Anna Weronika Opublikowano 15 Maja 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2011 Małe rączki, co z dala od przemocy Wykopują grób dla jednoskrzydłej muchy Ona umarła Raniona packą w nocy Przez mamę małych rączek Małe rączki kochały skrzydlatą psotkę Nawet gdy natrętnie biegała Po małym kolanku Teraz świat się zawalił Po jednej nocy A małe rączki pojmą Jak trudno jest kochać
Marcin Abel Opublikowano 15 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2011 Runęła niewinność. W każdym z nas musi się kiedyś zrodzić pytanie. Tak samo jak zwątpienie i jak miłość również. Ale to takie moje przemyślenie tylko... Podoba mi określenie :małe rączki:. Bardzo to poruszające jak mucha zostaje raniona, a potem umiera... Nadałaś temu małemu stworzeniu nowy wymiar w moich myślach, może nawet trochę to bardziej do mnie dotarło niż samo przesłanie wiersza. Wiersz jak już napisałem poruszył mnie - moim zdaniem bardzo dobry. Długo nie tknę żadnej muszki... Może nawet komara...
Anna Weronika Opublikowano 16 Maja 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2011 Dziękuję Marcinie za ciekawe przemyślenia. Niewinność można tracić w aspekcie wielowymiarowym i na wiele sposobów. Mucha w sumie też stworzenie niewinne, a często rodzi agresję. Komary to już inna bajka..., ale jeśli taka wola szanownego komentatora, to życzę, żeby jak najmniej swędziało:) Pozdr
paper_doll Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2011 rączki jako takie są małe. nie ma raczej dużych rączek, chyba, że w umyśle Picasso.
Anna Weronika Opublikowano 17 Maja 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2011 Dziękuję paper_doll, tak małe rączki są po prostu małe, ale to celowy zabieg. Dużych rączek nie ma, chyba że... duże ręce. Wolałabym nie podróżować po umyśle Picassa, wolę odkrywać swój własny. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi