anna_rebajn Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2011 jest góra nieśmiała bo sięgnęła nieba dolina co pasie rozległe przestrzenie Pan Bóg który z wiatrem po polanach biega a gdzie krok postawi tam się krokus śmieje jest cisza skupiona na progu wieczoru dłoń ciepła serdeczna choć palce skrzywione bladożółty rumianek na makowym polu płacz dziecka że bajka jak wszystko ma koniec głupiutki staruszek mądrzejszy o wczoraj troskliwa nadzieja jak matka naiwnych życie co się kończy w zgaszonych kolorach i miłość wariatka bo wszystko ją dziwi
Jacek_Suchowicz Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2011 jest także poeta co chce w wersach myśli zamknąć rymem rytmem składając wyrazy czytając to nie wiesz czy to słowny wyścig czy ciąg przypadkowych wymyślonych zdarzeń pozdrawiam Jacek
Zbyszek_Dwa Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Piękne zadumanie może nad wodą błądzą świetliki Bardzo poetycko i lirycznie Pozdrawiam Aniu
eliza2 Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2011 przepięknie Aniu, płynnie napisane i tak dużo prawdy przemyciłaś między wersami:)pozdrawiam
Ela_Ale Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Kawałek świetnej, mojej ulubionej poezji. Bez wygibasów - znaczy to, co znaczy. A rozczula i wzrusza. Pozdrawiam milutko. Elka.
Dawid Rt Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Pierwsza szczególnie udana, Aniu :) pozdrawiam
Zjajami_Baba Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zajrzała Anna przez świetlik i wszystko ujrzała:) bardzo ładne :)
Janusz_Ork Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Anno, wiersz zatrzymał a szczególnie cytowane fragmenty. Pozdrawiam. J.
Oxyvia Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Śliczne. Sielanka. Bardzo mi się podoba. "Słowianie - my lubim..." :-)
Waldemar Talar Opublikowano 1 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2011 Witaj Anno - ja również jestem za wierszem który pachnie miłością i powagą . pozd.
Rekomendowane odpowiedzi