teresa943 Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2011 gdy fala wyrzuci za burtę wskrześ hubkę wyobrażeń bez paniki przetestuj siebie ile masz zbożnych chęci a ile konkretnego czynu aby żyć warto podjąć ryzyko choćby z wiatrem woli będę przylądkiem ukojenia tylko dopłyń
Judyt Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2011 pięknie, myślę, że wyraziłaś walkę człowieka z tym z czym musi się na codzień zmagać, chociaż "zbożnych" , " hubka" może nie każdy to pojąć. Dopłynąć to jedno a utrzymać się na lądzie to drugie, z przyjemnością przeczytałam J.serdecznie
Ela_Ale Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2011 To taka zaleta desperatów. Czasem pożyteczna. Zawsze znajdę pod Twoim wierszem jakąś mądrzejszą ode mnie myśl. Za dco dziękując - uściski wysyłam Elka. Dodatkowe dzięki ode mnie za hubkę i zbożne! Niech na chwilę jeszcze zostaną w naszym języku służąc zbożnym celom.
Emmka_Szlajfka Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. o jak trafnie! Boże spraw, aby mi się tak chciało jak nie chce!, "wskrześ hubkę wyobrażeń"-perełka. pozdrawiam:))
były__premier Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. sympatyczne na zgranej płycie, ale ok;) pozdry
Grażyna_Kudła Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Krysiu, na początek: sto lat! Z okazji jubileuszu na P - zauważyłam, że stuknęła Ci druga setka. Może więc powinnam zanucić: 200 lat:))) A wiersz jest dla mnie dwusetnym Twoim przekazem do zapamiętania. Pozdrawiam serdecznie i życzę nieustającej weny. Grażyna :) ps. aż mnie świerzbi, żeby coś o tym wyskrobać :)))
Zawstydzona Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Dopłynęłam, a teraz tonę z wielką przyjemnością - czytając! Rewelacyjny tytuł... z atencją i pozdrowieniem ;)))
wieśniak m Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2011 ....tylko dopłyń". Desperaci mają siłę i chęć dobrowolnego działania. My możemy biernie czekać na brzytwę;) ( jakaś taka myśl do mnie dopłynęła po wierszu) pozdrawiam :)
Cmentarny Motyl Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2011 ...w myśl zasady: "nie jestem desperatem" - ale nie sądzę, że powiedziane jest to dobrowolnie: " gdy fala wyrzuci za burtę"- wtedy już nie jest się desperatem:) Pozdrawiam.
Anna_Para Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Znowu wiersz niosący nadzieję. Niby popularny topos, ale użyty w zgrabnej formie, jak u Ciebie, Krysiu. Dajesz nadzieję. Cieplutko, Para:)
teresa943 Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję Judytko za przeczytanie i komentarz :) serdecznie pozdrawiam - Krysia
teresa943 Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cieszę się Elu, że coś tam dla siebie znalazłaś. Bogactwo języka to nowe słowa obok starych, więc należy czasami sięgać po i po te "przeżyte", aby nie zostały całkiem zapomniane. Dziękuję serdecznie i cieplutko pozdrawiam :-) Krysia
teresa943 Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. o jak trafnie! Boże spraw, aby mi się tak chciało jak nie chce!, "wskrześ hubkę wyobrażeń"-perełka. pozdrawiam:)) Emm, masz rację - problem tkwi w tym, żeby się chciało "chcieć". Dziękuję :) Cieplutko pozdrawiam - Krysia
teresa943 Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. sympatyczne na zgranej płycie, ale ok;) pozdry czasami są takie "zgrane płyty", do których chętnie się powraca. dziękuję za "sympatyczne" ok :) serdecznie pozdrawiam - Krysia
teresa943 Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Grażynko, wzruszyłaś mnie, "słyszę" jak nucisz "sto lat", dziękuję :) buziaki! Krysia ps z ciekawością czekam na Twoje "skrobanie" :)
teresa943 Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. witam Zawstydzona :)) dziękuję za czytanie i odczucia. serdecznie pozdrawiam - Krysia
teresa943 Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję za osobistą refleksję :) dziękuję serdecznie pozdrawiam - Krysia
teresa943 Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. owszem, jeśli się podejmie "walkę" o przeżycie, nie jest się desperatem. dziękuję Cmentarny Motylu :) serdecznie pozdrawiam - Krysia
teresa943 Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Każdy potrzebuje nadziei. Beznadzieja prowadzi do załamania. Tak wielu ludzi oczekuje wsparcia, choćby "nadziejnym" słowem, aby móc podjąć wysiłek wyjścia na prostą - lubię dzielić się tym, co dla mnie cenne, tylko tyle a może... aż tyle? Nie wiem. Po prostu piszę wiersze :) Dziękuję Aniu i cieplutko pozdrawiam - Krysia
Magda_Tara Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2011 otóż to! ta droga.... taka trudna bardzo ładny Twój wiersz, Krysiu. pozdrawiam serdecznie.
Rekomendowane odpowiedzi