Bolesław_Pączyński Opublikowano 4 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2012 Wcześniej śniegiem przyprószyło jak przystało na lutego, siarczyście nam przymroziło, mamy zimę na całego. Luty mroźne dni funduje skuł jeziora, rzeki, stawy i srebrzyście kwiat maluje na szybach, tak dla zabawy. A jest taki biały, czysty i gdzie może to się tuli bez wyrazu, przezroczysty tylko ciepło go rozczuli. Mocno się we znaki daje do szpiku kości przeszyje w cieplutkim kątku odtajesz wszak inaczej nie przeżyjesz. Włóż czapkę i rękawice bo mróz przecież nie żartuje, bez nich nie idź na ulicę On się wcale nie lituje.
Ian Duma Opublikowano 4 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2012 No nie wiem coś w tym wierszu jest nie powiem ,że nie... Ale te niektóre rymy są takie nijakie. Choć temat bliski mnie i mojemu sercu i to kolejny ,,plus'' . Ian.
halcia Opublikowano 4 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2012 Podoba sie ,pozdrawiam i plusik zostawiam
Oxyvia Opublikowano 4 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2012 A jak dmuchnie lutym chuchem mróz siarczysty, czterokonny, to odjedzie w jego saniach pies bezpański, człek bezdomny. Witaj. Bolku! :)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 5 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miło mi ze to coś jest, pozdrawiam:)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 5 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za miłe odwiedziny. Z pozdrowieniem:)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 5 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Z brodą siwą oszroniony po bezdrożach sobie hula, czasem siada umęczony, tkliwie naturę przytula. Z ciepłym pozdrowieniem Oxyvio-:)
paper_doll Opublikowano 5 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2012 taka wesoła twórczość, zupełnie nie moja specyfika. przeczytałam w każdym razie :) P.
maria_bard Opublikowano 6 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2012 W wierszyku o groźnym lutym cały Bolek, cały On! Wyjęłabym interpunkcję, bo robi zmyłki w odbiorze, a jest gdzieniegdzie mocno nieprawidłowa. Resztę poczytamy dzieciom :) Pozdrowienia ciepłe. e-mb.
teresa943 Opublikowano 6 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2012 Fajnie, choć przedostania strofka "gubi" rytm. wierszyk taki Twój, Bolku :))) gdy na dworze tęgi mróz rozpal serce dla innych dobroć w dłonie włóż i ocieplij bezdomnych Cieplutko pozdrawiam :)) Krysia
Bolesław_Pączyński Opublikowano 6 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki za odwiedziny,pozdrawiam:)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 6 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za miłą wizytę, cieplutko pozdrawiam w te jeszcze mroźne dni-:)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 6 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Krysiu już zrobiłem małą poprawkę:) aura taka jest zimowa i tak mroźno za oknami przesyłamy ciepłe słowa te dni sobie docieplamy:) Z cieplutkim pozdrowieniem w te mroźne dni:)))
Emmka_Szlajfka Opublikowano 8 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2012 idzie luty, obuj buty! byle do wiosny:), pozdrawiam cieplutko:))
Bolesław_Pączyński Opublikowano 8 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki za odwiedziny, nareszcie się trochę ociepla:) Ciepło z serdecznym pozdrowieniem:)))
Rekomendowane odpowiedzi