Ela_Ale Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2011 pary w dyliżansach za dnia błyskają w kroplach fontann chodzę z umbrelką po łazienkach w wietrzykach z bzową wonią i ażurowych cud mitenkach wieczorem we włosach mam kilkubarwne papiloty sypiam na kasztanowcu tuż przy bramie białe fallusy kreują się w latarniach pyłek ronią nie baczą mojej cnoty płonę pod gorsetem i tiurniurą czekam na niego uwierz córeczko musisz mi się przecież urodzić która to z was już nie pamiętam która
Ela_Ale Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2011 jakiś wyjątkowy, potrójny, nnnnnty ten czas! :))))))))! E.
Staszek_Aniołek Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2011 zaczarowana ta poezja pani Elu Alu :) umbrelka super :) pozdrawiam
Marusia aganiok Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2011 dla mnie całość baaardzo!!!! "ażurowe cud mitenki" zabieram. Pozdrawiam:P Ma.
Biała Lokomotywa Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Ładny obrazek, mitenki, parasolki - przełom XIX i XX wieku i taki klimat udało Ci się Elu stworzyć:) Lekko pokręcę nosem na słowa, które chętnie bym wyjęła z wiersza - mam, kreują się i mi x2 - tak go sobie czytam:) Pozdrawiam.
Gość Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2011 jednym słowem rozpusta ;) czy ja wiem...? nie wiem. BLokomotywa dobrze radzi. pozdrawiam Elu :)
Ela_Ale Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zaczarowana? Jak miło. Dzięki. Pozdrowienia. Elka.
Ela_Ale Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pożyczam mitenki i mufkę na zimowe wieczory. I cieszę się z komplementu w imieniu wierszyka. Uściski. Elka.
Ela_Ale Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pewnie! Mi - wyrzucone! Kreowanie zostanie sobie, bo mi się podoba. Kwiaty kasztanowca na wietrze są jak propozycje nie do odrzucenia... Za czytanie dzięki. Uścisk posyłam z dawnych czasów. Elka.
Ela_Ale Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Co racja, to racja. Poprawione! Rozważania o rozpuście pozostawiam czytelnikom. Serdeczności. Elka.
Magda_Tara Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2011 czy rozpusta? eeetaam... życie przenikanie się dziedziczenie i znów. podoba się bardzo taka opowieść i altzhajmerek w podtekście. czyta się :D buziak!
Ran_Gis Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2011 -nareszcie Coś do poczytania z poślizgiem z nabitym guzem po omacku na czole w innym Czasie.. pozdrowionka po gryficku Ran ps: ..pierwsze cnoty za płoty.
Ela_Ale Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Do altzhajmerka nie tylko ja mam skłonności! ;;;))) Nie chowam go wcale bojaźliwie w piasek! Czasem po prostu bywam roztargniona! No co? Żarcik oczywiście. Poważnie: przenikanie się czasu to tu, to tam - to miłe figle pamięci. Bywają zaskakujące. Dzięki, Tarko! Uściskowuję. Elka.
Ela_Ale Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zawsze uznam Czytelnika, który potrafi czytać z guzem na czole i po omacku za Wielkiego Zegarmistrza! Ave! Pozdrawiam Gryfice i wszystkie inne. Elka.
Janusz_Ork Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Elu, dzięki dobrze wplecionym rekwizytom, przenosisz nas w inne czasy. No cóż, każdy ma czasem taką nostalgiczną nutkę, życzenie. Ale życie kiedyś wcale nie było takie ładne, łatwe i romantyczne, jakbyśmy chcieli to widzieć. W każdym bądź razie ani łatwiejsze, ani ładniejsze niż dzisiaj. Wystarczy poczytać opowiadania Kafki. Pozdrawiam. J.
Bolesław_Pączyński Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Zabrałaś mnie w te czasy retro, taka ładna, barwna poezja. W czasy retro marzeniami przenoszę się błyskawicznie, spaceruję zaułkami i znów jest tak romantycznie. Serdeczności:)
Ela_Ale Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czyżbyś także wdrapał się za mną na kwitnący kasztanowiec? Stamtąd dobrze widać, jak wygląda ten nasz padół...Zawsze miał i ma w sobie "trochę dobrze, trochę źle..." Serdeczny uśmieszek. Elka.
Ela_Ale Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czasem i mnie się uda trochę romantycznie, a nie tylko "rzeczywistość skrzeczy...". Może w tych zaułkach spotkasz kogoś... Uściski. Elka.
Nata_Kruk Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Faktycznie, przeklejony w inny czas. Twój wiersz, to prawie zmiana epoki... o czym mogą świadczyć dobrane z pomysłem szczególiki. Zakończenie zaskakuje. Odbiór pozytywny. Pozdrawiam... :)
Emmka_Szlajfka Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2011 aż rumieniec mnie oblał...cud-miód, same słówka-smaczki, leciutko opowiedziane, z delikatnością misternej koronki. pozdrawiam:)
Rekomendowane odpowiedzi