Don_Kebabbo Opublikowano 19 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2012 Nie chciałem ci mówić, ktoś jednak powinien Że szarą stąd jesteś, więc powiedz, aktorko Jak widzisz swą przyszłość w tej pięknej krainie Gdzie w drodze po suchar utyka się w korkach Wiesz, życie na zewnątrz to nie jest videał Jeżeli nie wierzysz, zaczekaj do rana Bo teraz jest znośnie - działanie na zerach To gapić się w ekran i liczyć baranów
Johny Opublikowano 19 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2012 Ten wiersz rozumiem w następujący sposób: PL siedzi przed telewizorem w nocy i próbując zasnąć zastanawia się jak ciężkie jest dla niego życie. Wiersz mi się podoba bo: Można go odebrać jako porównanie videału z prawdziwym życiem. Można go odczytać tak jak wyżej. Wydaje mi się, że wiele osób żyje w następujący sposób - praca, telewizja, spanie, więc PL jest bardzo prawdziwy pod tym względem. Nie wiem tylko czy każdy oglądacz się zastanawia nad tym że życie to nie videał. Dobrze że wiersz zwraca na to uwagę.
Sylwester_Lasota Opublikowano 19 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2012 byłem, czytałem, nawet z przyjemnością. skłaniam się i pozdrawiam
kisiel254 Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2012 trip wgłąb siebie? takie katharsis przed telewizorem? ciekawe, co ogląda... :P
Jacek_Suchowicz Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2012 do odpracowania ostatni wers może jakoś tak; więc w ekran się pogap i policz barany pozdrawiam Jacek
Anna_Myszkin Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2012 Świetny - oj, utyka się w szpilkach i boso, a baranów nawis, więc Szarą Stąd może liczyć na niekończącą się noc. Śmiesznie o poważnym - podoba się.
sława_zaczek Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2012 przeczytałam, zamyśliłam się.. ale telewizji nie oglądam, więc.... :))) pozdrawiam ciepło
Don_Kebabbo Opublikowano 20 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. PL ma taki zjazd, że na siłę próbuje przekazać komuś jakim to wszystko jest piękłem. Sorki, że w tematach tak często się powtarzam. Dzięki, nie często sprawia się przyjemność wylewaniem żółci ;) Jeśli "Bad trip" to pewnie Wrong Turn ;) Ten wers miał być definicją, nie poleceniem, więc nie zabardzo mi pasuje w proponowanym kształcie, z resztą wtedy i tak powinno być na końcu "baranów". No, a ten suchar i korki to poniekąd prognozy peela na Euro... Dzięki za dostrzeżenie szarej - na takie nie każdy zwraca uwagę. Też już jakieś dwa lata nie oglądam, a takie rzeczy wypisuję ;) No ale tekst nie o telewizji, ale o życiu i pięknej krainie, więc... ;) Pozdrawiam.
Sylwester_Lasota Opublikowano 21 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no tak, kiedyś podobnym wpisem pod wierszem, najwyraźniej bardzo osobistym, wywołałem święty gniew jego autorki. dobrze, że puściłeś oczko, bo oczywiście chodziło mi o to, że doceniam pracę/talent Autora, których uzewnętrznieniem jest powstały tekst i się go czyta :)
Magdalena_Blu Opublikowano 21 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2012 Podobają mi się u Ciebie neologizmu typu "videał", a kiedyś mocno mi się wbił "przegumpić", bo do tej pory pamiętam. Tytuł bardzo na tak:) Pozdrawiam:)
Don_Kebabbo Opublikowano 21 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no tak, kiedyś podobnym wpisem pod wierszem, najwyraźniej bardzo osobistym, wywołałem święty gniew jego autorki. dobrze, że puściłeś oczko, bo oczywiście chodziło mi o to, że doceniam pracę/talent Autora, których uzewnętrznieniem jest powstały tekst i się go czyta :) Spoko, zrozumiałem za pierwszym razem ;) Na innym forum właśnie tytuł się nie spodobał, bo po bad tripie ktoś się spodziewał nie wiadomo jakich smoków, a ja zwyczajnie powtórzyłem to, co Stepehen King napisał w "Pokochała Toma Gordona": Życie to potwór zębaty... Pozdrawiam.
krzywy olek Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2012 chyba barany? ale to pikuś;) jestem na tak pozdro.
Don_Kebabbo Opublikowano 22 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Są barany i barany, w tekście chodzi o te drugie, więc nie trafiłeś ;)
Emmka_Szlajfka Opublikowano 24 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2012 no dobry tytuł! reszta zresztą też, pozdrawiam:)
Don_Kebabbo Opublikowano 24 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki. Cieszę się, że coś dało się z tego wyciągnąć.
Rekomendowane odpowiedzi