teresa943 Opublikowano 11 Lipca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2011 roje mrówek gonią codzienność za rogiem namiastka zieleni bezpańskość żałośnie skomli o litość pod prąd wszechogarniający trend drąży miasto od wewnątrz przez chwilę jesteśmy głodni sensacji potem trawimy sytość znudzenia w betonowych klatkach a mnie szkoda odurzenia zakochanych i słowiczych kląskań w poszumie nadziei przy księżycu na skwerku dziś drzewa zamierają stojąc chociaż korzenie wrosły w grunt miłość nie znajduje ujścia ku nowym pędom idę na przekór choć w połamanych tęsknotach dogasa żar wciąż słyszę gorące wołanie natury najwyraźniej odstaję od normy
Janusz_Ork Opublikowano 11 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2011 Krysiu, dobry wiersz, dobre obserwacje i niebanalne metafory. Twój wiersz odbieram emocjonalnie (taka sytuacja) no i ta osobista percepcja. A jeśli Twój peel odstaje od normy, to ja razem z nim i jest nas już dwóch. Pozdrawiam serdecznie. J.
Grażyna_Kudła Opublikowano 11 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2011 No nareszcie limit :)) Krysiu, na W już pisałam, ale chyba wiesz o co mi tam chodziło? Dlatego dałam cudzysłów, bo dla mnie to jest właśnie norma - lne. :) Pozdrawiam serdecznie, Grażyna. :)
Biała Lokomotywa Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2011 Trudno określić "normę", choć wiem, że ostatni wers jest ironiczny:) Akurat jest najlepsza pora dla natury, zostawiamy miasto za sobą - choć na chwilę - wtedy czas leci błyskawicznie. Fajny kawałek wyszedł:) Pozdrawiam.
Ela_Ale Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2011 "Drzewa u(za)mierają stojąc - dawne literackie wspomnienia. Dobre wiersze o wołającej naturze stawiają na nogi niejedno wątpiące już istnienie. Dobry wiersz. Uścisk. Elka.
Oxyvia Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2011 Beton zabija! Takie hasło kiedyś wypisywano na murach Warszawy, chyba w latach 70-tych. Cóż, kiedy pisali to mieszkańcy tego wielkiego miasta i tego betonu. :-) Dobry wiersz. Czuję to samo, chociaż... nie porzucam mojego miasta. ;-))) Muszę napisać jakiś wiersz o rozdarciu mieszczucha. Koniecznie. Dzięki za pomysł, Krysiu. :-)
teresa943 Opublikowano 13 Lipca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Janusz, cieszę się, że odnalazłeś tu siebie. z radością dołączam do waszej dwójki...a więc jest odtąd nas troje :) dziękuję :-) serdecznie pozdrawiam - Krysia
teresa943 Opublikowano 13 Lipca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak, nareszcie! Spłaciłam gapowe :)) Wiem, Grażynko, o co Ci chodzi, ale jednak zrobiłam "po swojemu" (bez podkreśleń). Dziękuję :))) Cieplutko pozdrawiam - Krysia
teresa943 Opublikowano 13 Lipca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Fajny odbór, dziękuję :)) Cieplutko pozdrawiam, Biała Lo - Krysia
teresa943 Opublikowano 13 Lipca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Elu, zgadłaś - "dawne literackie". Dziękuję za dobry i za uściski. :-) Cieplutkie pozdrówki - Krysia
teresa943 Opublikowano 13 Lipca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Oxy, ogromna radość, że wiersz "zainspirował". Czekam zatem na poetycki owoc. Dziękuję za "czuję to samo" :-)) Cieplutko pozdrawiam - Krysia
Bolesław_Pączyński Opublikowano 13 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2011 Dobrze ujęta nasza rzeczywistość przelana tu poezją. Dzień za dniem szybko umyka a my tacy zaganiani czasem radość nas spotyka, czasem chandra otumani. Pozdrawiam serdecznie Krysiu:)
teresa943 Opublikowano 15 Lipca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję, Bolku, za wierszowaną myśl :) Serdecznie pozdrawiam - Krysia
Zjajami_Baba Opublikowano 16 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ja też tak mam:) podobaś big! :)
Rekomendowane odpowiedzi