złamane skrzydło Opublikowano 6 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2011 ciemność w wiejskim domu kultury sieją latem pod płotem słoneczniki do nieba i robią warsztaty pełną gębą zimą grają w tenisa stołowego jeśli nie ma nic naprzeciwko pani od kuchni o jakiś tam bałaganu krzynkę całe życie nocne gromadziło się kiedyś przy sklepiku świetlicowym okupowali go chętni w oczko i inne mariaszki ale przerobili na sztukę tkania w próżne jak donosi lokalna gazetka będą robić chodnik do cmentarza powiększą areał nieśmiertelników przy stawie już rośnie wygrany konkurs na odświeżanie powietrza złote rybki wpuszczone do sadzawki popłynęły do góry brzuchem w odmęty wiosennego ocieplenia przy gesesowskim skrzynka na listy nie czeka bocianakurwa mać - rzyga pianą zajechany autochton butelki rzędem okupują drogę do kościoła policja nie gasi pożaru kobiety też będą mieć swoje marcowanie w remizie młodzi wycierają języki z obcych bruków to by było na tyle
janusz_pyzinski Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2011 pięknie i prawdziwie - moje klimaty i krajobrazy-dziękuję za ten wiersz pozdrawiam serdecznie
Ewa_Kos Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2011 nnno proszę jak ładnie i po naszemu.Bardzo klimatycznie, no i gładko wszystko płynie.Nie mam wątpliwości - sama prawda jak nie patrzeć:) Pozdrawiam ciepło. E.K.
złamane skrzydło Opublikowano 6 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Januszu, dzięki, pozdrawiam ciepło
złamane skrzydło Opublikowano 6 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ewuś, pogoniłaś mnie... poskutkowało, czasem trzeba dac kopa na rozpęd:))) dzięki
Marusia aganiok Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2011 A ja chciałabym pobyć na takiej wsi; podoba mi się chodnik do cmentarza w połączeniu z powiększonym areałem nieśmiertelników; bardzo wymowne:P Pozdr. Ma.
złamane skrzydło Opublikowano 6 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. mówisz, masz, zapraszam :))) Marusiu!!1
Magda_Tara Opublikowano 7 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2011 świetnie, Skrzydle! tak cudownie prozowato poetycko brawo! a jak daleko mu do Wilkowyj. podoba się ogromnie, tak prawdziwie. :*
Oxyvia Opublikowano 7 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2011 Dobrze napisane, ale jakoś tak... smutno i drapieżnie? Jakbyś nie lubiła tej swojej pięknej wsi. A ja Ci jej zazdroszczę... Buziaki, Skrzydełko. :-)
złamane skrzydło Opublikowano 7 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ooo tak zgadłaś JOasiu, miałam żal co do niektórych i tak to powstał .. zlośliwy ale chyba nie paszkwil, co???? to sprzed dwóch lat, wyciągam starocie, bo wena uciekła za morza... cmook JO!!!!
Oxyvia Opublikowano 7 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2011 Ale teraz już chyba w porządalu! U Ciebie na jeziorach tak jest przecudnie!... :-)
Pan_Biały Opublikowano 8 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2011 smutny wiersz, ale jakże uniwersalny, każdy może znaleźć coś o sobie r
teresa943 Opublikowano 8 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2011 wsi spokojna, wsi wesoła... gdzieżeś to? plastycznie oddałaś atmosferę wiejskiej codzienności, czytając "się widzi" a to dobrze :) serdecznie pozdrawiam - Krysia
Zjajami_Baba Opublikowano 8 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a może "to by było na tyle"? bardziej w klimacie opowiastki, jaka jest ten wierszyk bardzo plastycznej opowiastki bardzo prawdziwej mnie uderza marcowanie kobiet w remizie lubię feministyczne akcenty wiersz socjologiczny, podoba mi sie bardzo:)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 8 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dobry wiersz, przypomina mi te lata PRL-u,młodzieńcze ale to młodość jak zawsze beztroska wesoła. Pozdrawiam.
Nata_Kruk Opublikowano 9 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A poza tym, przyłożyłam ucho "na zaścianku" i nasłuchałam się, że ho, ho ;) Bardzo przyjemny obrazek, prawie go widzę. Pozdrawiam... :)
Rekomendowane odpowiedzi