Vica Opublikowano 27 Lipca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2011 chciałam być dzisiaj dobrą żoną z reklamy barszczu winiary w naszym małym ciasnym świecie uciszyć szepty ze stepford upiekłam ciasto według przepisu twojej świętej matki jak nie potrafię pamiętam próbując przykleić kilka lat do kalendarza udawałam że nie słyszę tłuczonego szkła nie widziałam jak kolejny raz rozbijasz się o plastikowe drzewa a później wpuściłam wilka za drzwi i byłam tą samą kurwą co zawsze
Pan_Biały Opublikowano 27 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Klaudio kapitalnie oddany klimat, jesteś jedną z lepszych na tym forum, a ten wiersz jest tego przykładem jedyne ale to ze stepford a film właśnie oglądam na c+film wrócę do wiersza. niektóre zarzucą ci stereotyp itp, ale to będzie tylko krzyk. bardzo dobry wiersz pozdrawiam r
Maciejjek Opublikowano 27 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2011 bardzo smutne bardzo, bardzo smutne
adam hoff Opublikowano 28 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2011 Tytuł nieco zbyt nachalny, temat osłuchany ale tekst napisany bardzo sprawnie, z czuciem słowa.
Emmka_Szlajfka Opublikowano 28 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2011 brutalna prawda wprost napisana...jak bardzo chcemy zmian, jak wielu nie lubi swego życia. a tak brakuje chęci, sił . paraliżuje strach przed kolejną porażką, godzimy się na bylejakość, byle do jutra..., pozdrawiam:)
Vica Opublikowano 28 Lipca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a faktycznie ze dziękuję, nawet się nie zastanowiłam. niech krzyczą, tak jest... dziękuję Rafale, bardzo pozdrawiam słonecznie klaudia
Vica Opublikowano 28 Lipca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję za czytanie Adamie pozdrawiam vica
Vica Opublikowano 28 Lipca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. innej prawdy nie ma, przynajmniej nie w tej bajce pozdrawiam klaudia
Janusz_Ork Opublikowano 28 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2011 Vico, odnotowuję jeszcze jeden wiersz o tej "nieznośnej lekkości życia". Bardzo do mnie trafił, choć ja znajduję się po przeciwnej stronie barykady. Wprawne pióro. Pozdrawiam serdecznie. J.
Ela_Ale Opublikowano 28 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2011 "Niektóre", Rafale, może zarzucą, nie biegnij zbyt szybko... Wiersz jest dobry, z "życia wzięty". Rodzajowe scenki lubię. Mniej może gorliwie pochylam się nad biedulami, co sobie los zgotowały, bardziej szydzę z samej siebie. Egzaltacja w ocenie wierszy nie przydaje się. A wilki, droga Vico, lepiej zostawiać w lesie, co na pewno wiesz. :)))) pozdrawiam. E.
Vica Opublikowano 28 Lipca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję Januszu za komentarz i czytanie, choć nie wiem czy powinnam sprzymierzać się z wilkami;) pozdrawiam ciepło vica
Vica Opublikowano 28 Lipca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. między wiem a postępuję przepaść niestety... dziękuję Elu i serdecznie pozdrawiam klaudia
cezary_dacyszyn Opublikowano 28 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2011 Klaudio ?? Aż tak źle ?! Wierszowi posłużyło . Bez bluesa ale curry że aż ... Bardzo wymowny i mocno dobry . Zatłukłbym gościa ...
Smok Opublikowano 28 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2011 dobry wiersz, ostry, takie lubię, natłok myśli z rozmysłem przelany na papier.
Młody Zdobywca Opublikowano 28 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2011 podoba mi się taki styl pisania :) bardzo obrazowo, podoba mi się :)
Janusz_Ork Opublikowano 29 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2011 Nie jestem wilkiem Vico. Jestem po drugiej stronie, bo jestem facetem, ale przeżywam to samo. Nie tylko kobiety (i peelki) cierpią. Pozdrawiam. J.
Vica Opublikowano 29 Lipca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. czasem blues milknie..mocno dziękuję Cezary za czytanie i w ogóle:) peace & love klaudia
Vica Opublikowano 29 Lipca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. cieszę się Smoku, dziękuję i pozdrawiam vica
Vica Opublikowano 29 Lipca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to miło Młody:) dzięuję i pozdrawiam słonecznie vica
Vica Opublikowano 29 Lipca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a więc jesteś po tej samej stronie, po tej stronie barykady brak rozgraniczenia na płeć
Rekomendowane odpowiedzi