Stary_Kredens Opublikowano 17 Października 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Października 2011 O nie, nie potrafię niczego to nie zmieni ni ptaków odlotu kwiatów umierania słońca znienacka rozświetlonego co byle cień pochłania w modlitwę duszną, różańcową przyoblekły czarne anioły przydrożnej wierzby duszę w niepokoje nocy w zmatowiałe chrusty półksiężyca znak nad lasem słyszysz jak ciągnie smutna muzyka ? w kruchtę powiała i drży zima śmierci przyjaciółka bądź, ze mną bądź do szpiku kości do bólu lędźwi
Mariusz_Sukmanowski Opublikowano 17 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Myślę ,że bez straty dla wiersza można by pierwszy wers usunąć ,tytuł wystarcza.Wielkie litery wprowadzają jedynie zamęt.Do "nad lasem"( podoba mi się) jest w tym jakaś melodia i tu skończyłbym strofę. Proponowałbym "dwuzwrotkowiec" .Z tej drugiej części wyrzuciłbym "owdowiała" ,"zima" i kończące "ty". Drobna kosmetyka ,a rozszyfrowuje nieco tekst. To tylko drobna sugestia.pozdr
Stary_Kredens Opublikowano 17 Października 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Października 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Myślę ,że bez straty dla wiersza można by pierwszy wers usunąć ,tytuł wystarcza.Wielkie litery wprowadzają jedynie zamęt.Do "nad lasem"( podoba mi się) jest w tym jakaś melodia i tu skończyłbym strofę. Proponowałbym "dwuzwrotkowiec" .Z tej drugiej części wyrzuciłbym "owdowiała" ,"zima" i kończące "ty". Drobna kosmetyka ,a rozszyfrowuje nieco tekst. To tylko drobna sugestia.pozdr Dzięki panie Mariuszu , poprawiłam i myślę , że tak lepiej Pozdrawiam
Stary_Kredens Opublikowano 17 Października 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Października 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Drogi komentatorze Stanisławie , nie bardzo ten komentarz rozumiem Pozdrawiam Kredens
Mariusz_Sukmanowski Opublikowano 18 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Myślę ,że bez straty dla wiersza można by pierwszy wers usunąć ,tytuł wystarcza.Wielkie litery wprowadzają jedynie zamęt.Do "nad lasem"( podoba mi się) jest w tym jakaś melodia i tu skończyłbym strofę. Proponowałbym "dwuzwrotkowiec" .Z tej drugiej części wyrzuciłbym "owdowiała" ,"zima" i kończące "ty". Drobna kosmetyka ,a rozszyfrowuje nieco tekst. To tylko drobna sugestia.pozdr Dzięki panie Mariuszu , poprawiłam i myślę , że tak lepiej Pozdrawiam Wystarczy Mariuszu:)Jeśli dobrze odczytałem to mam do czynienia z autorką ,a nie autorem.Skąd zatem taki nick? Przepraszam to oczywiście tylko niepoprawna prywata.pozdr
Stary_Kredens Opublikowano 18 Października 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Października 2011 Stary Kredens- to od ulubionego wiersza Arthura Rimbaud "Kredens" Podrawiam
pchła_szachrajka Opublikowano 19 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2011 jak dla mnie - kapota ;)
Stary_Kredens Opublikowano 20 Października 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Października 2011 Może być i kapota Pozdrawiam Kredens
Rekomendowane odpowiedzi