Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Gerber Jestem prostym człowiekiem - widzę Nietzschego, więc wchodzę w wątek.  Prosty, groteskowy, ale jednocześnie... zadziwiająco trafny obraz przeciętnego odbiorcy Nietzschego, butnego i zawiedzionego światem intelektualisty. Zgrabna gra słów. Tworzenie "nic" przypomniało mi również o Lemie, a dokładniej o Trurlu i jego maszynie robiącej Nic.  Alternatywna interpretacja "człowieka znikąd" przywodzi mi na myśl Hitlera. Ten miał co prawda tyle wspólnego z Nietzschem, ile jego swastyka miała wspólnego z hinduizmem. Czyli nietzch. Ale niektórzy łączą ich ze sobą, o czym Nietzsche nie wie, niby nic z tego, ale właśnie... No nie powinni! 
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Nie Jacku,  z Tobą na pióra nie wygram - ale wcale nie chcę.  Kłaniam się i dziękuję :)
    • @Simon Tracy   Bardzo dziękuję!  Dlatego napisałam "posmak" :)))  Serdecznie pozdrawiam.  @aniat.   Bardzo dziękuję za miły komentarz. Serdecznie pozdrawiam. :) @wiedźma   Bardzo dziękuję!  Pisząc ten wiersz raczej nie myślałm o kontunuacji, ale takie skojarzenia zawsze mnie fascynują bardziej niż pewność. Podświadomość pisze swoje, ja tylko zapisuję.   Serdecznie pozdrawiam.  @Alicja_Wysocka   Bardzo dziękuję!    Cieszę się, że wiersz okazał się łaskawszy dla zmysłów niż tamten teatralny incydent. Opium w słowach nie powinno boleć - tylko lekko zawracać w głowie. Serdecznie pozdrawiam. :)
    • @Berenika97 w głowie się kręci od tech cudnych metafor. Pięknie prowadzą odbiorcę po świece erotyki, gdzie każde słowo pieści zmysły...
    • @Alicja_Wysocka   dziękuję Alu:)   ociepliłem sam siebie:)   wczoraj dzikus, dzisiaj fajny facet:)   diabli wiedzą co będzie jutro :)   pozdrawiam Cię Alu:)   bardzo:)       @Christine   Halina Poświatowska napisała kiedyś:  "żyjemy po to żeby kochać".   to ja  wiersz o tym........nieśmiało.   dziękuję Chrissy za Twoje ciepłe słowa:)   i za to, że jesteś.   jak ta lampa co wersy poezji oświetla:)   najmilej Cię pozdrawiam:)      
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...