Ran_Gis Opublikowano 27 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2012 przeczący diabłu i tęczowemu Bogu Huygens badający ruch wahadła Filinous dyskutujący ze swym Panem co już w sobie jest paradoksem.. markiz nakręcający mechanicznego karła homunculusa Emil wypowiadający się w języku dada mistrz Giverny po oczy owinięty w płat pompejańskiej czerwieni upiory z Quinta del Sordo wyją w krematoriach w tle krążącej Laputy Newton połykający jabłko które spadając ruchem przyśpieszonym dociera do punktu zero a ja ręce założywszy z tyłu nie kłaniam się wam nie kłaniam co moja wolność wobec wolności innych czym w świecie język powszechności jeśli nie formą dystansu od siebie liturgią sztucznej tożsamości kolczastą obręczą oplatającą myśl za bardzo gładzoną jestem istotą społeczną tylko w grupie mogę przetrwać dłużej niż Ziemia grupa to największy wynalazek większy od gładzonego topora parowej maszyny kosmicznej rakiety komputera razem wziętych nie powinna przeszkadzać niewiedza ku czemu był gładzony topór oraz ilu słońcom równoważny ogień który odbijają szare pumeksy Księżyca od ramienia tak blisko do gardła
Ran_Gis Opublikowano 28 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2012 -no szkoda Mithotynie i dzięki za czytanko i szybką diagno stykę.. poz R
Wanda Szczypiorska Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2012 "jestem istotą społeczną tylko w grupie mogę przetrwać dłużej niż Ziemia grupa to największy wynalazek" Taaaak. Dopóki grupa nie zamieni się w sforę. Świetny wiersz.
Ran_Gis Opublikowano 28 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2012 > Wanda Szczypiorska -dzięki za pofatygowanie i pozdrawiam Ran
Ran_Gis Opublikowano 28 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2012 > stanisław prawecki -dzięki Stanisławie za czytanie i opiniogise.. pozdrawiam serdecznie R
Piotr_Płoszaj Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2012 Czytałem z przyjemnością. Wrócę do tego tekstu zapewne jeszcze nie jeden raz. Dużo interesujących fragmentów. Serdeczności i cieplutkie pozdrowienia, Piotr.
Ran_Gis Opublikowano 30 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2012 > Piotr Płoszaj -dzięki za czytanie i dodatnio.. pozdrawiam R
Rekomendowane odpowiedzi