Jacek_Suchowicz Opublikowano 26 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2012 pogrzeb na cmentarzu tak jak każdy inny lecz tłum żałobników dziś całkiem niewielki gdyby nie incydent pozornie niewinny każdy by zapomniał a wszystko przez szelki utknęły pod trumną w murowanej krypcie bo grób trzypiętrowy na zaś budowany i jeden z grabarzy musiał oczywiście wskoczyć do środka chociaż był zawiany gdy już wyswobodził spod trumny materiał nim się wygramolił wycedził te słowa krematorium ruszy pogrzeby pozmienia w tak obszernych kryptach setki się pochowa cisza się zrobiła przy grobie okrutna zagubiły sensy dysputy o sprawach nawet mina księdza byłą bardziej smutna bo wraz z nim zarobek straci nędzny grabarz no bo jaki biedak będzie grzebać urny taki mały mieszek i brzdąc unieść może już na nic laweta czterech chłopów chmurnych odpadnie spacerek gdy siąpi na dworze a trumny zakopać nie wolno w ogródku zaś z mosiądzu urna może zdobić regał albo wśród pamiątek na kominku utknąć tylko proch z niej znika lecz nie z woli nieba życie jak sportowiec biegiem pomknie dalej domowe imprezy stałą kreślą listę a dorosły wnusio właśnie się nawalił i mieszkiem z kominka doprawia pieczyste miły czytelniku ten morał cię ruszy lecz łzawiących oczu ze wzruszenia nie trzyj zapamiętaj proszę że jeśli już musisz patrz nie tylko jak ale i czym pieprzysz 4
pijaczyna_ok Opublikowano 26 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2012 Sprężyłeś się Jacku. Ale nie wiem, czy chodzi Ci o pochówki w ogrodach? A może w ogóle rozsypywać? Pozdrawiam.
Beata Piłat Opublikowano 26 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2012 taniej by było umieścić urnę na półce i czasem oko pieścić bez wychodzenia z domu ,błądzenia smutnymi aleja milczącymi "jak grób" i po cichutku nie pokazując nikomu uronić gorzką łzę , a pieprz trzymać raczej w kuchni w mało ozdobnym opakowaniu, temat dla mnie bolesny ,a utwór ok. pozdr.
sława_zaczek Opublikowano 26 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2012 Jacku, i tu jest pogrzebany pies!, chować czy grzebać, ustawiać, czy wkopać:p ale z humorem pieprzysz, z humorem!!! pozdrawiam serdecznie!!!
Jacek_Suchowicz Opublikowano 26 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. chciałem ci napisac komentarz a widziałeś co wyszło jedenastka ze średniówką po piątce jakoś mi ciężko szło przerąbana na pół dwunastka spłynęła z wyj ostatniego wersu ale on podkreśla sens - zresztą dziś niedziela i można sobie pozwolić dzięki za natchnienie pozdrawiam serdecznie Jacek
Jacek_Suchowicz Opublikowano 26 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. pochówki w ogródkach i siedzi powódka bo gachów zbiorowy pod wiśnią jest grób bo piecyk zamały nie spalił się cały i na nic maciejka gdy cuchnie tu trup a na poważnie pomniki to budujemy dla siebie, płacząc litujemy się nad sobą aim sprawiamy przkrość pozdrawiam Jacek
Jacek_Suchowicz Opublikowano 26 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. przeprazam jesli uraziłem pozdrawiam Jacek
Jacek_Suchowicz Opublikowano 26 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Stasiu co na zostało - ... z humorem serdeczności Jacek
Sylwester_Lasota Opublikowano 26 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. chciałem ci napisac komentarz a widziałeś co wyszło jedenastka ze średniówką po piątce jakoś mi ciężko szło przerąbana na pół dwunastka spłynęła z wyj ostatniego wersu ale on podkreśla sens - zresztą dziś niedziela i można sobie pozwolić dzięki za natchnienie pozdrawiam serdecznie Jacek nie ma sprawy :), proszę częściej :) a z resztą popracuję jeszcze trochę nad swoim psim wierszem (wiesz o czym piszę?), też go wkleję i jesteśmy kwita ;) a tak przy okazji, nie miałbyś nic przeciwko temu, żebym przy okazji upiekł tu swój interes i wkleił link do mojego wierszyka?
Jacek_Suchowicz Opublikowano 26 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki to miłe zgadzam się dawaj linka :)) pozdrawiam
Alicja_Wysocka Opublikowano 26 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2012 No i mamy żarty z pogrzebu :) Pozdrawiam, Jacku.
Sylwester_Lasota Opublikowano 26 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2012 (edytowane) Dla wszystkich zainteresowanych :), to jest link do mojego wiersza, o którym wspomniał Jacek: Dzięki :) Edytowane 5 Lutego 2019 przez Sylwester_Lasota (wyświetl historię edycji)
Jacek_Suchowicz Opublikowano 26 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Alu żarty z pogrzebu to same fakty i realia pamiętam jak dziś 12 lat temu pogrzeb mamy kolegi - cmentarz północny w Warszawie siąpi, błoto, otworzono kryptę i wszedł tam jeden z tych na czarno ubranych kolega podał mu urnę i głos z grobu " Stachu teraz to około setki tu się zmieści" zaległa cisza pozdrawiam Jacek
Sylwester_Lasota Opublikowano 26 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2012 ee, to my zacofana prowincja, bo dopiero teraz to do nas dociera, a ja chyba zaczynam zamykać się w konserwie, coraz mniej mi się to wszystko podoba, ech.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 26 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Sylwestrze pprowincja prowincją ale szczerość grabarzy do bólu pozdrawiam
maria_bard Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2012 "Cmentarne" żarty , a co za tym idzie, oswajanie tej baby, co nigdy nie zdradza, to jeden z moich ulubionych temacików :))) A jak jeszcze zrymowałeś bez potykania się - jest świetnie. Naprawdę:) Cześć prochom ;) Elka.
HAYQ Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2012 Nie takie to proste jest - synu, ksiądz rzeknie i wnet wyższość trumny po sumach wykaże. Na oba (z wrażenia) kolana przyklękniesz...Chcesz śmierć negocjować? To grzech. Przed ołtarzem? Pozdrawiam. PSKościół godzi się na pogrzeb szczątków zmarłego w urnie, ale tylko po wcześniejszym nabożeństwie nad ciałem w trumnie. Takie rozwiązanie ma jedną wadę: pociąga za sobą dodatkowe koszty, ponieważ rodzina zmarłego opłaca praktycznie dwa pogrzeby. (?)
Jacek_Suchowicz Opublikowano 27 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak ta baba nie zdradzi i zawsze dopadnie dzięki pozdrawiam Jacek
Jacek_Suchowicz Opublikowano 27 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. czy o wyższośc trumny nie powiem od razu ciała w trumnie wieki to fakt niepojęty zda się że są żywe bez skazy rozkłądu ale to spotyka ponoć tylko świętych dzięki za informację pozdrawiam Jacek
Rekomendowane odpowiedzi