Henryk_Jakowiec Opublikowano 10 Maja 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2011 Kosz ary w koszary wstawili żołnierze bo z arą zieloną zawarli przymierze więc ara przemierza jak paw korytarze nie sama bo zawsze ktoś idzie z nią w parze i także samotnie nie stoi na warcie choć tego się ara domaga uparcie lecz na to szef NATO rozkłada ramiona i mówi - nie możesz bo jesteś zielona. Ara militaris - ara zielona, jeden z gatunków papug.
Dorota_Jabłońska Opublikowano 11 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2011 Brawo! Pozdrawiam Heniu serdecznie :)
Magda_Tara Opublikowano 11 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2011 fajnie, zielono, militarnie, brawo! bardzo bardzo się podoba. uśmiecha! buziak, Heniu!
Henryk_Jakowiec Opublikowano 11 Maja 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Żeby chociaż ze dwa brawa wtedy była by podstawa i choć tylko domniemana sądzić, że dla tego pana, który stworzył ci tą arę masz w zanadrzu także parę … - o cholera, po okazji, cóż, zabrakło mi fantazji i nadziei, i odwagi, i pozostał tylko nagi szkielet wiersza, życia proza i ja niczym ta mimoza. Dorotko ja także pozdrawiam Cię serdecznie.Mimoza, czułek – rodzaj tropikalnych roślin. Wyróżnia się niezwykłą czułością na dotyk W momencie dotyku roślina reaguje zamykaniem (składaniem) liści. Listki odcinków drugiego rzędu składają się do góry i stykają ze sobą górnymi powierzchniami, całe odcinki zbliżają się do siebie a ogonek wiotczeje i zwisa,
Janusz_Ork Opublikowano 11 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2011 Henryku, nie zawsze jest czas wpisać się pod Twoimi tekstami, które wszystkie czytam, bo są inteligentne, zgrabnie napisane, oparte na dobrych obserwacjach i przemyśleniach (jak np. tatuaż) i czarują uśmiech na twarzy czytającego, wracają humor. Twoje wiersze, Heniu, są balsamem na dusze zapłakanych poetów. Pozdrawiam serdecznie. J.
Henryk_Jakowiec Opublikowano 11 Maja 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wszak to wiosna, więc zieleni pod dostatkiem, czyli w bród a ja miałem do wyboru arę albo żabich ud smak opisać lecz go nie znam, ary też nie jadłem wszak choć z wyglądu sympatyczna lecz czy to jadalny ptak? Odpowiedzi nie szukałem w googlach i w słownikach też lecz o arze napisałem bo to sympatyczny zwierz, który, skrzydła ma i pióra i dziób też nie od parady, ale na tym zakończymy - tu nie płacą za wykłady. Madziu, pozdrawiam serdecznie i wiosennie.
Henryk_Jakowiec Opublikowano 12 Maja 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Większość lubi gdy ich chwalą, i wydają z siebie pienie choć pochwały lukrowane i nie zawsze zasłużenie przekazane pod adresem za rzekome dokonania i nie ważne jest, ze pycha rzeczywistość im przysłania. Ja też lubię być chwalonym lecz z dystansem i pokorą biorę do się te pochwały gdzie przynajmniej chociaż czworo recenzentów, czytelników ma jednakie o tym zdanie bo to świadczy, że ktoś pojął moje myśli i przesłanie. Pozdrawiam serdecznie HJ
Ela_Ale Opublikowano 12 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2011 Mało, że bezbłędnie rym z rytmem się zgadza, to zabawną pointę autor wyprowadza! Widzę powyżej, że nie tylko mnie się samo rymuje. I to się nazywa inspiracja! Klejnocik! :))))))))))))) Pozdrawiam radośnie. Elka.
Henryk_Jakowiec Opublikowano 12 Maja 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Puenta niczym źródło spod ziemi wytryska a, że wytrysk, dla mnie to rzecz bardzo bliska dlatego i z puentą nie mam zaburzenia ona sama w wierszu wyłania się z cienia by zadrwić, wyszydzić, uzewnętrznić wady a wszystko dlatego, że mam z nią układy. Pozdrawiam serdecznie :)))))) HJ
Dorota_Jabłońska Opublikowano 12 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2011 rozkazem dowódcy numer taki a taki usunięto z jednostki cywili w tym ptaki w klatce kwili adiutant co to nie dość się starał ukryć w poczcie codziennej kartkę z zoo o treści fujarra! fujarra! fujarra! ;)
Henryk_Jakowiec Opublikowano 12 Maja 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zbuntowany generał z racji tego, że rangą był najwyższy wiec ruszył na jednostkę falangą i przeczołgał dowódcę po żwirowym placyku potem rzekł – nie podskakuj mi tu ty żołnierzyku wiec dowódca struchlały cofnął wszystkie rozkazy i powiedział – nie żywię, generale, urazy a adiutant za chwilę będzie z klatki zwolniony bo poprzedni mój rozkaz był dalece chybiony arze też nie poskąpię i nagrodzę awansem a najpóźniej za tydzień będzie mym ordynansem. pozdrawiam serdecznie hj
Snopowiązałka Opublikowano 12 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2011 uwielbiam tę grę słowną a ta ara taka zielona, aż mi się przed oczami pokazała :) pozdrawiam
Henryk_Jakowiec Opublikowano 12 Maja 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Gra słówek to rodzaj epickiej etiudy wstawionej do wiersza gdzie słowa ułudy na przekór regułom i sztywnym kanonom nie zwykły się kłaniać królewskim koronom a cóż to dopiero plebsowi co w tłumie rozdziawia paszczękę i nic nie rozumie. Gra słowna jak szachy rozwija umysły nadaje sens zdaniom uwalnia domysły a gdy ktoś smykałkę posiada i wenę bez tremy okiełza słuchacza i scenę i zgarnie profity, do tego niewąskie choć grzęźnie po pachy gdyż bagno jest grząskie pozdrawiam HJ
Wilcza Jagoda Opublikowano 13 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Henryku, jak miło cię czytać, świetna gra słów, świetny wiersz pozdrawiam ciępło:))
Henryk_Jakowiec Opublikowano 13 Maja 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Henryku, jak miło cię czytać, świetna gra słów, świetny wiersz pozdrawiam ciępło:)) Dzięki arze komentarze ciepłym słowem płyną nowe a to spora dla autora jest nagroda bo Jagoda choć z oddali grę słów chwali. Pozdrawiam serdecznie HJ
Henryk_Jakowiec Opublikowano 14 Maja 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2011 Spadam z afisza więc na odchodne żegnając stronę jak baran bodnę lub jak Fernando postrach areny zaprawię z byka dublera weny profilaktycznie chociaż wbrew woli bo wiem jak bardzo cios taki boli lecz taka to już rola dublera gdy autor splendor, on baty zbiera.
Tomasz_Biela Opublikowano 14 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2011 głowiłeś się /gra słów wyszła / bez rewelacji ale może być / t
Henryk_Jakowiec Opublikowano 14 Maja 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie jestem pojętny więc nadal się głowię i nie wiem czy sedno tej sprawy wyłowię. pozdrawiam HJ
Henryk_Jakowiec Opublikowano 14 Maja 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2011 głowiłeś się / hermetyczne ale może być / t (taki był pierwszy wpis jak powyżej i to na niego odpisałem) Nie jestem pojętny więc nadal się głowię i nie wiem czy sedno tej sprawy wyłowię pozdrawiam
Tomasz_Biela Opublikowano 14 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jakkolwiek/ to proszę bardzo / to Twój wiersz Twoje fanaberie / mój komentarz/e moje fanaberie / t
Rekomendowane odpowiedzi