Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

pierwiastek

Rekomendowane odpowiedzi

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Hm, ładnie Pan zagmatwał tutaj... Misterne, jak pajęczyna... czyżby chodziło o pierwiastek życia? Rozpięty na pajęczynie pępowiny z zewnętrznej strony wnętrza? Zamknął Pan tutaj zagadkę, do której wiodą szlaki poezji, skradającej się na palcach zaszyfrowanych metafor. U mnie na tak. :) Pozdrawiam.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Straszny sen miałem a bardzo proroczy, ( Może tematyka kogoś zaskoczy,   Bo był zamiast z przesłań transcendentnych,   Interpolacją trendów ewidentnych) :                     Pożar, więc wrzasnąłem: „Ludzie, pali się!”                     Na co krzyk pani, żebym się odwalił,                     Bo ona nie « ludziem » tylko « ludzicą »!” – Na tenż efekt dzielący ogół liczą? Ci od posłów i posłanek lingwiści, Manier na ministry kreacjoniści, Na czytelniczki oraz czytelników, Prawniczki w przeciwieństwie prawników, Pacjentki w kontraście do pacjentów. Czyż i „elementki” do elementów? Językoznawcy od wtykań kreseczek. Jaki podział, dziwność wmusicie jeszcze? O WOLNOŚĆ ZWRÓCENIA SIĘ DO OGÓŁU! – Wołam, miast wytykań podług szczegółów. Mój głos cichutki – strofa nic nie dała, – Szatkownica narodu, ludzkości działa.   „Proszę pana, o czym ten wiersz jest tak naprawdę?” Wiersze są dla inteligentnych ludzi i zasadniczo po zapakowaniu treści w formę, nie należy ich rozpakowywać i dzielić na składniki pierwsze, by je podawać osobno „łopatą”. A ten wiersz jest zbudowany tak prościutko, że tym bardziej! Jednakże, żeby nie być nieuprzejmym: Jest coś podejrzanego w dzieleniu ludzi na grupy, to mianowicie, że utrudnia to zwrócenie się do nich jako do ogółu, co może być absolutnie koniecznie. I co wtedy?
    • kiedy się myśl rozłazi prana kilka razy kiedy pruje się wybielana i zapachem zmieniana nie potrafi sama stać ni przetrwać wirowania ni trzydziestu kilku stopni   kiedy nitki jej puszczają a guziki pękają na pół kiedy sąsiad się naśmiewa że taka inwestycja była a byle jakość z niej wyszła i chińska przeciętność ze skośnym ściegiem   kiedy się myśl poddaje mediami sterowana kiedy nie wytrzymując swoich własnych wyżyn patrzy ciągle w doliny widać się nie udała nie dla niej wyzwania   silnej woli
    • ciało zmienione w zbiory pierwiastków powróci w obieg ziemskiej materii zakwitnie w kwiatach zbożach i chwastach których zwierzęta smak sobie cenią   a my wrąbiemy kaczuszkę świnkę wraz z atomami swego pradziada i w tym zachwycie pomyślmy chwilkę że my ogniwem ... oj nie wypada :)))
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

@tetu ... świetny tytuł, podoba mi się całoćś, ale od.. drżę... szczególnie, ten.. popiół wpadający w usta, 'dźwięczy' katastrofizmem, jak dla mnie. Zasypiam.. dobrej nocy i Tobie.
    • @violetta koncert życzeń     
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...