teresa943 Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2011 znam czarciego mola podgryza i dręczy od wewnątrz upór w szukaniu jasnych punktów sposobem na łotra z woli przeznaczenia jesteś człowiekiem nawet gdybyś stracił rozum masz prawo odbić się od dna wsparciem hojnych i w tobie drzemie iskra możliwej więc nie zmarnuj okazji z lenistwa kto nie próbuje szukać nowej drogi nigdy nie wyjdzie z labiryntu nie lękaj się stawiam na uśpiony w tobie potencjał
Staszek_Aniołek Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2011 jak bym słyszał moją matkę... :) pozdrawiam
Gość Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. fakt. trochę taki "władczy" ton w utworze. pozdrawiam.
Zjajami_Baba Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. mnie sie podoba a gdyby tak mówiła do mnie mama to może mialabym już Nobla:D:D pozdr! :)
Judyt Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2011 motywujący wiersz tak go sobie czytam, zawierający wiarę w człowieka... J.
Bolesław_Pączyński Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Podoba mi się dobry taki budujący duchowo wiersz. Byle się nie załamywać, przepędzić myśli wątpliwe, to można szczyty zdobywać -to co było niemożliwe. Pozdrawiam Krysiu:)
Biała Lokomotywa Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Dobre przesłanie, treść moralizatorska przez co trąca patosem. Zabieram myśl i "znam czarciego mola":) Pozdr:)
Ela_Ale Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2011 I mnie czarci mó,l co podgryza, uwiódł. No bo on podgryza, odchodzi, trawi i znów wraca! Taki jest! :))) Uścisk. Elka
teresa943 Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. cieszę się, że mogłam przywołać wspomnienie matki dziękuję :) serdecznie pozdrawiam - Krysia
teresa943 Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. fakt. trochę taki "władczy" ton w utworze. pozdrawiam. może "władczy" a może ...inspirujący do wiary w siebie? zależy od odbioru dziękuję :) serdecznie pozdrawiam - Krysia
teresa943 Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. mnie sie podoba a gdyby tak mówiła do mnie mama to może mialabym już Nobla:D:D pozdr! :) cieszę się, że się podoba :) dziękuję Babo Zja... serdecznie pozdrawiam - Krysia
teresa943 Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję Judytko za taki odbiór :) cieplutko pozdrawiam - Krysia
teresa943 Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. byleś uwierzył że jestem blisko wypędzisz mola naprawisz wszystko dziękuję Bolku :)))) serdecznie pozdrawiam - Krysia
teresa943 Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hmm... "moralizatorska", a może jednak inspirująca, skoro jest ktoś, kto wierzy w peela? dziękuję Biała Lo :)) serdecznie pozdrawiam - Krysia
teresa943 Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję Ela :)) pozdrówko z buziakiem! Krysia
Emmka_Szlajfka Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dobrze się czyta, od razu zmusza do myślenia. na czasie idea pozytywnego myślenia. zawsze była i dawała efekty- konsekwentnym. kto zawraca z obranego celu- gania w piętkę w labiryncie życia. czarci mol- fajowe. *tak napisałam w warsztacie. wiersz lekko zmieniony na korzyść. nie widzę w tym krzty moralizatorstwa. "upór w szukaniu jasnych punktów sposobem na łotra" czyli w każdym człowieku można dostrzec coś wartościowego. za wyjątkiem skrajnych przypadków, warto podać rękę drugiemu, szczególnie przyjacielowi i wydobyć z dołka. każdy może się pogubić. "stawiam na uśpiony w tobie potencjał" dobra puenta., (lepsza):) pozdrawiam.:)
Judyt Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję Judytko za taki odbiór :) cieplutko pozdrawiam - Krysia taki mój(: myślę też, że nie każdy jest w stanie uwierzyć w drugiego człowieka w końcu to taka istota niedoskonała, J. cieplutko Krysiu(:
Janusz_Ork Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Krysiu, ten wiersz jakby napisany dla mnie. Aż się czasami dziwię, że osobista sytuacja może tak zdecydowanie wpłynąć na percepcję tekstów, które może nawet całkiem o czym innym mówią. Ale ja, niestety, za horyzontem nie znalazłem niczego, co mogłoby mi pomóc. Pozdrawiam serdecznie. J.
teresa943 Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dobrze się czyta, od razu zmusza do myślenia. na czasie idea pozytywnego myślenia. zawsze była i dawała efekty- konsekwentnym. kto zawraca z obranego celu- gania w piętkę w labiryncie życia. czarci mol- fajowe. *tak napisałam w warsztacie. wiersz lekko zmieniony na korzyść. nie widzę w tym krzty moralizatorstwa. "upór w szukaniu jasnych punktów sposobem na łotra" czyli w każdym człowieku można dostrzec coś wartościowego. za wyjątkiem skrajnych przypadków, warto podać rękę drugiemu, szczególnie przyjacielowi i wydobyć z dołka. każdy może się pogubić. "stawiam na uśpiony w tobie potencjał" dobra puenta., (lepsza):) pozdrawiam.:) bingo Emm! pięknie wychwyciłaś istotę wiersza. dziękuję za obszerny i jakże budujący komentarz :))) cieplutko pozdrawiam - Krysia
teresa943 Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję Judytko za taki odbiór :) cieplutko pozdrawiam - Krysia taki mój(: myślę też, że nie każdy jest w stanie uwierzyć w drugiego człowieka w końcu to taka istota niedoskonała, J. cieplutko Krysiu(: fakt! nie każdy umie ale każdy może próbować. dobre intencje zawsze są b. cenne a jeśli nawet ktoś nie doceni, to zrekompensuje spokój sumienia, że "zrobiłam, co mogłam". jeszcze raz serdecznie dziękuję, Judytko :) Krysia
Rekomendowane odpowiedzi