Pablo_Pikaso Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2011 tolerancja na frustracje prawidłowa trzecie piętro betonowego budynku w reakcjach dominujące szukanie rozwiązań z uniknięciem agresji wąski korytarz obity płytą sporadyczne działania impulsywne z włączaniem trybu obronnego podwójne drzwi antywłamaniowe lękowa utrata orientacji w sytuacjach stresowych był dobrym strzelcem żal mu ludzi których zabił
Marek Konarski Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Panie Pikaso, zadałem panu pod swoim wierszem, który był pan łaskaw zwizytować, proste, merytoryczne pytanie, na które nie uzyskałem odpowiedzi. Pozwoli pan, że posłużę się zastosowaną przez pana formułą - to mnie zawsze drażni...
Janusz_Ork Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Pablo, do czwartej strofy wiersz jest prowadzony spójnie i konsekwentnie. Potem, jak dla mnie, jakoś bierze taki ostry zakręt w stronę puenty, której nie rozumiem. Czy to o gliniarzu, o ormowcu, o lekarzu, o jakimś bandycie? Nie potrafię się doczytać. Pozdrawiam. J.
Grażyna_Kudła Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2011 a ja myślę, że to o każdym z nas, takich- jakimi jeszcze sami siebie nie znamy; kojarzy mi się z Szymborską: "Tyle o sobie wiemy, na ile nas sprawdzono" mykam się sprawdzać.... :)))
Waldemar Talar Opublikowano 1 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2011 Witaj Pablo - tęż mi się wydaję że wiersz mówi o wszystkich - czyli o tych którzy coś spieprzyli a potem się tego boją . Wiersz trudny a zarazem ciekawy . pozd.
Zjajami_Baba Opublikowano 2 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie wiem, mam mieszane uczucia; generalnie lubię takie nie-wiersze ale tu jest prosty opis zwyrodnialca; nie wierzę w puentę :)
Pablo_Pikaso Opublikowano 2 Maja 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no to mamy coś wspólnego :D ale ja, jestem z lekka przejęty pańskim rozdrażnieniem, radziłem się nie przejmować pozdr P
Pablo_Pikaso Opublikowano 2 Maja 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to mógł być każdy z nich, wszystko zrozumiałeś, Januszu pozdr P
Pablo_Pikaso Opublikowano 2 Maja 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. oby Szymborska nas jeszcze nie zaskoczyła :D P
Pablo_Pikaso Opublikowano 2 Maja 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. można spieprzyć, a potem spieprzyć :D no i się bać ok P
Pablo_Pikaso Opublikowano 2 Maja 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie wiem, mam mieszane uczucia; generalnie lubię takie nie-wiersze ale tu jest prosty opis zwyrodnialca; nie wierzę w puentę :) ja też nie wierzę w puentę :D P
Rekomendowane odpowiedzi