Waldemar Talar Opublikowano 12 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Września 2011 przez całe swe dzieciństwo byłem skazany na koszmar powtarzany każdego ranka zwierzył mi się ktoś kto nie nawiedził swej matki i ojca koszmar który mnie straszył że jak nie pójdę na melinę po butelczynę w której oboje odnajdywali sens to na pewno nigdy nie urosnę nawet we śnie więc dlatego spełniałem ich obłudne życzenia które miały wyzwolić mnie od paskudnego dzieciństwa które śmierdziało wódą i papierosowym dymem ja chciałem mu coś powiedzieć lecz poczuwszy alkohol i dym powstrzymałem się od wykładu który miał zmienić jego pogląd na nienawiść która mnie a nie jego bardziej zabolała wracając do domu myślałem czy ten ktoś miał rację czy nie że tak nienawidził tych którzy popsuli mu dzieciństwo oraz dorosłość o której tak marzył
Janusz_Ork Opublikowano 12 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2011 Sam latałem, jako student do meliny po pół litra, ale takiego smutnego dzieciństwa, jak peel nie miałem (na szczęście). Mam nadzieje Waldku, że tu nie ma elementów autobiograficznych. Pozdrawiam. J.
Emmka_Szlajfka Opublikowano 13 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2011 dzieciństwo może ktoś zepsuć. dorosłość psujemy sobie sami, również uważam, że bliżej prozy. mimo smutnego tematu, który znany mi z autopsji, nie wzrusza. irytuje. czytałam wielokrotnie. przekaz niespójny. dotyczy peela, kogoś kto się zwierzył, czy rozdwojenie jaźni? pozdrawiam:)
Waldemar Talar Opublikowano 13 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Września 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Lene - tak wyszło - ale myślę że tekst wart przeczytania i zastanowienia się ... dzięki za przeczytanie . pozd.
Waldemar Talar Opublikowano 13 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Września 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam i dziękuje za kom. Januszu . To nie jest autobiografia . pozd.
Waldemar Talar Opublikowano 13 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Września 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Emm - nie zgadzam się że dorosłość sami sobie psujemy . Za przeczytanie i kom wielkie dzięki . pozd.
Tomasz_Biela Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2011 pomysł na taki nieoczekiwany opis i prawdziwy dobry Waldku ale stylistyka siada a raczej leży śpi i chrapie / ciężko się czyta po prostu / treść przedobrzona za dużo opisu za dużo dopełnień/ tym razem tekst jest za suchy / pomysł tak realizacja nie / t
Rekomendowane odpowiedzi