Ran_Gis Opublikowano 18 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2012 gdy się chowasz w jasnych włosach w zamilczeniu w przeżyciu cała tam w długości w szumie stawiasz ciszę lecisz za rozłożeniem rąk w siebie do dna do końca poszukujesz śladów pierwszych wspomnień w ziemi z pamięci w powietrzu z pamięci kiedy tam się rozszerzasz źrenicami w ścianie w szczelinach tynku w bieli bolisz wtedy nieprzetłumaczona jak cisza sen skojarzenie na jakikolwiek znany mi język
WiJa Opublikowano 18 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2012 Kilka wersów sprawia mi trudności interpretacyjne, ale to chyba lepiej dla wiersza, a przynajmniej otwiera mnie na więcej. Pozdrawiam.
Waldemar Kubas Opublikowano 18 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2012 Komentarz zostal skasowany przez administratora forum, ze wzgledu na zlamanie regulaminu serwisu. Uzytkownik otrzymal stalego bana.
Bernadeta Tadych-Manuszew Opublikowano 18 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2012 mi przeszkadza ten nadmiar "w"
dzie_wuszka Opublikowano 18 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a to cicha świntuszka! a tak serio, moje odczucie jest takie- wyszedł napompowany chęcią "romantyzmu", jakiejś "delikatnoiści", ckliwie i z patosem. ja nie czuję w nim erotyzmu, bo go zjadła pozłota pozdrawiam :)
Ran_Gis Opublikowano 18 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2012 > WiJa -piszesz 'otwiera na więcej', zobowiązany na zaś, też pozdrawiam. R
Ran_Gis Opublikowano 18 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2012 >Waldemar Kubas -z prawdziwą przyjemnością pozdrawiam. R
Ran_Gis Opublikowano 18 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2012 > Bernadeta Tadych-Manuszew -ten nadmiar "w" to zamierzona sztuczka jako że jest to wiersz wnikający.. pozdrawiam i przepraszam za przeszkadzanie R
Ran_Gis Opublikowano 18 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2012 >dzie wuszka -słuszne uwagi i pozdrawiam Cię złotko. R
Grażyna_Kudła Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2012 Wniknęłam, a nawet przeleciałam do końca. Bosze, co ja plotę :))) Pozdrawiam, Ranie. :)
Jolanta_S. Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2012 w w w w w ... ale poza fajnie płynie :)) pozdrawiam serdecznie p.s. Ran wciąż nie wiem jak nowe org działa, gdzie szukać ostatnich swoich publikacji, chyba zacznę numerować wiersze, bo po tytule wedle alfabetu ciężko... a odpowiedzi na komentarze??? gubię się w tym wszystkim...
Ran_Gis Opublikowano 21 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2012 gdy się chowasz w jasnych włosach zamilczeniu przeżyciu cała tam w długości szumie stawiasz ciszę lecisz za rozłożeniem rąk w siebie do dna do końca poszukujesz śladów pierwszych wspomnień w ziemi z pamięci powietrzu z pamięci kiedy tam się rozszerzasz źrenicami w ścianie szczelinach tynku bieli bolisz wtedy nieprzetłumaczona jak cisza sen skojarzenie na jakikolwiek znany mi język -w.. takim razie powyżej wersja dla ciebie Jolu i Bernadety Tadych-Manuszew, a jeśli chodzi o biegunkę napraw i zmian na orgu też się gubię i mam to gdzieś (do dziś nie widzę w tym dziale mojego tekstu na gazecie "na bilet drugiej klasy"- (to uwaga do szacownych re oferma torów (sorki ! ))) no to trzym się Jolka i nie pogub ! poz R
Ran_Gis Opublikowano 21 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2012 > Grażyna Kudła -do końca zasiali górale.. a plecenie pleceniu tyż.. nie równe dzięki za czas czytanie i wyploty pozdrowienko R
Jolanta_S. Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. i tak u góry napraw :))) piękny, lekki...
henryk_bukowski Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2012 ...podziałał...kojąco i relaksacyjnie....na stawy:)-pozdr.Henio:)
Ran_Gis Opublikowano 28 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2012 >Jolanta S. > henryk bukowski -dzięki Wam za uwagi czytanie i komentarze. pozdrawiam gorąco Ran
Rekomendowane odpowiedzi