cezary_dacyszyn Opublikowano 2 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2011 nie powiesz mi , że się nie staram nie wmówisz , że kraść muszę nie zagonisz jednak ciągle bijesz po pysku odtrącasz naigrawasz terroryzujesz prostotę myśli powodujesz prostatę mózgu żołdacza dziwko sprzedajesz się za łapówki stanik masz wiecznie dziurawy opijasz się mamoną krwią ludzi zmordowanych żywisz jak sęp wiecznogłodny widokiem pętli zdesperowanych torów amarantem zbroczonych ciał plackami pod wieżowcami rzygowinami ust zadławionych białkami oczu nadmiernie zdziwionymi szybkością utraty władzy w płucach sromotna cizio zmodernizowana prostytutko ojczyzno polsko Międzyzdroje 25 V 2006
cezary_dacyszyn Opublikowano 2 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2011 dziewczyna , której nikt nie chciał zatrudnić jako matki małych dzieci ...
Magdalena_Blu Opublikowano 3 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2011 Cezary, dość emocjonalny wiersz i wygląda jakby był pisany w chwili wzburzenia, pewnie stąd ostre wyrażenia mające na celu wstrząsnąć. Dobra puenta:) Pozdrawiam.
Wilcza Jagoda Opublikowano 3 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to dlatego się powiesiła, widać niezrównoważona emocjonalnie, wszak inne są zajęcia... Sorki, ale jakoś wiersz nie przemawia do mnie, bo cóż winna 'ojczyzna polska' pozdrawiam ciepło
Magda_Tara Opublikowano 4 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2011 "ciziu" nie cizio. :) czy ja wiem? nie tym razem, Cezar. ale buziaki, czemu nie? :))
Ela_Ale Opublikowano 4 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2011 Dlatego, że przesadziłeś z wylewnymi emocjami, pod koniec zrobiło się satyrycznie. Takiego zamysłu nie miałeś chyba? Bardzo ciekawy pomysł, ale trochę za szybko spisany:). Dlaczego niektóre wersy są tak rozstrzelone? Czytałam kilkakrotnie i nie wiem, dlaczego akurat te: ? żywisz jak sęp wiecznogłodny widokiem pętli zdesperowanych torów amarantem zbroczonych ciał plackami pod wieżowcami rzygowinami ust zadławionych Czasowniki zdominowały tekst. Wiem, że miało być żywo i bić w oczy, ale forma przyćmiewa teraz treść. A - swoją drogą - nie mam tak złego zdania o tej naszej Polsce. Choć masz ogromnie dużo racji:))) Ja jej odpuszczam :). To mi przypada do gustu: jednak ciągle bijesz po pysku odtrącasz naigrawasz terroryzujesz prostotę myśli powodujesz prostatę mózgu Fajne. Serdeczności ślę nad morze. :) Elka.
cezary_dacyszyn Opublikowano 5 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. bardziej punktowiec niż wiersz ale rzeczywiście wstrząsnęło mną wtedy
cezary_dacyszyn Opublikowano 5 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to dlatego się powiesiła, widać niezrównoważona emocjonalnie, wszak inne są zajęcia... Sorki, ale jakoś wiersz nie przemawia do mnie, bo cóż winna 'ojczyzna polska' pozdrawiam ciepło teraz bardziej ku matkom ta ojczyzna się chyli wtedy była klapa na całego , przynajmniej na dzikim zachodzie Polski ...
cezary_dacyszyn Opublikowano 5 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jak zwał tak zwał - do tej pory puszcza się z Ameryką , a swoich ma gdzieś ;-)
cezary_dacyszyn Opublikowano 5 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nigdzie na świecie nie ma Bieszczadów !!! I dlatego z tejżą się zadaję ;-)) Nadal ...
Rekomendowane odpowiedzi