cyklop Opublikowano 22 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2011 rwę słowa na strzępy słów skończył się termin ważności miłości jeszcze do mnie mów przerwa za mało niesie wrażeń a sny kamienne przygniatają jasno i rzewnie biało i biało cicho jednostajnie Przeklinam poezją bo nie kocham już nocą choć tak pragnę szeptać Ci słowa z nikim już się nie spotkam na nic drogi przebyte nie ocali mnie płacz śmierć i tęsknota rwę słowa na strzępy słów nie płaczę nie wzdycham słowami choć rwę to rwe nie mówi już bo w strzępy był zszedł socjalizm
Anna_Myszkin Opublikowano 22 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2011 Przed trzecią było dramatycznie, choć patosem też lekko wiało, ale skąd pomysł, by do wątku "niedokochania" wprowadzać politykę i radio z tamtych czasów? Chyba nie ogarniam koncepcji - przepraszam. Pzdr :)
cyklop Opublikowano 23 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja też przepraszam, ale się napisało bez koncepcji :) Taki sobie tok myśli wieczorną, samotną porą... Dziękuję za czas i pozdrowienia
HAYQ Opublikowano 23 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2011 to doradzam wymyślić koncepcję, bo na razie to odczytuję jak tęsknotę za socjalizmem ;) Pozdrawiam.
cyklop Opublikowano 24 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2011 No dobra, skoro się upieracie przy koncepcyji to ją zdradzę: tzw. peel jest byłym komuszkiem i agentem. W czasach socjalizmu był jurny, bo ciągle w konspiracji. Dodatkowej adrenaliny dodawało nocne słuchanie rwe. Niestety, czas się skończył (ten zew i wewnetrzny) i tera nie pomaga mu nic- ani przerwy t., ani asnyki, ani jasne zorze Marii P. Jest zdruzgotany, a na dodatek rwe przestała nadawać... Ot i wsjo. (nienawidzę sekcji, zwłok zwłaszcza ;)) pozdrawiam
HAYQ Opublikowano 26 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ale jedno przyznam, podoba mi się zakończenie - świadczy o poczuciu humoru. sekcja też, tak trzymaj :) Pozdrawiam.
Lilka_Laszczyk Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2011 Fajny wiersz. Podoba mi się Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
cyklop Opublikowano 29 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2011 To fajnie (i to mi się bardzo podoba :)))
Rekomendowane odpowiedzi