Tomasz_Biela Opublikowano 3 Maja 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2011 chorobliwie znudzony oddychaniem w tę i z powrotem znudzony zawiedziony nie umiem zatrzymać w płucach lekkości lasów nie wyciętą część zapomnianą chętnie bym przygarnął na dłużej niż spacer w tę i z powrotem nie potrafię zarosnąć świeżością nie mam siły ani czasu na wdechu odpocząć na górskich szczytach nie mam odwagi pomyśleć żeby brać z nich przykład zbyt słaby do tego zawiedziony oddychaniem rozbudowuję w sobie szary zaniedbany dom wypełniony echem oddechów z wrzaskami zewnętrza
Magda_Tara Opublikowano 3 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2011 wróciłeś pięknymi wierszami. to dobrze. :)) nareszcie. :))
martin_homme Opublikowano 4 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2011 Jest to dla mnie tak pesymistyczny wiersz, że aż mi się podoba.Właśnie wróciłem z gór, których wątek jest w Twoim wierszu, i myślę sobie jak one we mnie "zarosły świeżością". Moim zdaniem Twój wiersz jest o zachowaniu części siły natury w sobie, która bierze się z jej intensywnego doświadczenia.Piękna tęsknota do dzikości, do odrzucenia monotonności i niechcianej części ja, z której może się narodzić coś nowego, ciekawego i pełniejszego życiem.A jakiż inny przykład do tego niż wieczna zieloność lasów i nieprzemożny potencjał gór. pozdrawiam Martin
Tomasz_Biela Opublikowano 5 Maja 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki Magdo / :) t
Tomasz_Biela Opublikowano 5 Maja 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dobrze czytasz / też niedawno z gór wróciłem / dzięki / t
Rekomendowane odpowiedzi