Waldemar Talar Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Esy floresy tańczące po ścianie oraz trele morele słyszane z dworu, wczesnym rankiem zwabiły mnie z łóżka na taras zmuszając do uśmiechu i wyciągnięcia rąk do kogoś , kto siedząc w wiklinowym fotelu tulił filiżankę z kawą patrząc z żalem tam gdzie powoli znikała noc . Widząc to powiedziałem - nie smuć się proszę miła gdy dzień się zmęczy i pójdzie spać , ona wróci i otuli swą powłoką pod którą nasze ciała znowu za kosztują najpiękniejszej że wszystkich gier we wszystkich istniejących światach.
Gość Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Mi raczej też byłoby żal "znikającej nocy". Zagadkowo trochę bo w pierwszej strofie jest "ktoś" a peel jednak wie bo mówi: "miła". No chyba że "ktoś" i "miła" to dwa różne podmioty. Trochę mi się to kłóci. Pozdrawiam.
Magda_Tara Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2011 ładnie, delikatnie, subtelnie, w poświacie. bardzo sie podoba. :)) buziak!
Waldemar Talar Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Popsuty - może brzmi to zagadkowo - ale myślę że ta tajemniczość nie przeszkadza wierszowi - mi się wydaje że tak brzmi ciekawiej . No ale każdy ma prawo do innego spojrzenia . Najważniejsze że wymusił mały zal . Dzięki za przeczytanie i kom. pozd.
Waldemar Talar Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki serdeczne Magdaleno - cieszy że się spodobał . Dzięki za buziaka , słodki jak malina . pozd.
anna_rebajn Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Trele morele trochę mi przeszkadzją w pierwszym wewrsie. Poza tym ok. Rozumiem, że peelowi również było trochę żal, że peelaka smutna. :-)) a Zawsze możemy zaciągnąć zasłony udać pod kocem że noc nie odeszła tam gdzie leniwe grzeją się balkony utopić południe w szczerozłotych grzechach
Sztacheta Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Niby taki zwyczajny, ale bardzo ciepły i przytulny wiersz, miło mi się zrobiło na sercu Sztacheta
Waldemar Talar Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Trele morele trochę mi przeszkadzją w pierwszym wewrsie. Poza tym ok. Rozumiem, że peelowi również było trochę żal, że peelaka smutna. :-)) a Zawsze możemy zaciągnąć zasłony udać pod kocem że noc nie odeszła tam gdzie leniwe grzeją się balkony utopić południe w szczerozłotych grzechach Cieszę się że mimo małego zgrzytu spodobał się . pozd.
Waldemar Talar Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj miła Sztachetko - bardzo uradował mnie twój kom. Ta zwyczajność i prostota to mój styl - myślę że w nich również kryje się coś co może ale nie musi się podobać. Jeszcze raz wielkie dzięki za przeczytanie oraz miły kom. pozd.
Sztacheta Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Urzekają mnie prostolinijne wiersze. Trudno jest opisać coś, tak po prostu, a jednocześnie stworzyć z tego poezję. Sztacheta
Waldemar Talar Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jeszcze raz wielkie dzięki . miłej nocy życzę
Tomasz_Biela Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2011 zmieniłbym nieco przerzutnie bo miejscami ciężko się czyta / mimo tego przyjemna refleksja popraw literówkę w przedostatnim wersie / t
Waldemar Talar Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cieszę się z tej przyjemności - dzięki za przeczytanie . pozd.
teresa943 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Czytam z przyjemnością. Tyle w tym wierszu uczucia, delikatności i tęsknoty. A wszystko wypowiedziane z ogromną prostotą. :) Serdecznie pozdrawiam, Waldku - Krystyna
Waldemar Talar Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki za przeczytanie z przyjemnością Krysiu . Twe odwiedziny zawsze mnie cieszą - są lekarstwem i zachętą do dalszego tworzenia prostych ale ciepłych i zrozumiałych wierszy . pozd.
Rekomendowane odpowiedzi