Joanna_Janina Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2011 zapisuję w pamięci drogi i bezdroża przeszłości tak wiele można było zrobić tak wiele zaniechać czasem kolory marzeń kładły cień na prawdzie maskując właściwą ścieżkę niekiedy łzy rozpaczy topiły przyszłe wizje nieraz niewielkim światem wstrząsała fala radości krótsza od złotej błyskawicy nie dawała zapomnieć o chwilach naznaczonych pyłkiem fiołków kiedy to zło uciekało w niepamięć a smutki nie miały przystępu do radosnej twarzy bywały dni proszące o niepamięć gdzie czyn mijał się z rzeczywistością i zabijał racjonalność aż w końcu zaczęłam dziwić się wyrokom podpisywanym własną ręką ukryłam zasady tworzące kruche życie by nie przeszkodziły w misternym wyborze czy żałuję?.... nie poznałam czym jest życie musiałam przebyć ciemny bór bez cienia strachu w błękitnych oczach podróż dobiegła końca cel na horyzoncie teraz ostateczne starcie z wrogiem a potem wolność taka prawdziwa że aż przerażająca
Joanna_Janina Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2011 O tych fiołkach to nie wiedziałam i to nie było zamierzone ;) ale miło jest dowiedzieć się czegoś nowego o swoim wierszu.... ilu czytelników, tyle interpretacji... Dziękuję bardzo, że dobrnąłeś do końca i za komentarz :) Pozdrawiam Janina
Grażyna_Kudła Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2011 refleksyjnie i z dużą dozą liryzmu; bardzo wdzięcznie napisane, Janino pozdrawiam serdecznie :)
Joanna_Janina Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Dziękuję Grażyno za miły komentarz i czytanie :) Również pozdrawiam Janina
Rekomendowane odpowiedzi