Mirosław_Butrym Opublikowano 2 Października 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Października 2011 Czasoprzestrzeń postaci; parszywie przewrotnych, dynamiki plastycznej widocznej materii, buduje symetrię zależności, pomiędzy Prawdą, a życiem. Syntetyka słowa układa szablony na niebie pozorów przyjaźni, rozumianej poblaskiem czarnych świec wyobraźni w labiryncie logiki umysłów białych morderców, zagubionych jak dzieci, w blasku radosnej sielanki; pełnej żargonu i śmiechu, przy kielichu krwi jutra wypitego łapczywością serc, bijących szyderstwem bladego świtu, który mówi cudem zimnego człowieka.
Ela_Ale Opublikowano 3 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2011 Masz skarb - bogate słownictwo. Jednak wiersz jest dla mnie przebogacony, zbyt podniosłe uderza struny. Prawda i życie nie są symetryczne. Fizycy szukają tej symetrii w czasoprzestrzeni, jednak pojęcia "prawda" i "życie" są zbyt niedookreślone. :))) Pogadałam sobie. :) I pozdrawiam. Elka.
sun Opublikowano 3 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2011 Kojarzy mi się wiersz z udawaniem życia, nieszczerością, wplątaniem się w układy, pozorami, ale to tylko moje odczucia. Pasuje mi puenta. Pozdrawiam. :)
Emmka_Szlajfka Opublikowano 3 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2011 duszno. brak mi logiki w tym labiryncie, zagubiłam się. pewnie jeszcze wrócę aby się wgryźć, pozdrawiam:)
Pan_Biały Opublikowano 4 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Elu o czym ty do cholery mówisz, jakie bogate słownictwo??? wiersz jest sztuczny jak dmuchana lala
Mirosław_Butrym Opublikowano 8 Października 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Października 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tekst, nie uważam by był "przebogacony", jak dla mnie jest zwyczajnym, wyważonym i takim jak trzeba wierszem, moim zdaniem, a więc takim jaki być może ktoś pragnie otrzymać do przeczytania jako odbiorca, nie ma co tutaj czarować, po prostu nie przypadł ci całkiem do gustu, ja nie pisałem, że Prawda i życie są syntetyczne, nie poprawnie zrozumiałaś tekst. Prawda i Życie Jest kwestią osobistego wyboru istoty, kreślącej formy wybieranych pojęć, uwzględniającej Prawo Boskie, bądź nie. Wyższa Forma Życia Wymaga Wiary, oraz Ducha Walki. Żegnam.
Mirosław_Butrym Opublikowano 8 Października 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Października 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To świetnie, że puenta brzmiała wymownie, starałem się przecież, by nie wyszło tak źle, tekst w końcu musi mieć ręce i nogi. Żegnam.
Mirosław_Butrym Opublikowano 8 Października 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Października 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Komu duszno, temu duszno, jak również logiki też być nie musi tam gdzie nie chcą logiki, błądź dalej radośnie, ino później, zabierz ze sobą świeczkę. Żegnam.
Mirosław_Butrym Opublikowano 8 Października 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Października 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Elu o czym ty do cholery mówisz, jakie bogate słownictwo??? wiersz jest sztuczny jak dmuchana lala Do cholery jasnej, słownictwo jest jakie jest, brakuje jedynie kultury wyższej niektórych ludzi, naturalnych jak dmuchane komentarze, lewackich rebeliantów. Żegnam.
Rekomendowane odpowiedzi