Magda_Tara Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2011 no i co???? siedzą dalej? ;(( przymiotniki! miałaś wywalić! OBIECYWAŁAŚ! ;(( a młyn. nie trzeba daleko szukać. w Mordach - vis a vis domu mojego teścia. stoi. bez skrzydeł jak potłuczona Próżna taki młyn, duchy, myszy i gołębie w nim mieszkają. w bezskrzydłym duchu. dobranoc! NIETOPERZE! oddał skrzydła myszom! ps. fajny erotyk. i chyba lepiej bez tego bolda, o kt. mówią chłopy! buziak!
Oxyvia Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Matko, Dziewczyny! Tylko nie kasujcie przymiotników!!! Jeżu, aż mnie się gorunco zrobiło! ZOSTAWCIE PRZYMIOTNIKI WE SPOKOJU TAM, GDZIE SĄ!!! Buziaki dla Obu. :-)
Magda_Tara Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Matko, Dziewczyny! Tylko nie kasujcie przymiotników!!! Jeżu, aż mnie się gorunco zrobiło! ZOSTAWCIE PRZYMIOTNIKI WE SPOKOJU TAM, GDZIE SĄ!!! Buziaki dla Obu. :-) phi! przekąsa nie wyczuła... buuuuuuuu pa :))
Ela_Ale Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2011 W życiu! Nie obiecywałam niczego takiego, jak usuwanie przymiotników! Co innego komuś obiecywałam! To się nie nazywa "przymiotniki'!Nie usune!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ela_Ale Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Matko, Dziewczyny! Tylko nie kasujcie przymiotników!!! Jeżu, aż mnie się gorunco zrobiło! ZOSTAWCIE PRZYMIOTNIKI WE SPOKOJU TAM, GDZIE SĄ!!! Buziaki dla Obu. :-) phi! przekąsa nie wyczuła... buuuuuuuu pa :)) Głodnemu chleb na myśli! Przekąsy to w kuchni albo jadalnym! Tu mi nie zjadać nic proszę! Oxywio! Spokojnie! "Twoi" ulubieńcy zostaną, póki co. Dla Ciebie, Magdulu, napiszę wierszyk z samych rzeczowników i zaimków. Chyba, że inne wolisz!? Obiecuję. Całuję. Elka. ;))))
Tomasz_Biela Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2011 spotkam cię nieopodal wodnego młyna na dziurawej kładce nad rzeką rośnie mech w koślawej lipie załamuje się południowe światło dla wygody czarnych szpaków rozrzucani w kuli powietrza dotkniemy wreszcie swoich dłoni z lękiem pilnuję czy ściany ziemi i nieba nie słuchają nie widzą jak rośniesz cały w czekaniu na zapach gorącej wilgoci usta są pragnieniem po stu latach czekania na siebie wchłoniemy niecierpliwość migotliwą aż do omdlenia i niewiary młyn i szpaki ucichną tylko my będziemy gotowi przez naszą jedyną godzinę /// tak bym to ujął / wiele nie zmieniłem raczej zabiegi lekkie przemyśl bo warto pozbyć się niektórych zaimków i spójników / wiersz przeszedł w zasadzie test upodobania pozytywnie ale ledwo ledwo ;) / t
Oxyvia Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. phi! przekąsa nie wyczuła... buuuuuuuu pa :)) Głodnemu chleb na myśli! Przekąsy to w kuchni albo jadalnym! Tu mi nie zjadać nic proszę! Oxywio! Spokojnie! "Twoi" ulubieńcy zostaną, póki co. Dla Ciebie, Magdulu, napiszę wierszyk z samych rzeczowników i zaimków. Chyba, że inne wolisz!? Obiecuję. Całuję. Elka. ;)))) Nooo!... Ufff... A ja poproszę z samych przymiotników. ;-))) A przekąs? Dalej go nie czuję, kurka! Gdzie ci on?
Ran_Gis Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2011 - z tym młynem to taki on prawdziwy młyn na słowa, i kręcąc.. co ja zrobię mi się podoba. Ran
Ela_Ale Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Głodnemu chleb na myśli! Przekąsy to w kuchni albo jadalnym! Tu mi nie zjadać nic proszę! Oxywio! Spokojnie! "Twoi" ulubieńcy zostaną, póki co. Dla Ciebie, Magdulu, napiszę wierszyk z samych rzeczowników i zaimków. Chyba, że inne wolisz!? Obiecuję. Całuję. Elka. ;)))) Nooo!... Ufff... A ja poproszę z samych przymiotników. ;-))) A przekąs? Dalej go nie czuję, kurka! Gdzie ci on? Oxywio!!!! Zamówienie zrealizowane! Gdzie umieścić? Dopuściłam się tylko maleńkiego fałszerstwa i użyłam kilku przysłówków! Może być? Uścisk. Elka.
Ela_Ale Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Też mi się przypodobała taka wersyjka. Ładna. W tym "ujęciu". Lekkim. Przemyśliwam. Warto może. Te spójniki to gady są! Niedobre. Testu upodobania nie znam. Kto jest autorem? Bo ja mam do czynienia z całkiem innymi testami. Co innego "śledzą". Nieledwo pozytywnie pozdrawiam i dzięki za wgląd. E.
Ela_Ale Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie rób nic! Podobaj! Tego młyna znaczy! ;)))))
Tomasz_Biela Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. przemyśl bo warto / będzie o wiele lepiej / test upodobania jest mojego autorstwa a konkretnie mojej wyobraźni / nie ma się co przejmować tylko pracować nad tekstami jeśli ma się do nich dystans a powinno się mieć, dystansu trzeba się nauczyć, ktoś może w tym pomóc, później samemu jest łatwiej/ t
Ela_Ale Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. przemyśl bo warto / będzie o wiele lepiej / test upodobania jest mojego autorstwa a konkretnie mojej wyobraźni / nie ma się co przejmować tylko pracować nad tekstami jeśli ma się do nich dystans a powinno się mieć, dystansu trzeba się nauczyć, ktoś może w tym pomóc, później samemu jest łatwiej/ t Tomaszu! Ponownie uspokajam Cię! Myślę i pracuję! Dystans do swoich tekstów mam tak olbrzymi, że czasem nie poznaję - mój ci on, czy nie mój? Taki dystans! Aż się wtedy myśleć nie chce. Pomagaj, potem samej będzie mi na pewno łatwiej! Ale jestem uparta i tu niczego nie tknę, dobra? Polecam się i serdeczności wysyłam! E.
Zjajami_Baba Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. pięknie i mam nadzieję że to nie tylko woda na młyn :)
Janusz_Ork Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Elu Ale, utrwalona myśl i nastrój bardzo mi przypadły do gustu. Takie obrazki, momenty warte są, aby je utrwalić. Co do formy wstrzymam się od głosu, bo już bardziej doświadczeni dali Ci wystarczająco dużo wskazówek. Pozdrawiam. J.
Ela_Ale Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. pięknie i mam nadzieję że to nie tylko woda na młyn :) Nawet, gdyby tylko, to, jeśli pięknie, to już warto...Dzięki Babo, za dobre słowo. Uściski. Elka.
Ela_Ale Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Średnio znam się na formach! To znaczy, tych od wierszowania. Lecę "na nosa" i jak wyjdzie, to dobrze, jak nie, też dobrze. Najważniejsze, jeśli trafiam w gust. Dzięki za zerknięcie. Pozdrawiam. Elka.
Bolesław_Pączyński Opublikowano 1 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2011 Bardzo ciekawy, dobry wiersz te stare tajemnicze młyny w malowniczym zacisznym ustroniu. W dziupli wierzby Rokitnicy którą wyżłobił ząb czasu, czasem echo zaskowyczy odbite od ściany lasu. Pozdrawiam serdecznie, majowo:)
Ela_Ale Opublikowano 3 Maja 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Z majowym podziękowaniem za sympatię do wierszyka, a szczególnie za ulubioną przeze mnie formę komentarza. Serdeczności. Elka.
Rekomendowane odpowiedzi