Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Domysły Monika   Mama mi te zdjęcia zrobiła na warszawskiej Woli - tam pracuje, oczywiście: poprosiłem mamę i sam wybrałem tło - nie mam zamiaru za darmo niczego reklamować, zresztą: zawsze byłem fotogeniczny, a jak wracałem, to jakaś młoda dziewczyna obdarzyła mnie uśmiechem - zrobiłem dla własnego bezpieczeństwa głęboki łuk - uniknąłem ją, otóż to:   Artykuł - Sto Dziewięćdziesiąty Siódmy - Pierwszy Punkt Kodeksu Karnego: "Kto doprowadza inną osobę do obcowania płciowego przemocą, groźbą bezprawną, podstępem lub w inny sposób - mimo braku jej zgody - podlega karze pozbawienia wolności od dwóch do piętnastu lat."   Źródło: Internet    Wyżej wymieniony artykuł został stworzony przez skrajnie lewicowe feministki pod opieką Komisji Europejskiej i jest całkowicie niezgodny z Konstytucją Trzeciej Rzeczypospolitej Polskiej - to nic innego jak atak na godność mężczyzn - ubezwłasnowolnienie ich Ciała i Umysłu i Duszy - CUD-u (trzy pierwsze litery) - jak najbardziej jest nadużywany, słowem: terror - psychiczny! Jak pani widzi: efekt jest odwrotny od zamierzonego celu, wracając do zdjęcia - wzrost: metr siedemdziesiąt sześć, waga: siedemdziesiąt osiem kilogramów i wiek - w lipcu skończę czterdzieści i cztery...   Łukasz Jasiński 
    • @mariusz ziółkowski ... czytam po raz kolejny i przyznam, że pierwszy wers.. "w kopercie jeziora"..  w połączeniu z dalszą treścią, jest dla mnie bardzo zagadkowy.   Wiesz.. próbowałam.. w kopercie... dzień szczelnie zamyka jeziora.. i dalej tak, jak Ty zapisałeś... Treść bardzo intrygująca, te tablice na końcu.. też troszkę mi "mącą"... ale doczytuję także, że chciałeś być archeologiem. Teraz, ode mnie tyle... zostawiam pozdrowienie.      
    • wszystko już było tylko nie tak jak być miało niedługo właściwy czas nadejdzie zdecydowanie za wcześnie i będzie za późno na to co miałoby się stać tu i teraz nie uleży się nie odstoi się wszystko to nic w czasie przeszłym chwilo spływaj zaraz stanie się coś i będzie to takie zwykłe nic takiego
    • chciałabym cofnąć czas na godzinę i tamto lato zatrzymać w dłoniach w świetle latarni stałeś przez chwilę zanim pobiegłeś odkrywać życie   świat nas wychłostał bezlitośnie piekło pazurem orało dusze zastygły uśmiech w czarnej krepie i ręce drżące od chłodu nocy   skąd jest w nas ciągle tyle czułości jak mgła oplata ciała o świcie wargi tak lekkie jak skrzydła ważki z girlandą szeptu kiedy mnie dotykasz      
    • @violetta dawno, dawno temu, chciałem zostać archeologiem. Pozdrawiam.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...