Włodzimierz Nabkowski Opublikowano 31 Października 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 Słowa na kartce się smucą i droczą Podmiot i orzeczenie składnią szamocą topią smutki w naparze z szaleju poruszając kwestię tragedii słów dziejów zdania podrzędne słów kakofonia brak związku zgody zrobiła się trąba! Tak czy owak na wznak i wspak a grafomanowi iskry wciąż brak! Choć bez ognia bez iskry między przecinki powkręcane słowa spalają się ze wstydu tym zajściem zmieszane
Lady_Supay Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 Wszak talent do poezyj nie każdy dostawał, gdy Bóg ludzkości iskry swe oddawał. Jam wówczas po rozum do głowy ustała, alem przyszła późno i żem nie dostała. I już mnie się ino ostała - głupota Wzięłam, lepsza ona niźli czcza robota. :) Zniżam głos do szeptu i konspiracyjnie pytam: - Czy to zabrzmiało po "naszemu"? Cieplutko ;)
Włodzimierz Nabkowski Opublikowano 1 Listopada 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 nie ustałem się po kawałek talenta W myśli na słowa przekładaniu wymiękam długa i kręta kolejka po rozum na słowach się poślizgnął i trupio rozłożył cieplutko i konspiracyjnie :)))
Lady_Supay Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 Panie Włodku, coś nie przepadają za mną Ci moderatorzy-komentatorzy (ale czemuż??;)) Więc tylko uśmiech Panu prześlę, bo znów "oberwę" za COŚ;) :))
Jan Polski Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pani Lady, komentatorzy (moderatorzy?) wprost szaleją z Pani powodu! Paniała? ;) Pozdrawiam - Jan P. PS. Może skupimy się jednak na wierszach?
Włodzimierz Nabkowski Opublikowano 1 Listopada 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 myślę, że dużo w tym poezji jednak :) nie powinno się ograniczać sztuki ;) pozdrawiam, zmoderowany :)
Lady_Supay Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pani Lady, komentatorzy (moderatorzy?) wprost szaleją z Pani powodu! Paniała? ;) Pozdrawiam - Jan P. PS. Może skupimy się jednak na wierszach? Pani,ała! W każdym szaleństwie tkwi jakaś metoda, Panie Janie. P.S. Czy wołowinki nie za dużo? ;-) Pozdrawiam i wracam do wierszy, by nie dać się wkraść nudzie ;)) Su.
pan_ktotam Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 temat ciekawy - chociaż 'ciekawy' to pojęcie względne... wykonanie nie bardzo przypadło mi do gustu po pierwszym przeczytaniu. jak czytałem 2gi raz było już lepiej :) - nie wiem czemu. ja mam chyba jakoś dziwnie skonstruowany umysł (a może to ómysł?) sugestia: wygarnij łyżeczką środek tekstu i spróbuj go zastąpić czymś innym... bardziej (nie)banalnym - tak dla własnej przyjemności... i zobacz co wtedy wyjdzie... oczywiście do niczego nie namawiam :) pozdr.
Włodzimierz Nabkowski Opublikowano 1 Listopada 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 a może masz jakieś fajne pomysły? pozdrawiam :))
pan_ktotam Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 żeby zasugerować cosik sensownego musiałbym zejść w ten klimat - a ostatnio pogrążony jestem w beznadziejności własnej(czyt. takie tam bzdety osobiste) ale jak na coś wpadnę to wrzucę...
Włodzimierz Nabkowski Opublikowano 1 Listopada 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 ten fragment miał być kwintesencją grafomanii, o której mowa w wierszu. Ale może faktycznie te dwie pozostałe strofy są jakby z innej bajki. pozdrawiam :))
Lenu Kezo Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 Vołodija Słowoprzekrętusie -a może nieco krótsza wersja utworu? Proponuje : "Słowa się droczą" Słowa na kartce się droczą, części zdania szamocą i topią smutki w butelce wódki. (zwrotki II, III i IV - niepotrzebne, za dużo kłocących sie ze soba słów;) ) Co ty na to ? :D pozdrawiam i nie zrażaj sie zbytnio ;) L.K.
maksymilian trader Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 Słowa na kartce się droczą, części zdania szamocą topię więc swoje smutki w butelce taniej wódki;-)))
Włodzimierz Nabkowski Opublikowano 2 Listopada 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. w sumie streszczenie utworu bardzo dobre :)) eeeee tam zrażać się :) będę pisać chłamiszcza większe lub mniejsze aż w koncu cos z tego wyrośnie. pozdrawiam ciepło :)
maksymilian trader Opublikowano 4 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2004 mr włodik, czekam na jakąś nową twórczość:)
maksymilian trader Opublikowano 4 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2004 A odnośnie tego wiersza, to może by jakoś tak to poprowadzić: Na kartce raz smucą raz droczą się słowa Tu orzeczenie tam podmiot się chowa Topiąc swe smutki w naparze z szaleju poruszać znów będą tragedie wszechdziejów Zaciekle o byt walczą zdania podrzedne ... etc. ???? pozdrawiam:)
pan_ktotam Opublikowano 8 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2004 czekam na wiersze kolejne! ;) pozdrawiam...
Rekomendowane odpowiedzi