Bolesław_Pączyński Opublikowano 18 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2012 Nasza codzienność niecodzienna czasami smutkiem nam powieje i nieraz bywa taka senna czasem radośnie się zaśmieje. Witajmy każdy dzień codzienny bądźmy dla siebie zawsze mili, dar życia taki jest bezcenny, żebyśmy go nie przegapili. Więc wciąż z uśmiechem brać należy zawsze unosząc się na fali nim czas ostatni dzień odmierzy, żebyśmy z niego korzystali. Wystarczy przelać więc od siebie promyczek ciepła, serdeczności, dobrocią kąt wymościć w niebie tu zapisując się w wieczności.
maria_bard Opublikowano 19 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2012 No to, Bolku miły, wpisałeś się tym wierszem pod wiersz Oxywii i mój do niego komentarz :). Oby tak się stało kiedyś, jak piszesz w tym wierszu-apelu... Oby. Pozdrowienia. E.
szarobury Opublikowano 19 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2012 Żyjąc trudno przegapić ten "dar życia". Z reguły go zauważamy. Więc może lepiej roztrwonili zamiast przegapili? Każdy utwór składa się z przesłania autora i skrzydeł na których ono leci do odbiorcy, czytelnkia czyli warsztatu. Cóż, przesłanie w moim odbiorze na 5+, "skrzydła" na 4 z uwagi na znaczącą przewagę rymów dokładnych, gramatycznych. Codzienność niecodzienna w pierwszej i w drugiej zaraz dzień codzienny trochę mi krzyczą nadmiarem codzienności. tutaj śądzę, że przekaz powinien być jeszcze przemyślany. Niemmniej, konkludując, jestem zwolennikiem poezji rymowanej i ponieważ mój odbiór jest pozytywny w czasie czytania, nieco krytyczne uwagi pojawiają się dopiero przy pochyleniu nad utworem, plusikuję i pozdrawiam
Roklin Opublikowano 19 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2012 Piękny wiersz, o pozytywnym przesłaniu, dodaje energii, zwłaszcza w tak szary dzień jak dzisiejszy. Poza tym, lubię wiersze rymowane. Plusik! Pozdrawiam cieplutko, Roklin
Bolesław_Pączyński Opublikowano 19 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Mario z miłe odwiedziny i komentarz:) Serdecznie pozdrawiam:)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 19 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miło mi że odebrałeś ten wiersz przesłanie tak dobrze, życie jest tak krótkie i idziemy przez nie przepychając się łokciami, są chwile radości i smutku. Z pozdrowieniem:)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 19 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cieszy mnie że się spodobał, dziękuję za tak miły odbiór. Z serdecznym pozdrowieniem:)
Mariusz_Sukmanowski Opublikowano 19 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2012 Temat - "codzienność" - ciężki ,jak codzienność chcałoby się rzec:) ,ale potraktowany w ten sposób nie przywala karku ciężkim niebem. Najbardziej cieszy ,że rymy użyte nie dla "rymu" ,a potrzeby wiersza. pozdr
Oxyvia Opublikowano 19 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2012 Ładny i ciepły wiersz. A mnie się przypomniał taki dawny mój wierszyk:od - do, jak co dzień (poranne myśli) ...i znowu pójdę w tę codzienność zadziwiająco niecodzienną we własną czasoprzestrzeń gwiezdną albo słoneczną – wszystko jedno i znów - jak co dzień - Mleczną Jezdnią gdzie galaktyki we mgle bledną aż do zachodu zmierzę zmienność nie wiedząc nigdy, gdzie jest sedno...
teresa943 Opublikowano 20 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2012 największą życiową nauką wzajemne tkanie codzienności niecodzienną miłości sztuką mądry wiersz, Bolku serdecznie pozdrawiam :)) Krysia
Nata_Kruk Opublikowano 20 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2012 Bolesławie, Twój wiersz powinni przeczytać wszyscy złośliwcy, którzy często jak żmijki, dziury nie zrobią, ale krew wyssą do cna. Dobrze przesłanie, całośc podoba mi się, ale druga i czwarta naj... :) Pozdrawiam. PS Jakby tak w I- szej strofce, ostatni wers.. czasem radością się zaśmieje..?
Bolesław_Pączyński Opublikowano 20 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję mnie też cieszy ten miły komentarz. Z serdecznym pozdrowieniem:)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 20 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki za miłą wizytę z Twoim ładnym wierszem:) nie wiedząc nawet gdzie kres celu przedzieramy się wciąż przez życie, wędrujmy razem przyjacielu do tamtej gwiazdy na zenicie. Serdecznie pozdrawiam Oxywio:)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 20 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Krysiu za miły komentarz:) mieć szacunek zrozumienie uszanować się wzajemnie w naszych czasach to się ceni to dziś takie niecodzienne Serdecznie pozdrawiam:)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 20 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję ślicznie że zajrzałaś z miłym komentarzem, masz rację skorzystam z podpowiedzi i zmienię ten ostatni wers tak będzie lepiej dzięki Natko:)
Emmka_Szlajfka Opublikowano 21 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2012 promyczki, energia, uśmiech, to lubię- sam optymizm:) pozdrawiam:))
Magda_Tara Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2012 :D i niech tak się stanie! amen! buziaki za optymizm. :))
Spółka Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2012 ładny, ciepły wiersz. pozdrawiam. S.
Bolesław_Pączyński Opublikowano 26 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję oby tak na co dzień zawsze z uśmiechem:) serdeczności:)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 26 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję Madziu zawsze trzeba tak trochę z optymizmem:) cieplutko i serdecznie:)
Rekomendowane odpowiedzi