Tali Maciej Opublikowano 28 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2011 dzięcioł dzierga ostrzem w korze wiatr rozświstał się wśród drzew złotobarwne fale zboża i wieczorny świerszczy śpiew w ściółce śliczne kapelusze dla grzybiarzy istny raj przebiśniegi dzikie róże wielobarwny leśny gaj trzmiele pszczoły również ważki na kwiecistej szacie łąki śmigiem harcem w takt igraszki zapylają pilnie pąki chrząszcz z chrabąszczem znów scrablują metafory w krzyżach słów rozważają kontemplują jak poprawnie rzuf czy żółw
Agata_Lebek Opublikowano 28 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czysta poezja :)) Śpiewnie, barwnie, pachnąco i zabawnie :))
Tali Maciej Opublikowano 28 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2011 często dzieciakom na zajęciach rymuje i jakoś mnie tak wzięło na taką właśnie prostą formę pozdr p.s popatrz na czas w którym dodałem komentarz pod twoim wierszem, jest to niesamowite ale co do sekundy trafiliśmy jednocześnie(((-:
Agata_Lebek Opublikowano 28 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zdarzały mi się już różne dziwy nad dziwami. ale komentarz co do sekundy jeszcze nie... Uśmiech pełną gębą podwójną, czas nam sprzyja :)) P.S. Wydaje mi się, że już to mówiłam ;))
Tali Maciej Opublikowano 28 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zdarzały mi się już różne dziwy nad dziwami. ale komentarz co do sekundy jeszcze nie... Uśmiech pełną gębą podwójną, czas nam sprzyja :)) P.S. Wydaje mi się, że już to mówiłam ;)) może powinniśmy zacząć grać w totka wysyłają jednocześnie po trzy numery(((: pozdr
janusz_pyzinski Opublikowano 28 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2011 Maćku,Ty umiesz pisać bajki!!! i to takie jakie powinny być - kolorowe i uczące pozdrawiam
kalina kowalska Opublikowano 28 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2011 zdaje się, że to dla dzieci w dość rozległym przedziale wiekowym - jako ćwiczenie logopedyczne:) pozdrawiam
Bernadetta1 Opublikowano 28 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2011 trzeszczy Macius;]dykcje pocwwicze jak raz...
Smutek_Jan Opublikowano 28 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2011 Zgrabnie wyszło - tylko jak tu dzieciom wytłumaczyć na czym zapylanie polega ha! :)
Dorota_Jabłońska Opublikowano 28 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2011 Sympatyczna gimnastyka dla języka! Ostatnia strofa podoba mi się szczególnie :)
Mateusz Opublikowano 28 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie tylko z zapyleniem będzie problem - dzieci przyjmują bardzo prosty język (chyba, że mają po 15 lat - ale to już młodzież), dlatego mam pytanie: jak dzieci odbiorą takie pojęcia: - dzierganie - scrable - metafory - kontemplują zrozumiałe, że skromna gra słow o rzuf - zółw do nich nie dotrze, ale dobrze by było by nie dotarły do nich "złoto barwne fale" - a co inni sądzą o takim zapisie
Tali Maciej Opublikowano 28 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki za odwiedziny pozdr
Tali Maciej Opublikowano 28 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. taaaa(-: dokładnie
Tali Maciej Opublikowano 28 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ćwicz ćwicz trening czyni mistrza(-:
Tali Maciej Opublikowano 28 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hie hie((-:
Tali Maciej Opublikowano 28 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięx za czytania pozdr
Tali Maciej Opublikowano 28 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie tylko z zapyleniem będzie problem - dzieci przyjmują bardzo prosty język (chyba, że mają po 15 lat - ale to już młodzież), dlatego mam pytanie: jak dzieci odbiorą takie pojęcia: - dzierganie - scrable - metafory - kontemplują zrozumiałe, że skromna gra słow o rzuf - zółw do nich nie dotrze, ale dobrze by było by nie dotarły do nich "złoto barwne fale" - a co inni sądzą o takim zapisie oj dzieci mogą dorosłych niejednokrotnie zaskoczyć, pracuję akurat z maluchami i dają radę w wielu dziedzinach językowych((-: p.s "złotobarwne" jak piszę razem to mi słownik podkreśla na czerwono)-: dzięki za odwiedziny pozdrawiam
Mateusz Opublikowano 28 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie tylko z zapyleniem będzie problem - dzieci przyjmują bardzo prosty język (chyba, że mają po 15 lat - ale to już młodzież), dlatego mam pytanie: jak dzieci odbiorą takie pojęcia: - dzierganie - scrable - metafory - kontemplują zrozumiałe, że skromna gra słow o rzuf - zółw do nich nie dotrze, ale dobrze by było by nie dotarły do nich "złoto barwne fale" - a co inni sądzą o takim zapisie oj dzieci mogą dorosłych niejednokrotnie zaskoczyć, pracuję akurat z maluchami i dają radę w wielu dziedzinach językowych((-: dzięki za odwiedziny pozdrawiam jutro mam spotkanie z nimi - zapytam co to scrable, dzierganie, metafora i kontemplacje pytałem moich wnuczków i jakoś nie mogą zaskoczyć - może sie wrodziły do durnego dziadka, a może miasto w którym mieszkam ma mieszkańców o bardzo niskim poziomie intelektualnym. a co powie pan na temat zapisu który uczyniłeś w trzecim wersie pierwszej zwrotki:złoto barwne fale Pisanie wierszy dla dzieci to trudna sztuka , a szczególnie trzeba uważać by nie robić samemu błędów, ucząc je ortografii :) pozdrawiam
Tali Maciej Opublikowano 28 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. oj dzieci mogą dorosłych niejednokrotnie zaskoczyć, pracuję akurat z maluchami i dają radę w wielu dziedzinach językowych((-: dzięki za odwiedziny pozdrawiam jutro mam spotkanie z nimi - zapytam co to scrable, dzierganie, metafora i kontemplacje pytałem moich wnuczków i jakoś nie mogą zaskoczyć - może sie wrodziły do durnego dziadka, a może miasto w którym mieszkam ma mieszkańców o bardzo niskim poziomie intelektualnym. a co powie pan na temat zapisu który uczyniłeś w trzecim wersie pierwszej zwrotki:złoto barwne fale Pisanie wierszy dla dzieci to trudna sztuka , a szczególnie trzeba uważać by nie robić samemu błędów, ucząc je ortografii :) pozdrawiam byłem parę dni temu na obozie kadry małopolski w gimnastyce z moimi zawodnikami i z ośmiolatkami grałem w scrable, dali radę(-:, słowa takie jak metafora kontempluję były co prawda trudne ale dla tego jest taki zawód jak nauczyciel, żeby malucha nauczył. Choć panie Kamilu dzieci nawet gimnazjalne mają problem z czytaniem ze zrozumieniem więc wątek na dłuższą dyskusję. pozdr p.s "złotobarwne" jak piszę razem to mi słownik podkreśla na czerwono)-: pozadr
Mateusz Opublikowano 28 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jutro mam spotkanie z nimi - zapytam co to scrable, dzierganie, metafora i kontemplacje pytałem moich wnuczków i jakoś nie mogą zaskoczyć - może sie wrodziły do durnego dziadka, a może miasto w którym mieszkam ma mieszkańców o bardzo niskim poziomie intelektualnym. a co powie pan na temat zapisu który uczyniłeś w trzecim wersie pierwszej zwrotki:złoto barwne fale Pisanie wierszy dla dzieci to trudna sztuka , a szczególnie trzeba uważać by nie robić samemu błędów, ucząc je ortografii :) pozdrawiam byłem parę dni temu na obozie kadry małopolski w gimnastyce z moimi zawodnikami i z ośmiolatkami grałem w scrable, dali radę(-:, słowa takie jak metafora kontempluję były co prawda trudne ale dla tego jest taki zawód jak nauczyciel, żeby malucha nauczył. Choć panie Kamilu dzieci nawet gimnazjalne mają problem z czytaniem ze zrozumieniem więc wątek na dłuższą dyskusję. pozdr p.s "złotobarwne" jak piszę razem to mi słownik podkreśla na czerwono)-: pozadr nie zawsze trzeba liczyć na korektor internetowy (czerwona kreska...) warto mieć wiedzę ogólną , ale przy kłopotach w internecie jest dziesiątki słowników różnej maści, są porady językowe itp itd pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi