Spółka Opublikowano 22 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2012 dotykać muzyką pieścić z marsowym obliczem garścią brać do cna skupioną jękiem szeptem zamykać w dłoniach dodawać do kawy kropelką brzęku porcelany tanecznie weź mnie przy śniadaniu obiedzie na deser czekoladą na gorąco chcesz więcej? być choćby tłem dla twojego: jeszcze jestem smaku śniegu z przemarzniętej rękawiczki zaciśniętych palców w gardle telefonu niezupełnie sucha cała w pąsach jak mam ukryć na udach w zgięciach kolan i tych naprzeciw łokci i na skraju włosów tam gdzie nie dochodzi koronka spać!
szarobury Opublikowano 23 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2012 Spółko, utwór przepełniony ciepłem i tkliwoącią. Najbardziej mnie "bierze" smaku śniegu z przemarzniętej rękawiczki, a nie podoba mi się zaciśniętych palców w gardle telefonu to dla mnie zbyt dziwne. Nie za bardzo wiem co podstawić pod ten symbol. Dłoń kurczliwie ściskającą słuchawkę w czasie czasie rozmowy z nią? pozdrawiam pięknie
Wściekły Azot Opublikowano 23 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2012 niezupełnie sucha cała w pąsach jak mam ukryć na udach w zgięciach kolan i tych naprzeciw łokci i na skraju włosów tam gdzie nie dochodzi koronka Tutaj krzepko iskrzy i paruje z prostych słów. Niechże krwista Jagna wysapie jeszcze parę takich wersów zanim zapomni zdjąć korale. Wyżej mamy "panią Jadzię w składzie z Harlequińszczyzną" - jakieś porcelany z kawusiami, marsowe oblicza, muzyka z telefonu, śnieg na śniadanie, jęki przy duszeniu w rękawiczce... Dziewiętnaście stron papierowego napięcia.
Agnieszka K Opublikowano 23 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2012 "być choćby tłem dla twojego:jeszcze jestem" Bardzo piękne sformułowanie;-) Można , by je przekazywać w związkach, z nakazem skromności i dbałości o tą drugą połówkę;-) Pozdrawiam
maria_bard Opublikowano 23 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2012 Ten jakoś niekoniecznie. Dla mnie - przebudowany. n.p.: "pieścić z marsowym obliczem garścią brać do cna skupioną jękiem szeptem zamykać w dłoniach" Końcowe wersy bardziej jędrne. :) Pozdrawiam. Elka.
teresa943 Opublikowano 23 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2012 trochę mi "nie pasi" "w gardle telefonu", ale ...całość bardzo kobieca, liryczna. podoba się. serdecznie pozdrawiam, Spółko :))) Krysia
Oxyvia Opublikowano 23 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2012 Odczytałam jako erotyczny sen Peelki i jej seksualne fantazje, które nie dają jej spokoju we śnie ani na jawie, a ona nie potrafi ich ukryć. ;-) Fajne. :-)
Magda_Tara Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2012 jakież piękne sny, takie.... hmmm niewysuszone. podoba się od góry do dołu! ściskam serdecznie :)) i plusikuję
Nata_Kruk Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2012 Jestem tutaj ponownie... i ponownie pomijam.. brzęku porcelany... choć lubię porcelanę, brzęk może mniej, bo to znak, że się tłucze... "Senne inspiracje", to praktycznie "zaproszenie" do tańca, jakiego.? o tym właśnie lirycznie mówi wiersz... :) Ale po co spać w takiej chwili.? ;) Pozdrawiam. ps... wróciłam, bo wiersz podobał mi się, ale wtedy nie wiedzialam, że moglam dać punkt.
Emmka_Szlajfka Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2012 najpierw zainspiruje, podrażni zmysły a potem...spać! ??? eterycznie, plusuję, pozdrawiam:))
krzywy olek Opublikowano 26 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2012 "dodawać do kawy kropelką brzęku porcelany" z tym najlepiej: przed albo po ;) pozdr.
cezary_dacyszyn Opublikowano 26 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2012 a " spać " niech ... idzie spać i zniknie pod kołdrą !!! To zarzut . Wiem - chodzi o istotną myśl , ale defrauduje wiersz ! Koniecznie !!! Nic nie sugeruję , jednak taki wiersz wart jest bardziej poetycznego zakończenia . No szczerze piszę : zniesmaczyło mnie to ... Czarek .
Spółka Opublikowano 27 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :)) Szarobury, serdecznie dziękuję za czytanie i słowa pod wierszem. to gardło telefonu... to właśnie może być taka sytuacja, o której mówisz. ale nie musi. pozdrawiam i zapraszam S.
Spółka Opublikowano 27 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. cieszę się, że znalazłeś coś krzepkiego i prostego dla siebie, Azocie, pozdrawiam. S.
Spółka Opublikowano 27 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :) pięknie czytasz, Agnieszko te wersy. dziękuję i pozdrawiam. S.
Spółka Opublikowano 27 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :) to może następny, Elu. dziękuję i pozdrawiam! S.
Spółka Opublikowano 27 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :) bardzo dziękuję, Krysiu, zależało mi, żeby był kobieco liryczny. dzięki za zauważenie. pozdrawiam. S.
Spółka Opublikowano 27 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no, proszę! ciepło, ciepło, Oxyvio. dziękuję i pozdrawiam! S.
Spółka Opublikowano 27 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a ja serdecznie odściskuję i dziękuję za plusowanie. pozdrawiam. :) S.
Spółka Opublikowano 27 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :)) a po to, żeby nie wybudzić się z pięknego snu-mary, który potrafi zastąpić najpiękniejsze marzenie. serdecznie dziękuję i pozdrawiam. S.
Rekomendowane odpowiedzi