Dyziek_ka Opublikowano 7 Maja 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2011 Stańczyk z mordą piwożłopa Drwal co miast szpadą, siekierą włada Najlepiej żywcem by go zakopać A dobrze się facet zapowiadał Umysł lotny, że w lot łapał puenty Sprytem pokrywał lenistwo Splendory osiągał samym wdziękiem Z czasem zdobył prawie wszystko Już za sznurowadła Boga trzymał W pokera wygrywał z losem Przeczytałem,… hossa się skończyła Papieros za papierosem Wiersz za wierszem, alkohol i kawa Przestałem gonić za trzosem Uczuciami z rozsądku wyprała Poezja mnie na manowce Wprowadziła zdradziecko Jak niepraktyczne szczęśliwe dziecko
Zdzisław_Chciwiec Opublikowano 7 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. może tak :))) Stańczyk z mordą piwożłopa Drwal co szpadą biegle włada Lepiej żywcem go zakopać A się facet zapowiadał Umysł lotny, że w lot puenty Łapał. Sprytem krył lenistwo. Splendor wdziękiem zaś osiągał. Z czasem zdobył prawie wszystko. Już pod nogi Boga trzymał W pokera wygrywał z losem Hossa rychło się skończyła ... papieros za papierosem Wiersze, alkohol i kawa Przestałem gonić za trzosem Uczuciami z rozsądku wyprała Poezja mnie na manowce Wprowadziła zdradziecko Jak niepraktyczne szczęśliwe dziecko stańczyk jest zajefajny :)))) a na 2 ostatnie nie mam koncepcji = takie moje Haiku ...pozdr
Pablo_Pikaso Opublikowano 7 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2011 z żywcem, to bym dał się zakopać, ale żywcem, to już nie :D pozdr
Zdzisław_Chciwiec Opublikowano 7 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :))) ....z żywcem = to by było z 9 zglosków
Pablo_Pikaso Opublikowano 7 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :))) ....z żywcem = to by było z 9 zglosków może być cała skrzynka, dam radę :D
Jacek_Krzysztofowicz Opublikowano 10 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2011 Wracając Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. /// I dwie ode mnie: Wiersze, alkohol i kawa Przestałem gonic za trzosem Z uczuc zgiełku wielka wrzawa Rozsądku nie mówi głosem Poezja mnie na manowce Wyprowadziła zdradziecko Jak, słyszałem w głupiej plotce, Wdzięczne nieporadne dziecko --- Hmmm teraz tylko dopisac muzykę i będzie ładny utwór z gatunku poezji śpiewanej :D
Dyziek_ka Opublikowano 10 Maja 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2011 I co teraz Panowie ? Mam zbierać na kolanach? Jak się facet w „Zaiksie” dowie To ona nigdzie nie będzie śpiewana Tylu autorów poskładało Jeszcze za muzykę Każdemu płacić… niemało? Lepiej ją odprawić z kwitkiem I tak jedna z najpiękniejszych Jaką napisać się nam udało Grosza nie przyniesie W” Zaiksie” nigdy forsą nie pachniało Bo jednostka zerem? Piosenka ?...Po jaka cholerę Przecież zawsze w kupie Złoto znajdował tylko głupiec Dziękuję wszystkim Panom, miło tu z Wami i mam nadzieje że to nie koniec współpracy Może nawet jakaś inicjatywa… grupy twórczej, np. „Poetycka Żywiec w Trupa”
Michał_Roman Opublikowano 2 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2012 O mamusiu. Ja tam zwykle spijam Tyskie, więc jak przeczytałem "z żywcem zakopać" to pomyślałem o jakiejś zarżniętej śwince :P
Rekomendowane odpowiedzi