejszą opieką. A zacytowany fragment wybrałam sobie ze względu na wielką troskę o samotność "nieobecnej" i obietnicę. Zazwyczaj skupiamy żal na sobie, na własnym osamotnieniu po odejściu kogoś bliskiego, peel - nie. I tym mnie urzekłeś... Pozdrawiam, Łobuzie. :)
Liryczny_Łobuz Opublikowano 9 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2012 Dziekuję Ci Grażynko - ta troska o Nieobecną, może wynika z mojej płci. To dziewczyny-kobiety chcą i są bardziej niezależne psychicznie i tym samym bardziej skupione na sobie. Popatrz na wiersze kobiet i mężczyzn. My aż tak nie analizujemy swojej psychiki. A poza tym jestem jedynakiem (chociaż chyba bez wielkich wad tej nacji) i tym samym bardzo związanym z mamą. Oczywiście w czasie jakiś nieporozumień ZAWSZE brałem stronę swojej żony i dzieci - ... zresztą takich scysji było bardzo, bardzo mało. Tak, że myślę, iż ona naprawdę "czeka tam na nas" z uśmiechem.
NOWA Opublikowano 9 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2012 Wzruszajacy, przypomniał mi moją mamę. Pozdrawiam:)
Liryczny_Łobuz Opublikowano 9 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2012 Dziękuję Paulo. Ale może już czas przestać tu "robić za nową" ? Czytałem Twoje wiersze - faaajne i wesołe! Może napisała byś kilka dla mojego wnuka :)) Ja próbowałem, ale to bardzo trudne. Pozdrawiam - Marek
Ewa_Kos Opublikowano 10 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2012 dużo bym dała, żeby być adresatką takiego wiersza; tyle w nim ciepła i prostoty! Piękny wiersz:)) Serdecznie pozdrawiam:) E.K.
Liryczny_Łobuz Opublikowano 10 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2012 Ewo, jesteś przecież PRAWDZIWĄ poetką. Bądź tylko Prawdziwą Kobietą - a na pewno dostaniesz nagrodę . Jak nie Tu to Tam :))) Bardzo lubię Twoje wiersze :) Liryczny (dzisiaj) Marek
Nata_Kruk Opublikowano 11 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2012 Wszystko co o mamie, którą zawsze się pamięta, jakkolwiek by to wyglądało, wywołuje u mnie pewien smutek, tym bardziej, jak tej osoby już nie ma. Łobuzie, miło było przeczytać, że ta wyżej.. czeka. Pozdrawiam... :)
NOWA Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2012 Kim jesteś Łobuzie Marku? może jakaś lekka podpowiedź w bramce nr1, jakieś inicjały? Muszę mieć taki nick, bo paula było zajęte. Pozdrawiam serdecznie:)))
Liryczny_Łobuz Opublikowano 13 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2012 Natko - dziękuję. Pamięta się tak czy siak - ale z czasem pustka sie powiększa a nie pomniejsza. Nie wiem jednak - czy naprawdę ktoś tam będzie czekał ... oby. O "tamtym Świecie" napisałem kiedyś w Epitafium po Farrah i Michaelu.: www.poezja.org/wiersz,71,124486.html Przeczytałem Twój trudny wiersz " Pacierza myśli rozsypane" Dla mnie to wiersz o bezmyślnym "klepaniu paciorków" i ... "złym dotyku". Nie wiem - może się mylę. Ja jednak uważam (wybacz), że autor ma się tak długo męczyć - żeby czytelnik już nie musiał :) Ale to chyba jeszcze "stara szkoła" poezji. Teraz nic i nigdzie nie obowiązuje - co ma swoje dobre i złe strony. Pozdrawiam już wiosennie - Marek
Liryczny_Łobuz Opublikowano 13 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2012 Paulo (zaciekawiona) - ostatnio tu rzadko zaglądam, toteż jakoś nie "wpadliśmy" na siebie - i nie wiem także co to owa "jedynka" gdzie miałbym Ci wyjaśnić jaki to ze mnie Łobuz, i jaki potrafię być Liryczny :) Podam Ci może (niech przemówi pióro:)) - przykłady na tę i tamtą stronę mojej duszy. Przykłady "liryzmu": www.poezja.org/wiersz,60,124767.html www.poezja.org/wiersz,71,95709.html www.poezja.org/wiersz,1,104149.html A teraz bardziej "łobuzersko": www.poezja.org/wiersz,60,95524.html www.poezja.org/wiersz,60,124829.html www.poezja.org/wiersz,71,95649.html Cieplutko ... M.
Sylwester_Lasota Opublikowano 16 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2012 uroczy wiersz :) chociaż mama zupełnie inna od mojej. kłaniam się i pozdrawiam :)
Liryczny_Łobuz Opublikowano 25 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2012 Dziękuję Sylwestrze, ale sądzę, że w swojej miłości - wszystkie Mamy są takie same. Pozdrawiam - Marek
Rekomendowane odpowiedzi