Michał Kowalski Opublikowano 1 Listopada 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 Dla mojej Ewy -------------------- znów zgubiony się piję z jej piersi krople potu z myśli o fizyczności o mnie to jakby ktoś patrzył wiedząc że nie wiem ale ja wiem że nie patrzy znów nie podejdę ani o bliskość skóry stopy które myślą paznokciami wrosły w dywan pościeli
maksymilian trader Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 "zgubiony się"?? nie rozumiem - pomyłka czy zamierzenie? "stopy które myslą (paznokciami?)" - hmm, ciekawa personifikacja. "względy" mi się podobały, ale to odrobinę (jak dla mnie) "przerysowane". troszkę się boję tej krytyki, bo to emocjonalny wiersz (chyba), ale... wyrazam tylko swoją opinię i mam nadzieję, że Autor nie bedzie mi mieć "za złe". pozdrawiam
Włodzimierz Nabkowski Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 Niektóre czasowniki nabawiły się jakiejś gramatycznej zwrotności w tym wierszu.
Michał Kowalski Opublikowano 1 Listopada 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 "zgubiony się"?? nie rozumiem - pomyłka czy zamierzenie?" zamierzenie 'się' na końcu zniknęło - dziękuje Panom za pomoc pozdrawiam serdecznie
Patrycja Rosłoniec Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 Nie wiem, czy wolno mi komentować ten wiersz. Jestem zbyt sceptycznie nastawiona do sytuacji :) Jeśli odciąć się od jakiejś tam wiedzy, to wiersz jest w porządku. Ale tylko w porządku :( Szkoda... Mam wrażenie, że zbytnio pokeirowały Tobą, Michale, emocje... Jednakże, patrząc na inne wiersze w poezji początkującej (w której moim skromnym zdaniem już dawno nie powinno Cię być), ten utwór wyróznia się dojrzałością, treścią i niesamowitym ładunkiem emocjonalnym... Aczkolwiek Pana stać na więcej, Panie Michale. Pozdrawiam, Patrycja.
Roman Bezet Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 Gdy mężczyzna się zakocha, to? Traci głowę? Widać nie do końca, bo pisze niezłe kawałki. Widać jeszcze podchodzi, a to najpiękniejsze momenta :) pzdr. bezet
Michał Kowalski Opublikowano 3 Listopada 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki serdeczne Bezeciku :) zakochany
Rekomendowane odpowiedzi