ROMAN_RIOWIL Opublikowano 10 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2012 Nie znasz wzorów na kosmiczne prędkości ani prawa powszechnego ciążenia, dlatego łatwiej ci jest mieć niebo pod ręką mnie zostawiając wiosnę przekwitłą bzami w swym astronomicznym końcu z mgławicą roztańczonych świetlików. Tobie więcej obiecały gwiazdy, uniosłaś się nad migocącą gromadę by z minionych lat świetnych uszczknąć jak najwięcej dla nas gasnących iskier. Teraz wracasz spadającą gwiazdą niechcąco wplątana w marzenia nocnych marków, jeszcze bardziej nieziemsko pachnąca. Od kiedy zdmuchnęłaś Księżyc lunatykuję.
efemeryda2 Opublikowano 10 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2012 ciekawie i ... kosmologicznie, z " lat świetnych" uszczknąłeś chyba jedną literkę (l). Pozdrawiam noworocznie!
cezary_dacyszyn Opublikowano 10 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2012 spłaszczyłeś wiersz kilkoma zbyt oklepanymi frazami , ale też i kilkoma niebanalnie niewinnymi zaiskrzyłeś . W każdym razie masz potencjał i jeśli to debiut , to całkiem niezły :-)
Anna_Myszkin Opublikowano 10 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2012 Przeczytałam go kilka razy - niezwykle istotne jest w nim odpowiednie "frazowanie". Warto było dojść do sedna każdej linijki, choć ciachnęłabym tu i ówdzie. Najbardziej podoba mi się druga strofa. Pozdrawiam.
ROMAN_RIOWIL Opublikowano 11 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2012 Nie uszczknąłem, zamierzona prowokacja :)). Nie jesteś pierwszym który to zauważa.Jeśli istnieje możliwość podrózowania w czasie, to dobrze z przeszłości byłoby uszczknąć choćby kilka naszych najlepszych ( świetnych ) minionych lat :)). Dziękuje za komentarz i pozdrawiam
ROMAN_RIOWIL Opublikowano 11 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2012 W tym serwisie to debiut. Jeżeli się nie mylę, to debiutowałem ładnych pare lat temu w " Nieszufladzie " , a ów wiersz też nie jest z najświeższych. Dzięki za zdrową krytykę :)) Pozdrawiam
ROMAN_RIOWIL Opublikowano 11 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2012 Droga Aniu wierz mi " ciachnąłem " w tym wierszu niejedno zaim pokazałem go światu w takiej postaci :)). Podejrzewam, że ktoś inny też by coś " ciachnął " zupełnie coś innego, niż ty. Ponoć nie ma wierszy doskonałych :)) Dziękuje i pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi