Dorota_Jabłońska Opublikowano 20 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2011 fiodor fiodorowicz swawolenko wiesza na hak wbity w belkę trzy snopy światła po trzy dusze każdy w imię matki i córki i ducha agaszy horda much stacjonuje na wyszarzałym sklepieniu czas upchnięty w pajęcze sieci kołysze siostra kornika cisza o świcie widmo agaszy wyżyma z chmur wiadro wody perliste strużyny nabiera w usta i rosi głowę śpiącego wstawaj fiedia luboczku haki ciężarne od dusz już pora babskie żniwo zataszczyć świętemu pietrowi na odkupienie
Dorota_Jabłońska Opublikowano 20 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2011 www.youtube.com/watch?v=rdkomWbuUrU :)
Oxyvia Opublikowano 20 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2011 Fajny wiersz. ;-) Wesoły ten ichni czyściec. ;-)))
Ran_Gis Opublikowano 21 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2011 - klasyka w klasyce, fajne ! i bajowe ! pozdr. Ran
janusz_pyzinski Opublikowano 21 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2011 dobrze jest,będzie lepiej (wstawaj fiedia luboczku) pozdrawiam
Dorota_Jabłońska Opublikowano 21 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :)) już wstał, a nawet się poderwał po tym wpisie! :) Dziękuję i pozdrawiam!
Dorota_Jabłońska Opublikowano 21 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. spłynął taki na papier, nie pytając mnie o zdanie :)) Dziękuję i pozdrawiam!
Dorota_Jabłońska Opublikowano 21 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bajowe, ba! Miło mi :)
Dorota_Jabłońska Opublikowano 21 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. I taki może się przydarzyć!:) Dziękuję pięknie za dobre słowo :)
egzegeta Opublikowano 21 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2011 Nie pomnę, ale już ktoś kiedyś tu na orgu pisał w duchu fiodora fiodorowicza:) - mniejsza o to; ale jak swawolenko to może przywołać w pierwszym wersie grigorija jefimowicza rasputina? :):) Wiersz przedni. Pozdrawiam
HAYQ Opublikowano 22 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2011 świetne Doroto to Twoje kresowanie ;) Co prawda świętego w Pietię bym przechrzcił, ale to drobiazg. Szkoda, że zabrałaś ten poprzedni (szukałem) - o, było co poczytać. :) Pozdrawiam.
Marek Konarski Opublikowano 22 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2011 Pisane klimatyczną cyrylicą - smakowite :)
Agata_Lebek Opublikowano 22 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Przetłumaczony wygląda tak: Святого Петра czyli jednak Dorota napisała poprawnie (?), choć wydawałoby się że Pietia. Też zwróciłam na to uwagę dlatego sprawdziłam :) A wiersz świetny, tamten poprzedni (wyskakujący przez okno kot) przydałby się dla porównania :) Lubię takie klimaty. Bardzo dobry :)) Pozdrawiam.
Leszek_Nord Opublikowano 22 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2011 ciekawe, ciekawe...Pozdrawiam. Leszek.
Dorota_Jabłońska Opublikowano 22 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zapewne nie chodzi tu o mnie, ale rzeczywiście jest to drugi wiersz napisany w tym tonie. Rasputin angażował się w sprawy polityczne, tym samym jeśli dostąpił czyśćca, to pewnie innego rodzaju :) - ale pomysł inspirujący! Dziękuję za wizytę i przy okazji lekturę ciekawych wierszy /link pod nickiem/. Pozdrawiam :)
Dorota_Jabłońska Opublikowano 22 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jeśli szkoda, wkrótce oddam! :) Cieszę się z wizyty Mistrza /tylko nie zaprzeczaj/. Trud się opłacił! :) - chociaż w przypadku czyśćca i wali można by mówić o samorodnych :)) Dziękuję i pozdrawiam!
Dorota_Jabłońska Opublikowano 22 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. - gdyby tak o autorce... ech! :))) Zamiatam peleryną! :)
Dorota_Jabłońska Opublikowano 22 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Пётр - Петра - argumentacja płynna, ale korzystna dla stylizacji. Racja leży po środku :) - jak i sam czyściec! Dziękuję Ci kochany Agatku za zaangażowanie i obecność :)
Dorota_Jabłońska Opublikowano 22 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Przymierzam się do lektury wierszy z plakatu. Oprawa intrygująca! Dziękuję za pochylenie :)
Rekomendowane odpowiedzi