Leokadia_Koryncka Opublikowano 8 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2012 płynęła po policzku by rozpoznać siebie problemy zostały w zamęcie spadła w rój kolorów szczęście rozbłysło na kilka sekund przestała się martwić o istnienie
Magda_Tara Opublikowano 9 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2012 idzie wiosna, wyschnie łzy. ładny spokojny wiersz jak mgnienie. buziaki, Leoś! :))
Leokadia_Koryncka Opublikowano 9 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nikt nie płacze jednym okiem, ale o tym wszyscy wiemy :) dziękuję za czytanie, pozdrawiam :)
Leokadia_Koryncka Opublikowano 9 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. bardzo mnie cieszy Twoje tu wejrzenie, Madziu. zobaczymy, co nam przyniesie wiosna - być może osuszy. dzięki :) pozdrawiam, buziam...
Spółka Opublikowano 9 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2012 piękny smutny wiersz, Leonio, ale może właśnie stąd jego uroda. pozdrawiam S.
Grażyna_Kudła Opublikowano 9 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2012 Jestem fanką Małego Księcia, pewnie dlatego skojarzyłam sobie szczęście łzy, z ukąszeniem chłopca przez żmiję. Aby mógł pozbyć się zbyt ciężkiego ciała i "wrócić" do swojego szczęścia... Nawet dla tak chwilowego szczęścia, jesteśmy zdolni do poświęceń. I tym mnie urzekłaś, Leo. Pozdrawiam serdecznie, Grażyna. :)
Leokadia_Koryncka Opublikowano 9 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję za miłe słowo o mini :) serdecznie pozdrawiam... Leo.
Leokadia_Koryncka Opublikowano 9 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nawet dla tak chwilowego szczęścia, jesteśmy zdolni do poświęceń. I to jest sedno tej kruszyny, Grażynko :) dziękuję, również serdecznie pozdrawiam...
Oxyvia Opublikowano 9 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2012 Czytając widzę łzę, jak płynie po policzku, potem kapie i lecąc w świetle słońca staje się na chwilę pryzmatem, tęczą, wszystkimi kolorami światła - rozbłyskuje szczęściem na moment, zanim rozbije się o ziemię; ale już się nie martwi tym, że to nieuchronne - jak człowiek, który znalazł i wypełnił sens swojego istnienia. Podoba mi się. :)
Emmka_Szlajfka Opublikowano 9 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2012 dwa ostatnie wersy- esencja, plusuję pozdrawiam:))
Bolesław_Pączyński Opublikowano 9 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2012 Dobre mini na plusik:) wymknęła się z pod kontroli po pliczku się staczała chciała ulżyć twej niedoli łza samotna ociężała Z serdecznym pozdrowieniem Leo:)))
Leokadia_Koryncka Opublikowano 10 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Oxyvio, bardzo ciekawa interpretacja, i pewnie tak było... Dziękuję za "podobasię", serdeczności przesyłam :)
Leokadia_Koryncka Opublikowano 10 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Emm, dziękuję za wyłowienie i za plusik. Serdecznie pozdrawiam :)
Leokadia_Koryncka Opublikowano 10 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bolku, dzięki za czytanie, plusik, i (zawsze) wierszowy komentarz. Serdecznie pozdrawiam :)
olga fil Opublikowano 12 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2012 Piękna metafora o ulotności i pragnieniu szczęścia, mimo tej ulotności właśnie. Pozdrawiam.
Leokadia_Koryncka Opublikowano 29 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dokładnie to ujęłaś. Dziękuję za czytanie i właściwą interpretację :) Serdeczności :)
Rekomendowane odpowiedzi