emil_grabicz Opublikowano 4 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2012 czy ja kiedyś obiecałem pani miłość? nie rozumiem, nie pamiętam i przepraszam. to co między nami parę razy było, to po prostu gra emocji - uczuć raca. pani musi to zrozumieć i wybaczyć, żeby złamać czyjeś lody i emocje dżentelmeni są gotowi się zakochać bez pamięci ale tylko na dwie noce. ja rozumiem pani gniew i oburzenie z nikim pani tak naprawdę nie wzdychała drżenie ciała i błyszczące szałem oczy... miłość panią po dwóch nocach pożegnała. też mi było niesłychanie bardzo dobrze lecz zostawić muszę panią bez pardonu właśnie to, że teraz zniknę bezpowrotnie będę w myślach pani serca aż do zgonu. krótka miłość ma niezwykle długą pamięć i potrafi nieraz przetrwać całe życie a szukanie jej pomiędzy stertą marzeń właśnie wierszem wynagrodzi nas obficie.
HAYQ Opublikowano 4 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2012 i jak, zmieszana, czy wstrząśnięta? ;) Dobreee Pozdrawiam.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 4 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2012 ale z pana jest okropny cham i prostak pan przeprasza i odchodzi niczym łajdak a ja sama z takim wierszem muszę zostać co pieluchę już nie jedną mi zafajda wykorzystał na dwie noce nieudacznik nie panował nad emocją należycie pan dźentelmen obywatel może zacny obiecywał w słowach więcej niż pokrycie miłość krótka będzie miała długą pamięć nie pochłoną ani nurtty ni odmęty w całym świecie zaraz będzie zapisane żeś pan winien po wsze czasy alimenty :))) pozdrawiam Jacek
WiktoriaW Opublikowano 4 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2012 Skąd ja to znam... Typowe dla facetów.
Johny Opublikowano 4 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2012 Hehehe i wiersz dobry i odpowiedź Jacka Suchowicza :)).
Sebek..._ Opublikowano 4 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2012 Nawet bardzo dobry, facet to facet co zrobić ;)
Lilka_Laszczyk Opublikowano 5 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2012 Cyniczne trochę, a nawet bardzo, ale prawdziwe. Jako kobieta chciałabym dodać zjadliwy komentarz. Niestety nie mogę, bo wiersz bardzo mi sie podobał. Zwłaszcza słowa, mogące służyć jako gotowa sentencja ...krótka miłość ma niezwykle długą pamięć... Pozdrawiam serdecznie
La_Fée_Verte Opublikowano 5 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2012 Ale fajny! Przypomina mi coś, co będzie w myślach mego serca aż do zgonu. :D Pozdrawiam! I dodaję do ulubionych :)
Anna_Para Opublikowano 5 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2012 Ej, Ty filucie! ;))))))) Znam ten typ faceta. Na szczęście - tylko jednego. A wiersz, Emilu - bardzo mi się bardzi. Taki w stylu Tuwima, że hej! Śliczności. Cieplutko pozdrawiam, Para:)
Magdalena_Blu Opublikowano 5 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2012 Podoba mi się, szczególnie przedostatnia strofa. Pozdrawiam:)
Grażyna_Kudła Opublikowano 5 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2012 To chyba riposta tego pana, od "tanga anava"? Bardzo mi się. Pozdrawiam, Grażyna. :)
teresa943 Opublikowano 6 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2012 krótka miłość ma niezwykle długą pamięć i potrafi nieraz przetrwać całe życie a szukanie jej pomiędzy stertą marzeń właśnie wierszem wynagrodzi nas obficie. Ech, ta "krótka miłość"! Ileż dzięki niej pieknej liryki! Ile wzruszających inspiracji! To "ona" jest bodźcem do pisania o gorących uczuciach. Właśnie dlatego ten wiersz bardzo mi się podoba. choć pan teraz inną pieści nie potrafię pana skreślić z mej pamięci łowię słowa (sercem kocha białogłowa) wena wiersze inspiruje a ja pana wciąż miłuję Serdecznie pozdrawiam, Emilu :))) Krysia
Oxyvia Opublikowano 6 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2012 Czytam to jako satyrę na pospolitego skurczybyka. ;-) Dobre! Świetnie pokazałeś płyciznę mentalną taniego oszusta, który rezygnuje z czegoś znacznie większego i głębszego niż seks jako ćwiczenie gimnastyczne, beztrosko krzywdzi kobietę, która chciała go pokochać, i ni w ząb nie rozumie, jaka w tym jego właśna strata. Szczerze mówiąc, kiedy słyszę o takich świniach albo to, co oni sami wygadują o sobie i uwiedzionych dziewczynach, nóż mi się w kieszeni otwiera. Ale to, że takie uczucie obudził we mnie Twój wiersz, to świadczy o tym, że jest bardzo dobrze napisany! Lepiej chyba, niż niejeden wiersz o "zimnym draniu " czy "kochasiu, który odszedł w siną dal", czy też o rozmaitych "odrażających drabach" Starszych Panów na przykład, bo tamte piosenki tak mnie nie wkurzają! ;-)))
Spółka Opublikowano 9 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2012 szczerze do bólu, a właściwie do śmiechu. pozdrawiam S.
Rekomendowane odpowiedzi