Bobok Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Brak weny, nie wiem, co napisać Świat pełny wstrętnych scen jak klisza Wiatr senny, wszędzie ta... ta cisza Powoli, coś powoli się tu zbliża Zakazać czy pozwolić mi ubliżać? Lecz najpierw przyjrzę się mu z bliska W przestworzach ciągle grzmi i błyska Droga do nirwany śliska Wokół nieporządek, chaos wyższych sfer Nagle przytłumiony przez kojący szmer Spokojnie... ktoś już jest koło mnie Swym ciepłem rozpalił pochodnię Krew w żyłach znów szumi cichutko Na drzewie moich snów drugi liść uschnął Mam szczerze dość tych słów, dalej iść próżno Gdy gorycz smakuje jak owoc Zły Boże, wzywam Cię na pomoc Uczucia me jak na huśtawce Podczas tornada, jak dusza Konrada Kiedy wstąpił w nią diabeł... mrok zapada Księżyca twarz jak duch blada Noc, gdzieś dyskretnie cień się skrada A gwiazda, migocząc, ziewa Tam wilk głośno śpiewa, nikogo nie ma I kolor nieba zaczyna już blaknąć Wewnętrzny ból budzi się z wrzaskiem Gdzie ludzie? - poszli tam, gdzie jaśniej Nie zwierzęta, ale oni, są rzeczą Słowem pocieszą, złoczyńcy złorzeczą Chyba nie powinienem być poetą.
Gość Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2011 jak na moje guście są fajne fragmenty, dobrze zrymowane. myślę że ostatniowersowy wniosek może być chybiony ;) pozdrawiam.
Pancolek Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Łej tam. Lekko egzaltowane, trącające nieporadnością refleksje ;) Wiesz mniej więcej, co robić ze słowem, ale najwyraźniej jeszcze nie wiesz, o czym pisać. Jeśli w pierwszym wersie przyznajesz, że "nie wiesz, co napisać", to istnieje groźba, że Ci czytelnik uwierzy...
wieśniak m Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2011 chyba nie masz wyjścia :))) pozdrawiam :)
teresa943 Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2011 a może spuentować pytaniem? "czy jestem poetą?" pozdrawiam - Krysia
Rekomendowane odpowiedzi