Wiktor Kwieciński Opublikowano 14 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2011 Upijam się z nim. Wypełniam szklanki Przeźroczystą cieczą o smaku bólu Śmiejemy się głośno i chcemy tańczyć Lecz giętkie nogi nie pójdą w sukurs Głowy latają na prawo i lewo Czy tu jest lotnisko? Skąd wziął się ten szum? Zapijmy go lepiej magiczną cieczą Co wszystkie problemy przecina jak nóż Lecz butelka pusta - nic nie zostało I co my zrobimy? Co teraz będzie? Z pustych portfeli wychodzi pająk W ciszy załamujemy swe ręce W końcu powieki jęły opadać Oparci o siebie mamy chęć usnąć W następnej chwili zacząłem płakać Bo zostałem sam - zbiłem głową lustro
pathe Opublikowano 14 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2011 pijesz do lustra i walczysz z pająkami w portfelu? hmm to naprawdę ci się rozpanoszyły ja ostatnio znalazłam jednego w łóżku ale portfel to okropniastość - pozdr!
cezary_dacyszyn Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2011 warto było bo jest Muza ! ;-)
Anna_Para Opublikowano 16 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2011 Oj, zbyt dosłownie, rozdźwięk stylistyczny między sytuacją a "swe, jęły"... Nie - temu wierszowi, rzecz jasna;) Cieplutko, Para:)
Alij_ Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2012 Jak dla mnie - bardzo, bardzo.
Rekomendowane odpowiedzi