Yo Veeka Opublikowano 8 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2011 Zrzuć płaszcz Z kłujących włókien Tam dokąd idziesz Nie będzie potrzebny Możesz rozwiązać Sznurowadła z ust Koniec milczenia Rozepnij suknię Przestanie krępować Ruchy brzydotą Na koniec Rozpuść włosy Jak dziadowski bicz Niech mają coś z życia Spójrz na siebie Jesteś gotowa
Dawid Rt Opublikowano 9 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2011 Peelka, jest gotowa na otwartość, szczerość ze sobą, śmiałość, idzie przez życie tanecznym krokiem, zrzucając krępujące "fatałaszki" ;) ps. czytam : możesz rozwiązać sznurowadła z ust
Oxyvia Opublikowano 9 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2011 "Zrzuć płasz" - chyba płaszcz? Dobry wiersz. Peelka odnalazła swoją nagą prawdę lub "nagą duszę", jak u Przybyszewskiego. Cy to jest w życiu możliwe?...
Ewa_Kos Opublikowano 9 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2011 Otwarcie i dobrze:)) Pozdrawiam:) E.K.
Yo Veeka Opublikowano 9 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. O tak, tego właśnie szukałam! Dziękuję, że znalazłeś :)
Yo Veeka Opublikowano 9 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Oxyvia, oczywiście, literówka zjadła "cz". Piękne dzięki za czytanie i ślad. Nie wiem, czy to możliwe, by odnaleźć, ale wierzę, że trzeba szukać..
Yo Veeka Opublikowano 9 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ewa, dziękuję i również ślę pozdrowienia :)
Sztacheta Opublikowano 9 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2011 Przepraszam Yo Veeka, ale znudził mnie ten wiersz, a może po prostu nadać mu inny tytuł? Sztacheta
Yo Veeka Opublikowano 9 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Sztacheta, Przyjmuję z pokorą, dziękuję za Twój głos. Tylko czy zmiana tytułu pomoże coś na nudny wiersz?
Sztacheta Opublikowano 9 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2011 Może pomóc, nada mu inny wymiar. Narazie tytuł i wiersz nie są dla mnie spójne i traci na tym wiersz, dlatego napisałam, że mnie znudził. Striptiz z zasady ma kusić, prowokować; nie znalazłam tego w wierszu i dlatego prowokacyjnie napisałam o nudzie. Możesz pozmieniać też wersy, fajne są te zabawy słowne, (chociaż rozpuszczenie włosów jak dziadowski bicz jest może przesadą - ale to naprawdę kwestia gustu) zrób z tego coś więcej niż wyliczankę czynności. Przecież chodzi głównie o atmosferę :) Sztacheta
Baba_Izba Opublikowano 9 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2011 "sznurowadła ust" -bez "z"! "rozpuść wlosy ......wymyśl dalej coś, "dziadoski bicz" - nie! Ostatni wers do przemyślenia. Dobry pomysł, ale dobrze by było jeszcze trochę nad wierszem się potrudzić.? Jeszcze jutro zajrzę, serdecznie pozdrawiam - baba
Yo Veeka Opublikowano 10 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To fakt. Przyznam, że sama miałam dylemat z tytułem. Obecny zapowiada pewną ekscytację, której w treści nie ma - zgoda. Pogłowię się jeszcze na nim i treścią. Podziękowania za konstruktywną prowokację :)
Yo Veeka Opublikowano 10 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Babo, To ja pięknie dziękuję za czytanie i uwagi. "Dziadowski bicz" wypada, może zamiast tego lepiej zabrzmi "z wiatrem"..? A dalszy trud biorę na warsztat :) Serdecznosci.
Zjajami_Baba Opublikowano 10 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. czytam tak: czarownica idzie na stos i dlatego mi się podoba lubię feministyczne podteksty i świetne: włosy jak dziadowski bicz! :)
Baba_Izba Opublikowano 11 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2011 Baba Zjajami ma rację! Jeśli tak odczytywać wiersz, to tekst pasuje jak ulał! Dobrze by było zmienić wtedy tytuł (np. "ostatnia z Salem"), wszystko zależy od intencji Autorki, co chciała zawrzeć w wierszu. Serdecznie pozdrawiam - baba
Rekomendowane odpowiedzi