anna_rebajn Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Oto wieczór nadchodzi dolino Cedronu księżyc się przetacza przez wody strumienia wiatr ciało przenika burzy spokój ogrodu milkną lampy oliwne w szaroburych odcieniach gaśnie wzgórze Moria drzewo oliwkowe truchlejesz nade mną jak matki splecione spracowane dłonie noc gwieździstą noc jasną przenika przeciemność czuwaj ziemio bezsenna - licz godziny słone które mi odbierasz drżą zielone oliwki w mrok wtopione czekaniem strumień się wyrywa brzeg linii nie zmienia o czym szemrzesz wodo - tracisz czas na skardze proś ze mną i błagaj Ojca wszechmilczenia Spójrz wczepiony w ramiona tej nocy nieczułej niczym dziecko samotne utulenia proszę powiedz tylko że słyszysz niech wiem że rozumiesz upadam przed Tobą kajam się szamoczę spragniony wszechciszy chwili ukojenia Ogrodzie Getsemani świadku samotności ptaki ciszę płoszą świt rozgarnia ciemność jasnomlecznym wschodem wnika w kruchość kości drzewo oliwkowe patrz niebo nade mną rozpala pochodnie jaśnieje przedwieczność
Biała Lokomotywa Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Bardzo mi się podoba, czyta się w nastroju błogiej tajemnicy. A po drugiej stronie faktycznie słońce jest błękitne, a cała reszta grzeje i świeci:) Pozdrawiam świątecznie:)
Ela_Ale Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Jadę tam! Pięknie....Wielkanocne pozdrowienia ślę. E.
Oxyvia Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Przepiękny, wspaniały wiersz. No, wreszcie bezapelacyjnie dojrzałam do tego, żeby zabrać sobie całą Autorkę do Ulubionych. :-)
Anna_Myszkin Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Pięknie o synu najposłuszniejszym z posłusznych - wyraźnie czuje się tę obawę przed nieznanym i taką zwykłą "człowieczość". Pozdrawiam z najlepszymi życzeniami wielkanocymi :)
Magda_Tara Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2011 jasne, ze piękny. poezja i już. buziak dyngusowy! :))
Rekomendowane odpowiedzi