teresa943 Opublikowano 17 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2011 niepokój znierównoważa harmonię bez aktualnych newsów milczysz wbrew sobie chcę zbliżyć przestrzeń w bezsłowność wlecieć ptakiem zaćwierkaj choćby najsmutniej współczucie wyjmie zadry dobroć podniesie na duchu stawisz czoła nawałnicy w przyjaznej więzi z weną między słowem a empatią nie zwlekaj już gorączkuję
Ela_Ale Opublikowano 17 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2011 niepokój znierównoważa harmonię ................................. już gorączkuję Na tych dwóch wersach zasadza się moje czytanie tego wiersza. Zrobiłaś delikatną, poetycką analizę osobowości. Tej, która reaguje na pustkę w przestrzeni między sobą a innymi. Brak dobrych słów, empatii - tych "ptaków" z Twojego wiersza. Jak zwykle u Ciebie - kawałki życia do zadumy. Serdeczności. Elka.
Anna_Para Opublikowano 17 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2011 Krysiu Tereso, doskonale rozumiem przedstawiony tu stan. Ale pomarudzę: stylistycznie "empatia" jest tu nieelegancka. Pójdź w metaforę "wrażliwości". I jeszcze: "znierównoważa". Tu bym poszła we frazeologię: "burzy". Oczywiście - to propozycja. Jak wiesz, nigdy nie "naciskam". Autor - to Autor;) Cieplutko, Para:)
Dawid Rt Opublikowano 17 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Popieram, czytając miałem takie same odczucia, przynajmniej co do "znierównoważa" na burzy. Pozdrawiam Krysiu
Zjajami_Baba Opublikowano 18 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. prawda:)
Biała Lokomotywa Opublikowano 18 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2011 Czytam wiersz jako "chcę być twoją muzą", a ostatni wers bardzo mi się w tym kontekście podoba:) Pozdrawiam:)
złamane skrzydło Opublikowano 18 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2011 znierównoważa, cięzkie slowo... pozdrawiam Krysiu
Grażyna_Kudła Opublikowano 19 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2011 Jak dal mnie, to jest przestrzeń od "chcę", poprzez "czuję", do "potrafię" Podobaś, Krysiu. Pozdrawiam serdecznie, Grażyna. :)
teresa943 Opublikowano 19 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. "kawałki życia do zadumy" - i bardzo Ci za to, Elu, dziękuję :) cieplutko pozdrawiam - Krysia
teresa943 Opublikowano 19 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Aniu, tym razem niech sobie będzie "nieelegancko" i "znierównoważa" też zostanie. wg mnie bardziej oddaje wewnętrzną przyczynę "gorączkowania" :) ale serdecznie dziękuję za sugestię :) cieplutkie pozdrówki z buziakiem :) Krysia (od czasu uparciuch)
teresa943 Opublikowano 19 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ano :)takowa jest nie do wytrzymania :) dziękuję, Madziu :-)
teresa943 Opublikowano 19 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Popieram, czytając miałem takie same odczucia, przynajmniej co do "znierównoważa" na burzy. Pozdrawiam Krysiu a może tylko "zakłóca równowagę"... bez "burzy"? dziękuję, Dawidzie. :) serdecznie pozdrawiam - Krysia
teresa943 Opublikowano 19 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. prawda:) dziękuję, Babo Zja... :) serdecznie i ciepło - Krysia
teresa943 Opublikowano 19 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. czytasz pomiędzy wersami i to jak trafnie! dziękuję, Biała Lo... :) cieplutko pozdrawiam - Krysia
teresa943 Opublikowano 19 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. otóż to. chodzi o tę "ciężkość":) dziękuję, Złamane skrzydełko :-) serdecznie pozdrawiam - Krysia
teresa943 Opublikowano 19 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. właśnie tędy droga - chcieć i czuć to móc! dziękuję, Grażynko :)) cieplutko z buziakiem - Krysia
Tomasz_Biela Opublikowano 19 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2011 jak zawsze u Ciebie ocierasz się o smutek i prawdę ale pokazujesz że wiara we własne możliwości i dystans wobec złych momentów w życiu są fundamentem do zmian na lepsze / t
Bolesław_Pączyński Opublikowano 19 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2011 Wzbić się z weną do zenitu gdzie te niecierpliwe muzy, myśl zapisać do zeszytu niechaj dla potomnych służy. Pozdrawiam serdecznie:)
Jacek_Suchowicz Opublikowano 20 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2011 nu pażałuj mnienia ale prawdziwe:) grunt to wiara w swoje możliwości pozdrawiam Jacek
Rekomendowane odpowiedzi